Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

"Kup te SoundMAGIC, nie będziesz zawiedziony, i zawsze możesz je sprzedać (chociaż sądzę, że po usłyszeniu z nich muzyki nie będziesz mieć ochoty ich odrywać od głowy ;)) i kupić "hpm-70"

Z tych sm jakiś konkretny model?

http://allegro.pl/item1078997666_sluchawki_sony_mdr_ex700_do_mp3_mp4_apple_ipod.html

Te soniaki mdr ex700 zbierają bardzo dobre opinie i cena jest atrakcyjna rolleyes.gif

Edited by Severus
Posted

PL18, PL12, stawiałbym bardziej na PL18.

PL12 są bardzo zbalansowane, za to w PL18 jest mniej basu, ale za to czystszy dźwięk z lepszym wokalem.

Zależy jakiej muzyki słuchasz, jeżeli rocka, bądź wokalowych piosenek to kupuj PL18, jeżeli słuchasz mieszanej muzyki, z nastawieniem na muzykę elektroniczną, to dołóż 8 zł i bierz PL12.

Posted

Po przeczytaniu kilku tematów wpadły mi w oko sony mdr ex90:http://allegro.pl/item1075749504_sluchawki_sony_mdr_ex90sl.html cena jest atrakcyjna, ale czy to oryginał? Mi trudno stwierdzić..

Posted

Jeżeli jesteś pewien w 100%, że te EX90 są oryginalne, to kupuj.

Oryginały kosztują 150 zł... (ja obstawiam, że to fake'i, bo przebicie prawie pięciokrotne)

A te używane PL12 jak chcesz to możesz kupować, różnicy w dźwięku między używanymi 3 dni a nowymi nie ma, ale chodzi głównie o "zapach nowości" :D

• Like 1
Posted (edited)

a te za 45?

O tych philipsach ani słowa o gwarancji..

http://www.allegro.pl/item1088846237_sluchawki_douszne_sony_mdr_ex_300_najtaniej.html te zbierają bdb recenzje

Nie mogę edytować, więc proszę o ew. scalenie.

Zakupiłem SM PL 12 Z tej aukcji: http://allegro.pl/item1089341304_sluchawki_sound_magic_pl12_nowe_wysylka_gratis.html

Zobaczymy co z tego będzie biggrin.gif

PS. dzięki za wszelkie rady smile.gif

Edited by Severus
Posted

Co do tych EX-300, popatrz:

http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/671081

Jeżeli nie jesteś pewien, czy dane słuchawki są oryginalne, to wpisz ich nazwę w Google, i popatrz, po ile chodzą w sklepach.

Modele Sony serii EX, Sennheiser seria CX oraz nasze kochane Creative EP-630 są najczęściej podrabianymi słuchawkami, i naprawdę trudno znaleźć oryginały na Allegro tych modeli.

Akurat nikt na razie nie produkuje podróbek SoundMAGIC, bo i tak oryginalne są tanie, więc nie ma sensu produkować podróbek.

Co do PL12 używanych za 45 zł, pisałem, niczym w jakości dźwięku nie będą się różnić od nowych.

Jak je dostaniesz to napisz, jak się sprawują ;)

Posted

No i stało się - właśnie dotarły moje nowe słuchaweczki rolleyes.gif Rozpakowuje je i? Troche przeraża mnie bardzo cieniutki kabel, wydaje mi się, że jak mocniej pociągnę to po prostu urwę go.. W zestawie mam 4 rodzaje gumek (bez skojarzeń tongue.gif) i 3 komplety pianek. Podłączam je do lapka, oczekując powalenia mnie na kolana jakością muzyki, lecz niestety do tego nie doszło.. Owszem, dźwięki wydają się wyraźniejsze niż na tanich słuchawkach, lecz spodziewałem się większych fajerwerków. Wypróbowałem wszystkie gumki i pianki, lecz bez wyraźnie lepszego efektu. W słuchawkach dominują chyba najbardziej tony wysokie, średnie też są, ale jakby mniej. Podkreślam, że nie jestem audiofilem, lecz powinienem odczuć wyraźniejszą różnice IMHO. Cóż, potestuje je jeszcze, może coś się zmieni smile.gif.

Posted (edited)

No i stało się - właśnie dotarły moje nowe słuchaweczki rolleyes.gif Rozpakowuje je i? Troche przeraża mnie bardzo cieniutki kabel, wydaje mi się, że jak mocniej pociągnę to po prostu urwę go.. W zestawie mam 4 rodzaje gumek (bez skojarzeń tongue.gif) i 3 komplety pianek. Podłączam je do lapka, oczekując powalenia mnie na kolana jakością muzyki, lecz niestety do tego nie doszło.. Owszem, dźwięki wydają się wyraźniejsze niż na tanich słuchawkach, lecz spodziewałem się większych fajerwerków. Wypróbowałem wszystkie gumki i pianki, lecz bez wyraźnie lepszego efektu. W słuchawkach dominują chyba najbardziej tony wysokie, średnie też są, ale jakby mniej. Podkreślam, że nie jestem audiofilem, lecz powinienem odczuć wyraźniejszą różnice IMHO. Cóż, potestuje je jeszcze, może coś się zmieni smile.gif.

za dużo wymagasz jak na 50 zł, i to o wiele. Jak byś na przyszłość czegoś taniego szukał, to polecam pchełki Vedia srs 200. Aż dziw bierze, że pchełki mogą tak grać. i to za 35 zł.

A jak chcesz muzycznej nirwany, to nie za 50 a powiedzmy za 400-500 zł. wtedy odczujesz różnicę...

Edited by hasos
Posted

weź jeszcze pod uwagę to, że może to być właśnie wina badziewnego odtwarzacza. przejdź się do Media Markt i podłącz te słuchawki do ipoda touch, to zobaczysz wtedy jak grają. Dobre słuchawki to nie wszystko, by grały pełnią swych możliwości trzeba też im dać dobre źródło.

Posted

Tak, wiem, dlatego głównie zwracam uwagę na dźwięk z lapka. Po dłuższej chwili grania stwierdzam, że jednak dźwięk jest całkiem niezły rolleyes.gif

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy