Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Chciałem się "porządniej" wsiąść za słuchanie muzyki i zainwestować trochę w słuchawki (moje wcześniejsze wydatki na słuchawki ograniczały się do 30zł) Powiem krótko - zupełnie się na tym nie znam. Szczerze to nawet nie wiem, jaka jest różnica pomiędzy dokanałowymi a dousznymi słuchawkami (przy okazji mógłby ktoś wytłumaczyć?). Trochę teraz o muzyce - słucham raczej rock/metal. Odtwarzam muzykę na iPhone 2G, często jeżdżę rowerem więc przydałyby się do biegania. Priorytetem jest dla mnie solidność, wytrzymałość i firma - oczywiście jakość dźwięku również jest ważna ale i tak słucham w formacie .mp3 a nie mam zamiaru przerzucać się na bezstratny (ogranicza mnie trochę miejsce w telefonie). Jeszce jest taka mała sprawa, że do starego iPhone'a nie pasują wszystkie słuchawki bo ma jakieś takie skośne, dziwne wejście więc albo żeby pasowały albo polećcie jakiś sklep, w którym znajdę i słuchawki i przerzutkę na normalny minijack. I przydałby się taki mały pokrowiec bo od luźnego noszenia w kieszeni chyba się trochę psują. Ostatnio zawiodłem się trochę na Creative'ach więc jakby było można to coś innego.

Wzorem są dla mnie Apple in-Ear Headphones ale są "troszkę" za drogie. Jeśli można - to coś na ich podobiznę ;)

Chyba mam trochę spore wymagania ale mam nadzieję, że istnieje zadowalający mnie produkt ;D

Edited by Kreeq
Posted

Dokanalowe sluchawki wchodza do kanalu usznego (jak apple in-ear), a douszne(pchelki jak apple earphones) trzymaja sie na małzowinie. W tej cenie polecane sa np. soundmagic. Osobiscie nie mialem z nimi stycznosci. Co do wyboru miedzy dokanalowymi a dousznymi podczas aktywnego spedzania czasu - osobiscie wole douszne. Efekt mikrofobowy (przenoszenie drgan kabla na dzwiek) potrafi bardzo irytowac.

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy