Giorgio Posted July 2, 2010 Report Posted July 2, 2010 (edited) Stóje przed dylematem wyboru słuchawek dokanałowych. Muzyki słucham głównie na rowerze, zależy mi na dobrym tłumieniu i czystym dźwięku (uniwersalności, muzyka: pop, rock, coś klubowego), Nigdy nie lubiłem słuchawek dousznych, ale jednak przekonałem się do dokanałówek. Moja jedyna styczność z tym rodzajem słuchawek to HPM-70 (zestaw od SE w810i), potrzebuje coś lepszego (choć te nie były najgorsze) i na dłużej. Jak wstępnie przejrzałem forum to zauważyłem że często polecane są słuchawki firmy Sensheiner, mało jest informacji o produktach firmy Denon (z niższej półki), nie będę ukrywał że do tej ostatniej mam pewien sentyment ze względu na posiadany amplituner. Podsumowując co byście radzili wybrać i najlepiej dlaczego z poniższych (ewneutlanie może jeszcze coś innego)? - Denon C-252 ( najtańszy i zastanawiam się czy warto przy moim zastostawniu dokładać do czegoś innego) - Denon C-351 lub C-360 (kosztują w sumie tyle samo, a jak z różnicami) - Sennheiser CX300II (podobno jest to następca często polecanego modelu CX-400) - AKG 330 * może warto dołożyć do Shure SE 102, Sennheiser CX-400II Precision lub jeszcze innego? Aczkolwiek, wolałbym wydać jak najmniej i za bardzo nie chce dopłacać dużo za subtelne różnice (ale to chyba każdy), Edited July 2, 2010 by Giorgio
gumiak9 Posted July 2, 2010 Report Posted July 2, 2010 Shure scl2. Zaraz pewnie mnie zjedzą wszyscy bo w tej cenie TYLKO Ne6 ewentualnie ex85, ale tak naprawde używane w tej cenie będą świetnym wyborem, w dodatku zgrywają się dobrze z wieloma źródłami ( no moze prócz integry ). Kabel puszczony za uchem, dużo końcówek pianki i świetna izolacja. Pamiętam przesiadłem się właśnie z HPM-70 i SE w810 (potem w910) i różnica ogromna, zauważona po tygodniu słuchania, gdzie jak wróciłem do poprzednich to sie zastanawiałem jak mogłem tego słuchać. Co do shurków jeszcze to nawet z Twojego telefonu zagrają ładnie, pobaw się z akustyką, możesz basową bo będzie bardzo ładny a te słuchawki bardzo ciężko "zamulić".Jedynie sobie zostaw przejściówke oryginalną, bo krótka kusi ale na tamto "coś" zabija każdą muzyke, a w dodatku gra wszystko połowe ciszej.
Giorgio Posted July 2, 2010 Author Report Posted July 2, 2010 dzięki za informacje ale to nie pod telefon tylko pod odtwarzacz mp3.
gumiak9 Posted July 2, 2010 Report Posted July 2, 2010 To lepiej tylko używane w tej cenie, do nowych musiałbyś dołożyć
Recommended Posts