Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Od pewnego czasu stoję przed wyborem odpowiednich słuchawek do komputera. Chciałbym jak najlepiej wykorzystać kwotę, jaką dysponuję. Pierwsze 2 modele są często polecane na forach, trzeci wymieniłem ze względu na wbudowany mikrofon, na którym mi zależy, lecz jeżeli słuchawki te znacznie odbiegają od pozostałych pod względem odtwarzanego dźwięku (na minus), to jestem w stanie korzystać z wersji wolnostojącej tego urządzenia. Jestem również otwarty na nowe propozycje, jeżeli można w tej cenie dostać coś lepszego. Słuchawki głównie będę wykorzystywał do słuchania muzyki oraz do gier.

Posted

Pod względem jakości dźwięku to za pewne akg będą najlepsze. UR - 40 są za to otwarte co ważne jeśli chodzi o "grzanie w uszy" przy dł. godz. przed monitorem. Ja to radzę dołożyć trochę i kupić Creative Aurvana Live - to chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny w tym przedziale, a dodatkowo są one bardzo wygodne.

Posted

Właśnie z innych opinii słyszałem, że CAL! nie są zbyt wygodne i strasznie grzeją w uszy. To można akurat pominąć, bo do każdych słuchawek można się z czasem przyzwyczaić i każdy model będzie wygodny, ale są one trochę ponad mój budżet, bo 150 złotych to i tak trochę naciągnięta cena - można powiedzieć, że to takie maksimum dla mnie. Prosiłbym również o wypowiedzenie się na temat HQ2, jeżeli ktoś miał z nimi jakiś kontakt. Oczywiście dziękuję za powyższą odpowiedź i pozdrawiam.

Posted

Co rozumiesz przez słuchawki do gier? Bo nie wiem czy chodzi ci po prostu o jakieś słuchawki do słuchania muzyki w których chcesz sobie ewentualnie czasem w coś pograć czy słuchawki typowo nastawione na bardzo dobre pozycjonowanie tak żebyś jak najlepiej słyszał przeciwników w grach typu CS / COD / etc.

Posted (edited)

Czynniki takie jak pozycjonowanie są na ostatnim planie. Liczy się dla mnie tylko jakość samego dźwięku zarówno w muzyce, jak i w grach. Jeżeli słuchawki będą dobrze odtwarzać muzykę, to będę z nich zadowolony również w kwestii gier.

Byłem dzisiaj w sklepie i z racji braków na magazynie (nieobecność K512, UR-40 itd.) przetestowałem Koss QZ-99 oraz Koss HQ2. Pomimo niższej ceny HQ2 zdawały mi się grać ładniejszą, nieco cieplejszą barwą dźwięku, basy tutaj schodziły niżej i były głębsze. W QZ-99 wokale brzmiały nieco lepiej. HQ2 były sporo lżejsze i wygodniej leżały na głowie. Ostatecznie kupiłem HQ2 za 145zł. Temat można zamknąć.

Edited by Zyla
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy