Beder Posted June 7, 2010 Report Posted June 7, 2010 Witam, poszukuję odpowiednich słuchawek do telefonu Nokia 5800. Głównie słucham metalu i zależy mi na basach. Do niedawna używałem słuchawek Creative EP 550, ale grały trochę cicho i słabo przylegały do uszu. Proszę was o jakieś propozycje, słuchawki mogą być też na pałąku, byle nie dokanałowe.
m4tt Posted June 7, 2010 Report Posted June 7, 2010 Moze Koss Porta Pro (also 25th anniversary edition) lub iGrado (uzywki). Basu maja sporo PX100 / PX100 II, ale do metalu mozna chyba wybrac cos lepszego .
Beder Posted June 7, 2010 Author Report Posted June 7, 2010 dzięki za odpowiedź Kumpel ma Porta pro to odsłucham jak go złapię a jeszcze jakieś propozycje? Może ktoś miał styczność z 5800 i wie na jakich słuchawkach telefon gra najlepiej?
Syntax Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 Może ktoś miał styczność z 5800 i wie na jakich słuchawkach telefon gra najlepiej? Szczerze? Czegokolwiek byś nie podłączył pod tą nokie rewelacji nie będzie, bo ona po prostu gra słabo i żadne słuchawki tutaj niestety sytuacji nie uratują. Przydałoby się pomyśleć nad jakimś przenośnym wzmacniaczem słuchawkowym lub zakupie lepszego odtwarzacza, bo inaczej na pewno nie uświadczysz potencjału nowych słuchawek. Pozdrawiam.
Neptune Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 (edited) Potwierdzam, z racji na dość słabe wyjście to raz będzie to grało może głośno ale słuchawki nie będą napędzone, w przypadku kiedy wybierzesz jakieś ambitniejsze, a dwa telefon gra słabiej od odtwarzacza. Czy wyraźniej... to zależy indywidualnie od osoby odsłu****ącej. Proponuję udaj się do sklepu albo pożycz od kolegi jakiś zgrabny player i porównaj czy słyszysz różnicę na tych samych słuchawkach w cichym otoczeniu. Jeśli nie usłyszysz różnicy albo korzystasz prawie wyłącznie z telefonu na ulicy, w pociągu, autobusie, kup słuchawki proste do napędzenia, portable typu PX100II albo AKG K420, dla Ciebie i tak będzie grało to ładnie. Jeśli słyszysz wyraźną różnicę na korzyść odtwarzacza no to pozostaje, jeśli Cię to zainteresuje, zakup jakiegoś Ewentualnie pomyśl o AKG K81dj lub K518dj, mają pożądany przez Ciebie bas a dodotkowo świetnie izolują. Edited June 8, 2010 by Neptune
Saiya-jin Posted June 10, 2010 Report Posted June 10, 2010 Powiem tak: jeśli nie słuchałeś zbyt wielu dobrych słuchawek, to PX-y są niezłym wyjściem. Ze swoich byłem bardzo zadowolony przez cały rok - aż kupiłem Grado i odkryłem, że PX-y są zamulone.
Recommended Posts