RC3IN Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 (edited) Witam, stoję przez zakupem nowych słuchawek dousznych. Poprzednio posiadałem Creative ep-630 i dla mnie były w porządku, chociaż czasami przeszkadzała mi jakość dźwięku. Przeglądając forum zdecydowałem się na polecane SoundMagic, tylko nie wiem który model wybrać. Waham się między PL11 i PL12. Muzyka jaką głównie słucham to pop. Różnice jakich dostrzegłem się w tych słuchawkach to stopień basu. Doradźcie, który model będzie lepszy do takiej muzyki, czy w PL11 znacząco będzie dominował bas? Chyba, że możecie zaproponować inny model godny uwagi mieszczący się w granicach rozsądku podanej przeze mnie kwoty? Odtwarzacz - bez żadnych rewelacji kilkuletni samsung yp-u2 Edited July 8, 2010 by RC3IN
4ndr3 Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 Po pierwsze to chyba już dosyć niedawno podobnych tematów było kilka... Po drugie napisz jaki masz odtwarzacz bo bez tego to jakby strzelać kulą w płot...
piotrmar89 Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 Podepne sie do tematu zeby nie zakladac kolejnego podobnego. Poszukuje sluchawek w podobnym przedziale cenowym (wiadomo- im tansze tym lepiej:P) do Creative'a Zen nano plus. Slucham glownie muzyki elektronicznej- electrotrance, electrohouse, drum'n'bass ale czasami hip hopu i metalu/rocka. Chcialbym uzyskac jak najczystsze i wyrazne dzwieki i miec soczysty, gleboki bass, ale nie taki zeby zagluszal reszty. Mozecie doradzic cos konkretnego? Z tego co poczytalem na forum w tym przedziale cenowym najlepsze beda SMy, tylko pytanie teraz ktore beda najbardziej mi odpowiadaly?
4ndr3 Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 (edited) Hmm... właśnie podłączyłem PL11 do Nano Plus i: (EQ na Normal, Custom daje sporo możliwości wbrew pozorom, bas na maks i słychać takie "łup" głuche czasem ) - Rock brzmi jak ze studni... wokal przytłumiony (Flyleaf). Acz bardziej melodyjne i wolne kawałki dosyć przyjemnie (Closterkeller - Aurum). - Reggae za to brzmi fajnie, acz też takie dziwne "plaśnięcie" na basie jest, acz tylko w niektórych utworach. Dziwne... - Elektroniczne podkłady z Shock Value 2 brzmią fajnie, bas nawet nawet, jak na razie chyba najlepszy gatunek do tego zestawu. - Tiesto - Just Be... ładnie, fajnie, nawet trochę przestrzeni się pojawiło. Bas na normal jest cienki... podbity w EQ bardziej "buczy" niż kopie. Ale źle nie jest... jak wszedł główny motyw podkładu to stała się sieczka hucząca... :-/ Ogólnie, wyraźnie jest, czysto jest (jak na tą półkę cenową i opinie o Creative)... pod warunkiem że się nie przesadzi z basem na EQ. A na normal czasem jest go (jak na moje ucho) ciut za mało. PS. Zen na pauzie wydaje strasznie ciekawe dźwięki... podłączony do komputera (a słuchawki w uszach) jeszcze ciekawsze. No i starałem się przestawić po Cowonie E2 który jednak przyzwyczaja do innego brzmienia... sporo innego. Edited July 8, 2010 by 4ndr3
piotrmar89 Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 Dzieki 4ndr3, dokladnie tego bylo mi trzeba. PL11 juz do mnie leca;]
Recommended Posts