Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wtam,

szukam sluchawek nausznych (tzn okolousznych) zgranych z iPodem nano 4gen do 300 PLN do odsluchu muzyki kasycznej symfonicznej i kameralnej. Sluchac bede przede wszystkim w domu, wiec nie zalezy mi na mocnym tlumieniu. Zalezy mi natomiast na szerokiej scenie, wyrazistym, naturalnym i szczegolowym brzmieniu oraz wygodzie.

Przeszukalem juz forum i znalazlem interesujace opinie na temat CAL!, hd438, hd380. Nie znalazlem jednak wyraznego wskazania jesli chodzi o muzyke klasyczna.

Jeszcze pytanie: czy konieczny jest zakup ampa do w/w modeli?

Posted

Hmm, te modele, które wymieniłeś są raczej basowe i sceną nie powalają. Ja bym szedł w stronę HD555 lub coś z AKG.

Posted

Na tym iPodzie może być lipa. Polecam zainteresować się równolegle jakimś wzmakiem, na początek może być Fiio E1.

Posted (edited)

Musisz miec wzmaka bo inaczej z tego ipoda za wiele nie wyciagniesz. Co do sluchawek to raczej cos cieplejszego bo nano 4g samo w sobie dosc zimne jest.

Edited by pat_net
Posted

Tak ciepłe słuchawki. Ale nie pomyl z basowymi. Muzyka której słuchasz nie spodoba Ci się ;)

Nawiasem jeśli jesteś zainteresowany to mam do sprzedania nowe senki hd497.

Z tego co się orientuje właśnie kosztują jakieś 300 zł. Dostałem je przedwczoraj na uro. He... niby wspaniale ale mam już wyższy model.

A więc jeśli chcesz oszczędzić jakieś 100zł to napisz.

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy