Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć

Posiadam odtwarzacz Sansa Clip + i chciałbym kupić jakieś słuchawki jak najtaniej. Zależy mi na :

1.Aby jak najmniej psuły słuch ;)

2.Były możliwie jak najtańsze.

3.Abym usłyszał w nich różnicę pomiędzy FLACEM a mp3.

4.Jak najmniejsze.(Nie wyklucza to nausznych )

5.Fajnie by było jakby dodawali do nich pudełka.

6.Słucham rocku/hard rocku/folk rocku(itd.itp każdy rock xD)/metal/blues/jazz i wszystko w czym występuje gitara.

Słuchawki mogę być zarówno nauszne jak i dokanałowe byleby spełniały powyższe wymagania.

Posted

Odpowiedz na 3 pytanie jest bardziej zalezna od twojego sluchu i utworu. Co do samych sluchawek - osobiscie jestem oczarowany ADDIEM :) Maja bardzo specyficzne brzmienie, ktore po prostu trzeba lubic.

Posted

No nie za bardzo bo na słuchawkach od Sansy to nawet kuzyn audiofil nie usłyszy różnicy xD

Czekam na dalsze propozycje jeśli ktoś sprzedaje używane to niech też się wypowie ;)

Posted

A myślisz że jak kupisz słuchawki za 150zł to odróżnisz? Flac a mp3 wałkowane wiele razy, trzeba porządny sprzęt i różnice i tak nie są wielkie, pod warunkiem że mp3 jest prawidłowo zrobione a nie 128 lub po kilku konwersjach. Z tanich dokanałowych na pewno soundmagic pl12 lub nauszne z klipsami ksc75.

Posted

A jakieś małe zamknięta jak px200 możesz polecić ? oczywiście nauszne

mp3 prawidłowo bo sam konwertuje prosto z płyt CD ;)

Posted (edited)

O małe zamknięte i niedrogie to dość ciężko. K518dj są zamknięte i w tej cenie mógłbyś znaleźć używane ale one grają basem, z clipem nie bardzo. Soundmagic Pl12 mają dobrą izolacje, ksc75 są otwarte grają świetnie jak za swoją cene, a dodatkowo na plus że w 150zł zmieścisz sie z obydowa parami.

Edited by gumiak9
Posted

Chyba wezmę te soundmagic jak dobrze izolują ;)

Sorry że nie edytowałem posta ale czekam na dalsze propozycje i oferty sprzedaży używanych słuchawek ;)

Posta nie edytowałem bo nie umiem ;\

Posted

Zastanów się nad tymi PL12, ale KSC75/Koss Porta Pro też by się nadały. Poczytaj też o Head-Direct RE2, słyszałem, że z Clipem podobno świetnie się zgrywają - nowe prosto od producenta razem z wysyłką kosztują 120 zł.

Posted

A jakieś słuchawki zamknięte nauszne. Większa wygoda tylko najlepsze dla mnie byłyby px200 ale one 200zł ponad ;\

Posted

Skoro jak ktoś pisał że K518 są zbyt basowe to Shure SRH240 mogły by się nadać...

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy