Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, po kilku miesiącach używania moje ex 82 zaczęły świrować i 1 słuchawka padła. Podjąłem poszukiwania godnego następcy jednak nie jest to takie proste i stąd prośba o pomoc!

Z tego co się dowiedziałem warto zwrócić uwagę na :

- SoundMAGIC PL50

- NuForce Ne-6

- Sony Ex500( mój nr 1 choć trochę za drogie)

- MEElectronics M6

- denon c351

Który z tych modeli i ewentualnie zaproponowanych zagrałby się najlepiej z S638?

Słucham różnego rodzaju muzy ale głównie rap, hip-hop, trance, techno, czasem regge, pop. W EX'ach nie pasował mi trochę bass, wydawał się lekko rozmyty ale ogólnie grały ok.

Od nowych słuchawek oczekiwałbym szerszej sceny, lepszej kontroli basu( liczy się p[$r@#*cie tongue.gif ale nie do końca) i separacji.

Nie powinny się też rozlecieć po kilku miesiącach. Często podróżuję pociągiem, autobusem więc powinny mieć też dobrą izolację. Poprostu jakiś optymalny wybór w tej cenie.

Proszę o rady i propozyzje,

Pozdrawiamsmile.gif

• Like 1
Posted

Założyłem identyczny temat tydzień temu.

Tylko, że ja szukałem słuchawek do a818, ale też używałem ex-082 (też mi jedna słuchawka padła)

Zdecydowałem się na ex500. Mam je od kilku dni.

W porównaniu z ex-082: bass jest bardziej wyrazisty i ładnie sie komponuje, a nie jak w 082,

W EQ musiałem ciut obniżyć wysokie i podkrecić niskie (ale to indywidualne preferencje). Scena też jest większa. Również lepiej izolują.

Co do wygody w ex500 jest różnie, podobno nie każdemu pasują.

Lekko wystają z ucha.

Do słuchawek dostajesz futerał więc nie musisz już ich nosić w kieszeni.

Mi się bardzo spodobały i jestem jak narazie z nich zadowolony.

POLECAM

Posted

Czytałem Twój temat i dlatego zainteresowały mnie tak te EX 500 jednak są za drogie. Które z tych słuchawek byłyby najlepsze w cenie do 200zł? Przejrzałem już sporo tematów i im więcej czytam mam większe zamieszanie w głowie :)

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy