kiju Posted June 26, 2010 Report Posted June 26, 2010 Szukam małych pchełek do mojego Clipa. Nie mam specjalnie dużego budżetu, więc wybór padł na Labergi L100 i Vedie SRS-300. Słucham głównie rocka i reggae/hh. Nie ukrywam, że lubie dużo dołu w słuchawkach. Bas musi być, dobrze gdyby był w dużych ilościach. Przesłuchałem SRSy jeden raz, na zwykłym MuVo T100 chyba. Słabo wypadły. Dołu nie było w ogóle. I zastanawiam się czy z Clipem zagrają lepiej czy zaryzykować Labergi... Podobają mi się też AKG K313, ale kosztują tyle co SRSy i L100 razem wzięte. Opłaca się dołożyć? Doradźcie...
Quake Posted June 26, 2010 Report Posted June 26, 2010 Dlaczego pchełki ? Dokanałowe będą lepsze ze względu na nie wypadanie z ucha, izolację i jakość dźwięku.
Zopsesen Posted June 26, 2010 Report Posted June 26, 2010 To juz osobisty wybor. Mnie przesladuje potezny efekt mikrofobowy... Moze pchelki z palakiem beda dobre ?
kiju Posted June 26, 2010 Author Report Posted June 26, 2010 Cena... za 30 zł nie dostane dokanałowych. Dlatego proszę jeszcze raz o odpowiedź na pytanie z tematu.
jakub1991 Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Tez ma Clipa. Przez jakiś czas miałem L100, ich zaleta jest dobrej jakości średnicę. Do rocka, metalu są idealne. Jeśli chodzi o bas to jest go troszeczkę, bez rewelacji. Ostatnio wyzionęły ducha i stanąłem przed dylematem czy kupić je z powrotem czy może SRS-y. Zamówiłem te drugie po przeczytaniu kilku recenzji(ostatnio słucham więcej hip-hopu co tez miało wpływ na wybór), wynika z nich ze te słuchawki maja lepszy bas i górę ale za to odrobinę gorsza średnice, choć niektórzy zarzucaj im ze pomiędzy poszczególnymi pasmami są dziury.
4ndr3 Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 Też bym dokanały polecał. Na pewno taki Soundmagic PL12/PL13+ będą bardziej basowe niż nieizolujące pchełki. A i cenę mają niewielką. Laberga nie słyszałem, SRS300 mam i nawet na iPodzie Nano 3g miały jakieś tam zarysy basu. Na pewno większe niż Sennheiser MX160. Ogólnie to polecam zastanowić się nad doknałówkami...
Recommended Posts