Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, zastanawiam się jakie kupić słuchawki do irivera T20MT (wiem, staroć, ale dźwięk ciągle mi się podoba i sam odtwarzacz jest niezniszczalny). Mój wybór padł na SM PL21 albo SMPL30, z preferencją do tych drugich (zależy mi na czystym dźwięku bez nadmiaru basów, słucham głównie rocka progresywnego, industrialu i czasem elektroniki). W związku z tym mam pytanie, czy PL30 zakłada się normalnie do ucha czy trzeba je jakoś przeciągać nad uchem (na zdjęciach widziałam silikonowe nakładki). Jest to dla mnie bardzo istotne bo słuchawki dokanałowe kupuję po to, żeby nie "ruszać" góry ucha (zrobiłam sobie tam kolczyk). Wcześniej nosiłam tylko słuchawki zakładane.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile.gif.

Posted

No niestety ale PL30 wkłada się do ucha a kabelek przechodzi po górze ucha także w Twoim przypadku odpada... ;)

Posted

Z tyłu pudełka masz ilustrację dotyczącą "montażu" kabla. Inaczej tego nie da się nosić. Te "silikonowe nakładki" to gumowe prowadnice kabla. Jeśli boisz się o kolczyki, to możesz je zastosować. Chyba że kolczyki masz świeże. To wtedy może być problem.

Posted

Właśnie chodzi o to, że ucho świeżo przebite i dlatego nie chcę go pocić w zamkniętych słuchawkach. Z drugiej strony cokolwiek poprowadzone za uchem będzie zahaczać.

Dziękuję za odpowiedzi.

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy