Cinekk Posted June 5, 2010 Report Posted June 5, 2010 Witam, po kilku miesiącach używania moje ex 82 zaczęły świrować i 1 słuchawka padła. Podjąłem poszukiwania godnego następcy jednak nie jest to takie proste i stąd prośba o pomoc! Z tego co się dowiedziałem warto zwrócić uwagę na : - SoundMAGIC PL50 - NuForce Ne-6 - Sony Ex500( mój nr 1 choć trochę za drogie) - MEElectronics M6 - denon c351 Który z tych modeli i ewentualnie zaproponowanych zagrałby się najlepiej z S638? Słucham różnego rodzaju muzy ale głównie rap, hip-hop, trance, techno, czasem regge, pop. W EX'ach nie pasował mi trochę bass, wydawał się lekko rozmyty ale ogólnie grały ok. Od nowych słuchawek oczekiwałbym szerszej sceny, lepszej kontroli basu( liczy się p[$r@#*cie ale nie do końca) i separacji. Nie powinny się też rozlecieć po kilku miesiącach. Często podróżuję pociągiem, autobusem więc powinny mieć też dobrą izolację. Poprostu jakiś optymalny wybór w tej cenie. Proszę o rady i propozyzje, Pozdrawiam 1
Pasiasty Posted June 5, 2010 Report Posted June 5, 2010 Taki temat był już ze 4 razy, poszukaj dobrze. Od siebie polecam ADDIEM.
faxior Posted June 5, 2010 Report Posted June 5, 2010 Założyłem identyczny temat tydzień temu. Tylko, że ja szukałem słuchawek do a818, ale też używałem ex-082 (też mi jedna słuchawka padła) Zdecydowałem się na ex500. Mam je od kilku dni. W porównaniu z ex-082: bass jest bardziej wyrazisty i ładnie sie komponuje, a nie jak w 082, W EQ musiałem ciut obniżyć wysokie i podkrecić niskie (ale to indywidualne preferencje). Scena też jest większa. Również lepiej izolują. Co do wygody w ex500 jest różnie, podobno nie każdemu pasują. Lekko wystają z ucha. Do słuchawek dostajesz futerał więc nie musisz już ich nosić w kieszeni. Mi się bardzo spodobały i jestem jak narazie z nich zadowolony. POLECAM
Cinekk Posted June 5, 2010 Author Report Posted June 5, 2010 Czytałem Twój temat i dlatego zainteresowały mnie tak te EX 500 jednak są za drogie. Które z tych słuchawek byłyby najlepsze w cenie do 200zł? Przejrzałem już sporo tematów i im więcej czytam mam większe zamieszanie w głowie
Recommended Posts