Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

stoję przez zakupem nowych słuchawek dousznych. Poprzednio posiadałem Creative ep-630 i dla mnie były w porządku, chociaż czasami przeszkadzała mi jakość dźwięku.

Przeglądając forum zdecydowałem się na polecane SoundMagic, tylko nie wiem który model wybrać. Waham się między PL11 i PL12.

Muzyka jaką głównie słucham to pop. Różnice jakich dostrzegłem się w tych słuchawkach to stopień basu.

Doradźcie, który model będzie lepszy do takiej muzyki, czy w PL11 znacząco będzie dominował bas?

Chyba, że możecie zaproponować inny model godny uwagi mieszczący się w granicach rozsądku podanej przeze mnie kwoty?

Odtwarzacz - bez żadnych rewelacji kilkuletni samsung yp-u2

Edited by RC3IN
Posted

Po pierwsze to chyba już dosyć niedawno podobnych tematów było kilka...

Po drugie napisz jaki masz odtwarzacz bo bez tego to jakby strzelać kulą w płot...

Posted

Podepne sie do tematu zeby nie zakladac kolejnego podobnego.

Poszukuje sluchawek w podobnym przedziale cenowym (wiadomo- im tansze tym lepiej:P) do Creative'a Zen nano plus. Slucham glownie muzyki elektronicznej- electrotrance, electrohouse, drum'n'bass ale czasami hip hopu i metalu/rocka. Chcialbym uzyskac jak najczystsze i wyrazne dzwieki i miec soczysty, gleboki bass, ale nie taki zeby zagluszal reszty. Mozecie doradzic cos konkretnego? Z tego co poczytalem na forum w tym przedziale cenowym najlepsze beda SMy, tylko pytanie teraz ktore beda najbardziej mi odpowiadaly?

Posted (edited)

Hmm... właśnie podłączyłem PL11 do Nano Plus i: (EQ na Normal, Custom daje sporo możliwości wbrew pozorom, bas na maks i słychać takie "łup" głuche czasem ;))

- Rock brzmi jak ze studni... wokal przytłumiony (Flyleaf). Acz bardziej melodyjne i wolne kawałki dosyć przyjemnie (Closterkeller - Aurum).

- Reggae za to brzmi fajnie, acz też takie dziwne "plaśnięcie" na basie jest, acz tylko w niektórych utworach. Dziwne...

- Elektroniczne podkłady z Shock Value 2 brzmią fajnie, bas nawet nawet, jak na razie chyba najlepszy gatunek do tego zestawu.

- Tiesto - Just Be... ładnie, fajnie, nawet trochę przestrzeni się pojawiło. Bas na normal jest cienki... podbity w EQ bardziej "buczy" niż kopie. Ale źle nie jest... jak wszedł główny motyw podkładu to stała się sieczka hucząca... :-/

Ogólnie, wyraźnie jest, czysto jest (jak na tą półkę cenową i opinie o Creative)... pod warunkiem że się nie przesadzi z basem na EQ. A na normal czasem jest go (jak na moje ucho) ciut za mało.

PS. Zen na pauzie wydaje strasznie ciekawe dźwięki... podłączony do komputera (a słuchawki w uszach) jeszcze ciekawsze. ;)

No i starałem się przestawić po Cowonie E2 który jednak przyzwyczaja do innego brzmienia... sporo innego.

Edited by 4ndr3
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy