Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

witam

posiadam iPhone 3GS, słucham wszystkiego, acz w większości utwórów liczy się podkład bassowy, mam już trzecie EP-630 bo spisują się znakomicie, ale pewnie pojawiło się już milion lepszych słuchawek.

tak więc potrzebuje rady, oczywiscie ukierunkowany jestem w strone zaufanej marki, tj Creative, ale to nie konieczność. potrzebuje dobrze wyizolowane, trzymajace sie ucha i z dobrym basem słuchawki. dodam, że latam w słuchawkach codziennie i ogólnie używam bardzo dużo.

jakieś propozycje? poproszę do propozycji dorzucić rady, gdzie można kupić słuchawki, bo przedział cenowy na allegro (np. 30-150zł) za jedne wzbudza wielką nieufność w oryginalność towaru.

pozdrawiam i dziekuje

Edited by jaroch
Posted

Raczej nie kupisz w tej cenie nic lepszego od NE-6. Dodatkowa inwestycja w inne końcówki się opłaci - Zopsesenowi przypadły do gustu Comply a mnie nakładki Thomsona.

Posted (edited)

dzięki

http://allegro.pl/item1089017212_sluchawki_nuforce_ne_6_nowosc_ipod_touch.html - to bedzie oryginal?

poprosze równiez jakies inne propozycje, nuforce mi troche nie pasuja z wygladu :)

a co do koncowek, dlaczego inne koncowki, co z nimi nie tak? te od epów beda pasowac?

http://www.exportprive.com/creative-ep650-chrome-p-12823.html kuszą bardzo.. niecałe 100zł z wysyłką

Edited by jaroch
Posted

Tak, to jest oryginał. Inne końcówki będą lepiej siedzieć w kanale słuchowym i będą lepiej izolowały. Bierz Nuforce, są o wiele lepsze niż te EP-650.

Posted

I do iPhone'a lepiej NE-7m, to samo co NE-6 ale mają mikrofon i pilota jak seryjne słuchawki od iPhone'a. To może być wygodne...

Posted

4ndr3, brzmi przekonujaco, ale:

"NuForce® NE-7M HeadsetTM

Works with iPhone 3GS without volume control on mic button."

kurde, nie wiedzialem ze taki maly wybor w sluchawkach dokanalowych (jezeli chodzi o dobre..)

http://www.meelec.com/MEElectronics_M9P_Hi_Fi_In_Ear_Headphones_p/earphone-m9p-mee.htm - a co powiecie jeszcze o tych, zanim kupie te nuforcy ne-6 :)

Posted

Podognie jak jaroch mam 3GS'a i po przeczytaniu wielu opinii jestem zdecydowany w 99% na NE-7m, mam tylko jedno pytanie...

Jak wyglada sprawa z prostopadłym mini-jackiem? Boję sie ze po jakimś czasie moze mi kabel zaczac przerywac przy jacku przez to ze nie jest prosty tylko prostokany. Dlaczego NuForce zdecydowało sie na taka wtyczke, imo prosta byłaby wygodniejsza skoro słuchawki sa dedykowane dla iPhone'a.

Posted

Oba oryginały. Te tańsze jednak rozpakowane i pewnie z raz odsłuchane. Te droższe są od oficjalnego dystrybutora. A... a jeżeli chcesz kontrolę głośności na pilocie to chyba tylko ADDIEM i to nie jestem pewny. Ale one grają całkiem inaczej niż NuForce i nowe są droższe.

Posted

Już przecież napisałem.

Oba oryginały. Te tańsze jednak rozpakowane i pewnie z raz odsłuchane. Te droższe są od oficjalnego dystrybutora.

W opisie aukcji nawet było że raz wyjęte z pudełka czy coś takiego.

Posted

Ja dodam od siebie, ze mi M9P nie przypAdly do gustu. Bas maja fajny, ale wokal jest strasznie metaliczny. Może to kwestia wygrzania, nie wiem wolałem sprzedać ;) i myśle nad ne7 bo wszyscy je chwalą.

Posted

Bo są świetnie. Niewiele gorsze od takiego hitu z head-fi jak Fischer Audio Eterna. Również od AKG K 370 wcale nie dzieli ich przepaść.

Posted

Witam, nie chciałem zakładać nowego wątku, gdyż mam podobny problem, poszukuję słuchawek dokanałowych do około 150zł. Będą one współpracować z odtwarzaczem iRiver T7. Czy te NuForce`y NE6 będą najlepszym wyborem? Wcześniej posiadałem Creative EP-630, a następnie Sony MDR-NX3 i byłem z nich dość zadowolony ;)

Posted

Duzo tutaj zalezy od upodoban. NE-6 to przyjemne niskie tony i ciepelko w graniu. Uwazam, ze warto zamienic standardowe koncowki na pianki comply (ichris uzywal koncowek thomson). Jednak mi bardziej przypasowalo brzmienie ADDIEM, ktore uzywane mozna kupic w podobnej kwocie.

Posted

Z Cowonem E2 zapewne addiem lepiej się zgrywają. Ja też nie jestem zadowolony z synergii E2 z NE-6. Natomiast na iriverku E30 miałem bezpośrednie porównanie i wygrały NuForce'y.

Posted (edited)

Dobra panowie, krótka piłka, bo po jutrze chcę zamówić:

Co mam wybrać jako dopełnienie iRivera T7, słucham głównie rocka, ale często zdarzają się też kawałki z radiowej toplisty i trance, nie ukrywam też, że lubię basowe brzmienia, 0 jazzu itp.

A teraz kandydaci:

NuForce NE6

Senheiser CX300

Philips SHE 9700

iRiver AE1

Creative EP-830

Co najtrwalsze i ogólnie najlepsze? :P

Edited by Pervol
Posted

czy moglby ktos mi poradzic? bo widze ze zero odpowiedzi.

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy