Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Stóje przed dylematem wyboru słuchawek dokanałowych. Muzyki słucham głównie na rowerze, zależy mi na dobrym tłumieniu i czystym dźwięku (uniwersalności, muzyka: pop, rock, coś klubowego), Nigdy nie lubiłem słuchawek dousznych, ale jednak przekonałem się do dokanałówek. Moja jedyna styczność z tym rodzajem słuchawek to HPM-70 (zestaw od SE w810i), potrzebuje coś lepszego (choć te nie były najgorsze) i na dłużej. Jak wstępnie przejrzałem forum to zauważyłem że często polecane są słuchawki firmy Sensheiner, mało jest informacji o produktach firmy Denon (z niższej półki), nie będę ukrywał że do tej ostatniej mam pewien sentyment ze względu na posiadany amplituner. Podsumowując co byście radzili wybrać i najlepiej dlaczego z poniższych (ewneutlanie może jeszcze coś innego)?

- Denon C-252 ( najtańszy i zastanawiam się czy warto przy moim zastostawniu dokładać do czegoś innego)

- Denon C-351 lub C-360 (kosztują w sumie tyle samo, a jak z różnicami)

- Sennheiser CX300II (podobno jest to następca często polecanego modelu CX-400)

- AKG 330

* może warto dołożyć do Shure SE 102, Sennheiser CX-400II Precision lub jeszcze innego? Aczkolwiek, wolałbym wydać jak najmniej i za bardzo nie chce dopłacać dużo za subtelne różnice (ale to chyba każdy),

Edited by Giorgio
Posted

Shure scl2. Zaraz pewnie mnie zjedzą wszyscy bo w tej cenie TYLKO Ne6 ewentualnie ex85, ale tak naprawde używane w tej cenie będą świetnym wyborem, w dodatku zgrywają się dobrze z wieloma źródłami ( no moze prócz integry :P ). Kabel puszczony za uchem, dużo końcówek pianki i świetna izolacja. Pamiętam przesiadłem się właśnie z HPM-70 i SE w810 (potem w910) i różnica ogromna, zauważona po tygodniu słuchania, gdzie jak wróciłem do poprzednich to sie zastanawiałem jak mogłem tego słuchać. Co do shurków jeszcze to nawet z Twojego telefonu zagrają ładnie, pobaw się z akustyką, możesz basową bo będzie bardzo ładny a te słuchawki bardzo ciężko "zamulić".Jedynie sobie zostaw przejściówke oryginalną, bo krótka kusi ale na tamto "coś" zabija każdą muzyke, a w dodatku gra wszystko połowe ciszej.

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy