Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Szukam słuchawek dokanałowych do 250 złotych. Posiadam Ipoda nano 5 generacji. Słucham zazwyczaj Mocnego rocka, metalu i dużo muzyki elektrycznej typu trance, jumpstyle, hardstyle- głównie. Jednakże chce żeby słuchawki były dość uniwersalne. Przeglądając różne artykuły do Gustu przypadły mi Nu forcy Ne 6/7. Czy pilot od nuforców jest kompatybilny z moim ipodem nano 5 generacji? Jakie inne słuchawki polecilibyście mi w tym zakresie ceny i dopasowane do stylu muzyki i odtwarzacza?

Z góry dzięki za pomoc.

Maetiz.

Posted

Ponoć pilot od NE-7m działa z Nano 5g... ponoć. Z 3g nie działa bo sprawdzałem. A na stronie NuForce'a nie ma jakiegoś opisu kompatybilności?

Posted

Na stronie piszą że działa z iphone 2/3g z ipodem touchem i black berry storm. o Ipodzie nano nic nie ma..

Posted (edited)

Potwierdzam, że K 370 to półka wyżej od i tak już bardzo fajnych Ne-6. Nawet Eterny nie były dla mnie takim skokiem jakościowym w stosunku do NF. Te nano co masz to chyba najgorzej grająca generacja... :ph34r:

Edited by ichris
Posted

dlaczego?

Przeglądając oferty sprzedaży cena AKG K 370 przekracza 250 złotych. Więc jaki inny model wart jest polecenia?

Posted

dlaczego?
Zapytaj Apple. Nie wiadomo dlaczego 5G brzmi fatalnie. Może po prostu chcą zaoszczędzić na komponentach. Jak nie wierzysz to porównaj bezpośrednio swojego i np. 2G na słuchawkach lepszych niż zestawowe pchełki.

Przeglądając oferty sprzedaży cena AKG K 370 przekracza 250 złotych. Więc jaki inny model wart jest polecenia?

O ile przekracza? O 8 zł? http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=39640. W tej cenie nie dostaniesz nic lepszego. Koledzy napisali wyżej, że ani Ne-6 ani Eterny nie moga się równać K370. I tak zresztą kupisz co chcesz.

Posted

Hm będę musiał rzeczywiście sprawdzić czy jest aż taka różnica no cóż. ale ogółem chyba aż tak źle nano 5 nie wypada? hmm A jak AKG 370 wypada na tle addiem, eternów czy ex 500? ;)

Posted

K 370 są o dwie póki wyżej od addiem, o pół półki wyżej od etern i podobno - ale tego już nie wiem na 100% - trochę lepsze od ex500.

Powiem Ci, że mam od niedawna Phonaki i wcale nie ma jakiejś wielkiej różnicy. Phonaki mają lepszą górę kosztem basu. W sumie dźwiękowo wychodzi koło remisu z minimalnym wskazaniem na Audeo co nie zmienia faktu, że zaczynam tęsknić za K 370. Komfort jednak w Phonakch miażdży a w tym aspekcie AKG trochę się nie popisało. Gumki są średnio wygodne a kabel i wtyk podejrzane. Jak zwykle coś za coś.

A grajka to zmień na cokolwiek innego co jest polecane na forum. Swoją drogą sporo możesz wyciągnąć za 5g, no ale raczej na alledrogo bo tu może być ciężko :P

Posted

Kurcze przekonujecie mnie do tych AKG 370 :) Poczytałem o nich i rzeczywiście dobrze wypadają hmm jestem ciekaw jeszcze porównania ich do ex500 muszę poszukać ale na razie na prowadzenie wysunęły się AKG 370 tym bardziej ze jak widzę w tej cenie nie ma raczej konkurentów. :)

Posted

K 370 z wysyłka to będzie jakieś 40 zł mniej niż Audeo. Przy tej kwocie różnica prawie żadna. Sonus robi teraz fajną promocję i dodaje gratis filtry każdego koloru więc masz pełny przegląd sytuacji. Naprawdę miałbym dylemat co kupić. Najlepiej jedne i drugie :ph34r:

Plusem (i minusem :D) Audeo jest to, że wręcz zalecane są do nich pianki Comply. Wygoda izolacja jest bardzo duża. Minusem jest to, że one super tanie nie są i co jakiś czas trzeba w nie zainwestować.. 50zł za 3 pary. To wystarcza na jakieś 2 miechy.

• 2 weeks later...
Posted

A są jeszcze jakieś słuchawki grające podobnie do akg 370 ? w podobnej cenie? jak wypadają one w porównaniu z ex500?

Posted

Podobno FiiO jeszcze bardziej psują dźwięk, więc to nie będzie dobry pomysł. K370 do Twojego iPoda nie polecam. One tylko obnażą jego słabe strony, a ty tylko się przez to do nich zniechęcisz. To są bardzo wybredne słuchawki. Na Twoim miejscu kupiłbym Sony MDR-EX082 za 70zł. Wątpię, że więcej wyciągniesz z tego Nano. EX na bank wystarczą, zresztą to są naprawdę fajne słuchawki. Wiadomo, najlepszym rozwiązaniem byłaby sprzedaż tego iPoda na allegro i kupienie jakiegoś konkretnego grajka. Ale zrobisz co zechcesz :)

Posted

Hmm a za ile opchnę tego ipoda mam go od świąt bożego narodzenia? i na co warto byłoby zmienić?

Czytałem ze można wgrać linuxa do ipoda? i wtedy odblokować głośność moc wyjściowa się zwiększa. Czy to by załatwiło sprawę i mógłbym korzystać z lepszych słuchawek? I kolejne pytanie czy żaden wzmacniacz nie poprawi jakości?

A nie biorąc pod uwagę mojego ipoda który słuchawki brać? Zastanawiam się nad eternami, ex 500 i k 370? chyba ze coś innego? I czy mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego ta moc wyjściowa sprawia ze przy lepszych słuchawkach jest gorsza jakoś odsłuchu?

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy