jord Posted June 4, 2010 Report Posted June 4, 2010 Wtam, szukam sluchawek nausznych (tzn okolousznych) zgranych z iPodem nano 4gen do 300 PLN do odsluchu muzyki kasycznej symfonicznej i kameralnej. Sluchac bede przede wszystkim w domu, wiec nie zalezy mi na mocnym tlumieniu. Zalezy mi natomiast na szerokiej scenie, wyrazistym, naturalnym i szczegolowym brzmieniu oraz wygodzie. Przeszukalem juz forum i znalazlem interesujace opinie na temat CAL!, hd438, hd380. Nie znalazlem jednak wyraznego wskazania jesli chodzi o muzyke klasyczna. Jeszcze pytanie: czy konieczny jest zakup ampa do w/w modeli?
Lazzy Posted June 4, 2010 Report Posted June 4, 2010 Hmm, te modele, które wymieniłeś są raczej basowe i sceną nie powalają. Ja bym szedł w stronę HD555 lub coś z AKG.
hasos Posted June 5, 2010 Report Posted June 5, 2010 o przepraszam, hd380 mają bardzo dobrą scenę, zwłaszcza na jakimś lepszym źródle, nie wiem jak na tym ipodzie.
Pasiasty Posted June 5, 2010 Report Posted June 5, 2010 Na tym iPodzie może być lipa. Polecam zainteresować się równolegle jakimś wzmakiem, na początek może być Fiio E1.
pat_net Posted June 5, 2010 Report Posted June 5, 2010 (edited) Musisz miec wzmaka bo inaczej z tego ipoda za wiele nie wyciagniesz. Co do sluchawek to raczej cos cieplejszego bo nano 4g samo w sobie dosc zimne jest. Edited June 5, 2010 by pat_net
TheUniQue Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 Tak ciepłe słuchawki. Ale nie pomyl z basowymi. Muzyka której słuchasz nie spodoba Ci się Nawiasem jeśli jesteś zainteresowany to mam do sprzedania nowe senki hd497. Z tego co się orientuje właśnie kosztują jakieś 300 zł. Dostałem je przedwczoraj na uro. He... niby wspaniale ale mam już wyższy model. A więc jeśli chcesz oszczędzić jakieś 100zł to napisz.
Recommended Posts