famde Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Witam Jakiś czas temu kupiłem sobie zestaw SITA do nauki angielskiego. Jak wiadomo, potrzeba do niego słuchawek. Przeglądając allegro trafiłem na całkiem niedrogie (ok 60zł) Philipsy SHP2500. Niestety, nie spełniły one moich oczekiwań. Lekcje z SITA nie są jakimś zbyt głośnym źródłem dźwięku, słyszałem każdy najmniejszy szmer z zewnątrz. No i przez to nie mogłem się odpowiednio skupić. Po małej lekturze dowiedziałem się o słuchawkach o zamkniętej budowie, które to zapewniają właśnie izolacje akustyczną, tj to, o co mi chodziło. Wybór padł na średnio drogie AKG77-kosztowały jakieś 130zł. Niestety, one też niezbyt dobrze wygłuszają dźwięki z zewnątrz. Przeglądając różne fora widziałem wzmianki o jakiś słuchawkach, które całkiem dobrze izolują dźwięki już po ich samym założeniu na głowę. Czy można takie słuchawki kupić za w miarę przyzwoitą cenę?-tak ok do 200zł. Nie zależy mi na jakości dźwięku, tylko na maksymalnej izolacji, żeby do uszów nie docierały szmery z zewnątrz.
4ndr3 Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Nauszne z najlepszą izolacją... ja bym AKG K518DJ polecił. Fajnie izolują ale gnieść w łeb potrafią. Nie wiem czy nie lepsze były by dokanałówki... a jeszcze lepiej z piankami Comply dobranymi.
matts Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 sennheiser hd25-1 drozsze, lepiej izolujace. w komisie.
Pasiasty Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Zdecydowanie doki. Żadne nauszne nie zapewnią Ci takiej izolacji jak dokanałówki. Do nauki polecane są RE2.
famde Posted June 29, 2010 Author Report Posted June 29, 2010 Zdecydowanie doki. Żadne nauszne nie zapewnią Ci takiej izolacji jak dokanałówki. Do nauki polecane są RE2. wpisałem w google RE2, i nic konkretnego mi się nie pokazało, co to jest? Na jakości dźwięku w tym przypadku mi nie zależy, przede wszystkim na dobrej izolacji, żeby dźwięki zewnętrzne nie rozpraszały. Wygoda używania-to też w miarę istotne, ale izolacja najważniejsza
Pasiasty Posted June 29, 2010 Report Posted June 29, 2010 Chodziło mi o Head Direct Re2. Jeżeli najbardziej zależy Ci na izolacji i wygodzie to może poczytaj o Etymotic ER4i. Bardzo prawdopodobne, że jeszcze lepiej sprawdzą się na tym polu niż RE2.
hasos Posted June 29, 2010 Report Posted June 29, 2010 Chlopaki, gosc chce byle jakie sluchawki byle izolowaly a wy mu kazecie z usa sciagac re kup na allegro soundmagic do tego gabki comply i juz.
Pasiasty Posted June 29, 2010 Report Posted June 29, 2010 A może to i racja. Polecam PL30. Wygodne i całkiem nieźle tłumią.
4ndr3 Posted June 29, 2010 Report Posted June 29, 2010 Albo nawet PL12/PL18... ma być wyraźnie słychać głos więc to że są mało basowe się przyda. A i cena takich PL12 to połowa ceny PL30.
famde Posted July 2, 2010 Author Report Posted July 2, 2010 Ok dzięki patrzyłem na allegro, i te słuchawki PL12/PL18 są po ok 50-60zł więc chyba je kupie:)
Recommended Posts