Art-S Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 Dlatego polecam AKG. Są tanie, a dobre. Z pamięci też mi się widzi, że zagrają z xem. Powinno być słodko, ale równo, bo mają rozjaśnioną srednicę. No i scena jest jak w nausznikach powiedzmy. One startowały z tej samej ceny co wspomniane modele, ale jakoś im się nie upiekło i staniały, bo słabo były rozreklamowane. No ale przede wszystkim fortuny nie wtopisz @ fhalf jesli mozesz napisz kilka zadan o AKG K370.Opisz jaki one maja dzwiek.
hasos Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 wydaje mi się, że kupno k370 to jeszcze większy strzał w ciemno niż ie8 - tyle że rzeczywiście strzał tańszy. Poza dwoma opiniami na Amazonie i jedną na headfi nic o tych słuchawkach nie ma. W każdej opinii twierdzą, że wypadają z uszu . też byłbym nimi zainteresowany, ale jakoś nie mam przekonania. edit: jest test na techfanatyku k390, ale to wersja k370 z systeme ANC. całkiem pozytywna opinia. Ciekawe jak się maja do phonaków. http://www.techfanatyk.net/recenzja-akg-k390-nc/
Art-S Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 wydaje mi się, że kupno k370 to jeszcze większy strzał w ciemno niż ie8 - tyle że rzeczywiście strzał tańszy. Poza dwoma opiniami na Amazonie i jedną na headfi nic o tych słuchawkach nie ma. W każdej opinii twierdzą, że wypadają z uszu . też byłbym nimi zainteresowany, ale jakoś nie mam przekonania. edit: jest test na techfanatyku k390, ale to wersja k370 z systeme ANC. całkiem pozytywna opinia. Ciekawe jak się maja do phonaków. http://www.techfanat...ja-akg-k390-nc/ W tej recenzji (albo lepiej referacie) z linka recenzent widac jak popisal sie wybitna erudycja.Kwieciscie opisal-zaprezentowal sluchawki tylko w zasadzie nic nie dowiadujemy sie o ich brzmienu (cieple/zimne, jaki bas, srednica wycofana czy wysunieta, scena , szczegolowosc ...).Zupelnie nie mamy porowania i nie da sie okreslic po przeczytaniu jak te sluchawki graja.To sa wlasnie recenzje ktore sa nierecenzjami ale reklamowymi bajkami.
hasos Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 no fakt, akurat ten blog to chyba w całości sponsorowany jest przez AKG
rhalf Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 No na pewno ergonomią ustępują ie8, czy fischer eternom. Ale dźwięk mają wypas i grają U ze srednicą przesunietą w górę, a ogólnym balansem w dół.
Rolandsinger Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 Co do tego U, to się kategorycznie nie zgodzę, średnica jest raczej uwydatniona, np. w stosunku do SRH840 (gdyby była cichsza od skrajów, to Shure musiałyby jej nie mieć trzymając się tego układu odniesienia) ale co do całej reszty, potwierdzam w 100%. Balans w dół, ale środek ma sporo blasku, jak w K701, co wcale nie oznacza, że jest jaskrawy czy ostry. Ogólnie te słuchawki grają bardzo podobnie do K701 z jedną istotną różnicą - mają bas a la HD380, czyli zaakcentowany jest bas niski, a nie średni.
zurek1976 Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 Czy te słuchawki są dostępne jedynie z tym modułem ANC? Jak to się ma do systemu wbudowanego w Sony X?
rhalf Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 No barwę mają wg mnie piękną, ale wiesz co Roland, Ty chyba mówisz jak one grają na Xie, a ja mam na myśli jak to wygląda w teorii. Średnicy nie mają schowanej,a le to za sprawą dobrej separacji i braku ocieplenia. Górka na basie zaczyna się gdzieś w jego srodku, ale jest górką i mnie nie przekonasz ze jest inaczej
Rolandsinger Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 Czy te słuchawki są dostępne jedynie z tym modułem ANC? Jak to się ma do systemu wbudowanego w Sony X? 1. Nie, K370 nie mają modułu. 2. Nijak.
zurek1976 Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 Czy te słuchawki są dostępne jedynie z tym modułem ANC? Jak to się ma do systemu wbudowanego w Sony X? 1. Nie, K370 nie mają modułu. 2. Nijak. Przepraszam za zamieszanie, nie zwróciłem uwagi, że link podany parę postów wcześniej odnosił się do słuchawek K390 a nie K370.
EvilKillaruna Posted May 26, 2010 Report Posted May 26, 2010 W tej recenzji (albo lepiej referacie) z linka recenzent widac jak popisal sie wybitna erudycja.Kwieciscie opisal-zaprezentowal sluchawki tylko w zasadzie nic nie dowiadujemy sie o ich brzmienu (cieple/zimne, jaki bas, srednica wycofana czy wysunieta, scena , szczegolowosc ...).Zupelnie nie mamy porowania i nie da sie okreslic po przeczytaniu jak te sluchawki graja.To sa wlasnie recenzje ktore sa nierecenzjami ale reklamowymi bajkami. Dziękuję za komplement co do erudycji, ale rozczaruję: nie opłaca mnie AKG, zaś każda para słuchawek została zakupiona z mojej własnej kieszeni. Jeśli problemem jest tutaj moja subiektywność co do opinii (a której starałem się zawsze unikać jak tylko mogę) czy też po prostu ośmielenie się wyrazić o danych słuchawkach (zwłaszcza non-Sennheiserowych) pozytywnie, to stwierdzić będzie można iż takie same zarzuty mogę skierować w Twoim kierunku, idąc za ciosem - w kierunku każdej osoby która opisuje brzmienie danych słuchawek. Tam zawsze jest pewna doza subiektywizmu, wymieszanego z doświadczeniem, mniejszym lub większym. Aż dziw że na forum audio trzeba takie rzeczy komukolwiek tłumaczyć. Co do brzmienia - przeczytaj proszę recenzję do końca, potem zarzucaj mi że czegoś nie opisałem. Zacytuję kolejno postępujące po sobie akapity: - "To co trzeba zaznaczyć na samym początku to góra. (...)" - "Średnica również jest lepsza, mimo że pozostaje jakby minimalnie w tyle za pozostałymi zakresami (...)" - "Dół zaskoczył mnie tak samo jak góra – bardzo pozytywnie. O ile nadal jest on wyraźny i głęboki, to jednak (...)" - "Co tyczy się rozmiarów samej sceny (...)" - "Gdy dochodzę do przestrzenności, (...)" - "Kolejnym etapem były testy gubienia się w przypadku specyficznie nagranych utworów. (...)" Faktycznie - nie idzie dowiedzieć się niczego. no fakt, akurat ten blog to chyba w całości sponsorowany jest przez AKG Identycznie jak kolega z góry: nie mam nic wspólnego z AKG, po prostu pasuje mi brzmienie tego producenta jeśli jesteśmy przy słuchawkach dynamicznych. Poza tym właśnie m.in. takiego typu insynuacje przyczyniły się do tego że nie będę już więcej wypowiadał się na łamach TF'a nt. słuchawek. Każdy ma swoją cierpliwość jak mniemam. że link podany parę postów wcześniej odnosił się do słuchawek K390 a nie K370. Brzmienie obu modeli jest w zasadzie takie samo. Było to zaznaczone w recenzji.
Art-S Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 Aż dziw że na forum audio trzeba takie rzeczy komukolwiek tłumaczyć. Co do brzmienia - przeczytaj proszę recenzję do końca, potem zarzucaj mi że czegoś nie opisałem. Zacytuję kolejno postępujące po sobie akapity: - "To co trzeba zaznaczyć na samym początku to góra. (...)" - "Średnica również jest lepsza, mimo że pozostaje jakby minimalnie w tyle za pozostałymi zakresami (...)" - "Dół zaskoczył mnie tak samo jak góra – bardzo pozytywnie. O ile nadal jest on wyraźny i głęboki, to jednak (...)" - "Co tyczy się rozmiarów samej sceny (...)" - "Gdy dochodzę do przestrzenności, (...)" - "Kolejnym etapem były testy gubienia się w przypadku specyficznie nagranych utworów. (...)" Faktycznie - nie idzie dowiedzieć się niczego. Widze ze podchodzisz do swojego tekstu bezkrytycznie.Skoro ktos na forum zwiazanym z audio to pisze to jest to wazne. Pozwol ze napisze kilka zdan ale nie zrozum mnie ze Ciebie zaczepiam lub chce wrzucic cos zlego. Poprostu moje skromne zdanie . Jesli chodzi o cala recenzje to jest stylistycznie ladnie napisana.Barwnie i z polotem.Ale ... wlasnie ale ja mam co do konsensusu.Brzmienie. Oczywiscie racja ze sa jakies dane o brzmieniu.Wyszczegolniles je. Jednak ja czytajac te recenzje przyznam ze miejscami juz mnie zniechecalo czytanie dalsze teksu ... bo "kwiecistosci" jest za duzo i czytalem , czytalem a nie ma prawie nic o tym co jest o graniu sluchawek. A to mnie jako potencjalnego kupca interesuja. Co to za okreslenie :To co trzeba zaznaczyc na samym poczatku to gora? Średnica również jest lepsza?Dół zaskoczył mnie tak samo jak góra – bardzo pozytywnie. Co to za okreslenie? Kazde sluchawki maja jakas gore, maja srednice, maja dol.Ten zwrot zaznacza ze jest jakas gora ale jaka ona jest juz nie bardzo pisze.Srednica chyba jest lekko wycofana a bas jest i ...Ciebie zaskoczyl (czym?). Dowiedzialem sie owszem o sporej przestrzeni. O srednicy prawie nic nie wiem.A o ile cos pisze to ja nie umiem stworzyc sobie w mojej glowie jej rysunku.Z basem jest podobnie.Nic mi to nie mowi. Czytam i nie wiem jak on wyglada. Wyrazy ktore uzyles one nic nie mowia - niestety sa nic nie znaczace (przynajmniej dla mnie).Napisales okreslenie ale te wyrazy nie mowia o tym obrazowo.Uzywasz slow ale nie piszesz konkretow.Nic nie wiemy o ilosci basu i np ktorym zakresem jest grajacy.Srednica nie wiem czy jasna, ciepla? Gora jest ostra , szczegolowa? Nie piszesz ile ktorego zakresu jest w stosunku do innego.Nie wiem czy basu jest duzo czy bardzo duzo.Bas Ciebie zaskakuje -A TO JEST BARDZO NIEFACHOWE OKRESLENIE! Poza tym warto by tak pisac tekst zeby czytajacy dowiedzial sie i okreslil sluchawki jak graja w stosunku do innych-trzeba okreslic gdzie je osadzic. Jesli przeczytasz tutaj kilka zdan kolegow @Rolansingera oraz @rhalfa ktorzy "wrzucili" kilka zdan o charakterystyce K370 to zauwazysz ze ich tekst okresla dosc precyzyjnie jak one graja.Nie da sie zupelnie okreslic do jakich odtwarzaczy mozna je uzywac (cieple , zimne, neutralne).My tu na forum precyzyjnie okreslamy do jakich pasuja jakies sluchawki. Opis przez Ciebie nie mowi mi az tak wiele.Wybacz gorzkie slowa ale niestety taka jest prawda (ja tak to widze). edit:Swoja recenzje przeciez mozesz zamiescic tutaj na forum.Wtedy o ile jestes ciekaw koledzy napisza Ci co o niej mysla.No chyba ze masz klauzule na wylacznosc i nie moze znajdowac sie gdzie indziej niz oryginalny adres (z linka powyzej).
hasos Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 @ EvilKillaruna: wybacz tę żartobliwą w zasadzie uwagę, ale jeśli cię uraziłem, to sorry. Jednak patrząc na słuchawki, które recenzowałeś i które posiadasz, to przyznasz, że taka myśl może zakiełkować . Odnośnie k370: skoro ich bas jest taki jak w hd380 to mogą to być słuchawki dla mnie. muszę je gdzieś posłuchać. Ktoś się na nie natknął w Saturnie lub MM?
Damix Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 Liczysz na to , że akg k370 będziesz mógł posłuchać w sklepie a tym bardziej takim jak media markt ? Błąd, nie wystawiają tam słuchawek dousznych na gablotę i tym bardziej nie będą otwierać opakowań żeby ktoś mógł sobie posłuchać . Przynajmniej ja nie spotkałem sie z taką możliwością odnośnie słuchawek dokanałowych .
hasos Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 Jeśli będę w krakowskim MM to da się posłuchać, chłopaki już mnie znają . W saturnie, cóż to duży sklep, zawsze się gdzieś można zakamuflować...
EvilKillaruna Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 @Art-S Nie, raczej nie lubię gdy zarzuca mi się takie rzeczy jak pisanie recenzji sponsorowanych. Niestety nie jest to miłe, nie ma też nic wspólnego z konstruktywną krytyką, a którą dopiero teraz można przeczytać (a za którą dziękuję) i z którą w wielu miejscach się sam zgadzam. Także suma sumarum podchodzę bardzo krytycznie, na tyle aby zgodzić się z tym co napisałeś, jednakże sam musisz przyznać że poprzednie posty posnuęły się chyba ciut zbyt daleko, zresztą, generalizując, nie pierwszy już raz. Porównań nie szczędziłem do modeli bezpośrednio z linii AKG, jako że jest to ewolucja brzmienia obarczona najmniejszym procentem odchyłów z tytułu "szkół grania" różnych producentów między sobą. Fakt, persona szukająca po prostu wskazania palcem "to jest lepsze od tego bo to to to i to", będzie czuła niedosyt. Pamiętaj jednakże że chociażby Roland vs ja to złe porównanie - dwa zupełnie inne światy, inne doświadczenia, inne preferencje, przy czym moja osoba definitywnie nie może się równać z jego. O ile dobrze sobie przypominam, Roland pisze na łamach audiostereo.pl (proszę mnie poprawić jeśli się mylę), ja zaś jestem tylko bloggerem... w zasadzie byłem. Stąd też i słuszne zarzuty co do formy, jak to określiłeś, miejscami niezbyt fachowej - tak, preferuję używanie własnych słów, łatwiej jest mi wtedy coś opisać, tu: w świetle porównania do K330/340 które zaznaczałem w akapitach wcześniejszych w samej recenzji. Zauważ także, nawiązując do uwagi o ilości zakresów w stosunku do sąsiednich, że wystarczyłoby abym był np. bassheadem aby całą ocenę dźwięku diabli wzięli, abym skreślił te słuchawki z powodu "słabego kopa". Każdy z nas słyszy inaczej. My tu na forum precyzyjnie okreslamy do jakich pasuja jakies sluchawki. Jeśli mówimy o osobach które wiedzą co piszą i nie uchylają się od odpowiedzi na każde padające w wątku pytanie, nawet stwierdzając że czegoś nie wiedzą i nie są w stanie odpowiedzieć, to faktycznie powyższe zdanie jest prawidłowe. K390 opisałem tak jak ja sam chciałbym przeczytać. Jeśli recenzja wydała się nieprecyzyjna, cóż.. nigdy nie uważałem się za profesjonalistę, nigdy nim też nie będę, po prostu w takiej sytuacji szuka się dalszych opinii i tyle, takich które sprostają indywidualnym preferencjom i oczekiwaniom czytającego. edit:Swoja recenzje przeciez mozesz zamiescic tutaj na forum.Wtedy o ile jestes ciekaw koledzy napisza Ci co o niej mysla.No chyba ze masz klauzule na wylacznosc i nie moze znajdowac sie gdzie indziej niz oryginalny adres (z linka powyzej). 1. nie mam takiego zamiaru (patrz: pkt. 4), 2. mogą to zrobić za pomocą komentarzy na TF, problem w tym że odchodzę od tej tematyki więc nie będę miał możliwości wykorzystania ich uwag w praktyce, 3. klauzula dla samego siebie na własnym blogu? 4. duplicate content, Google poleci po PR. ___ Jednak patrząc na słuchawki, które recenzowałeś i które posiadasz, to przyznasz, że taka myśl może zakiełkować .. przy SRS-3010 także?
Art-S Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 @ EvilKillaruna nie chcialem cytowac calej Twojej odpowiedzi ale odpisze choc kilkoma slowami. Widze ze jestes fajny chlop bo sie nie obraziles a ta moja "niby krytyke" przyjales po mesku na klatke . I takie zachowanie jest godne szacunku.Skoro sam zdajesz sobie z tego sprawe co napisales to jest ok. Nie przyjmuj mojego pisania jako zle checi do Ciebie.Ot poprostu "meska prawda" troche przykra bo pisane wprost. Teraz rozumiem calosc Twojej recenzji.Jesli to ma byc luzne pisanie na blogu to calkiem fajna sprawa.Jedynie przeraza mnie to ze jest on opiniotworczy . Jesli mam sam szczerze powiedziec to wyglada ta recenzja na reklamowa gdyz porusza tylko swietnosc tych sluchawek. Wylapalem jeszcze cos co mnie sie srednio spodobalo.Mianowice to ze porownujesz K390 (K370) do nizszych modeli wykazujac ich wyrazna wyzszosc ... lecz nic kompletnie nie wiemy jak graja te nizsze modele. Zeby miec porownanie-odniesienie to trzeba by kilka slow konkretnych wspomniec jak graja te niskie modele i wymienic walory flagowcow. W zasadzie Twoja recenzja jest swietna dla osoby ktora ma te same sluchawki o ktorych wspomniales w recenzji ... i moze sobie tak samemu sluchajac ocenic zgodnosc z tym co Ty piszesz. Pozdr
EvilKillaruna Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 Wystarczy odpisywać w zakresie poruszanych w poście aspektów po kolei tak jak zostały wypisane a myślę że spokojnie będzie można się zorientować do czego się każdy z nas odnosi. Dziękuję za miłe słowo. Nie ma powodów do obaw - nie przyjmuję tego jako złych chęci, bowiem w obu ostatnich postach dokładnie opisałeś co jest problemem, uargumentowałeś rzeczowo każdą swoją uwagę, a co osobiście bardzo sobie cenię . Dokładnie tak jak zauważyłeś - luźne. Nigdy nie celowałem w język techniczny stosowany na portalach, chciałem po prostu napisać coś od siebie własnymi słowami - dzięki temu wpisy są specyficznie napisane. Dopisek "opiniotwórczy" powstał na samym początku jego istnienia z tego względu, że część wpisów można było zaklasyfikować do felietonów, rozprawek na tematy często kontrowersyjne, chociażby "Radeon problem" czy "Zmień zasilacz". Jako że blog był autorski, była to opinia jednego człowieka, komentarz na bazie którego można było wyrobić sobie własną opinię mając obraz tego co się dzieje np. na danym forum w zakresie poruszanej tematyki, a czyjegoś punktu widzenia będącego często innym spojrzeniem na omawiany problem. W zestawieniu końcowym wymieniłem największe wady tego modelu więc myślę że raczej nie jest to gloryfikacja, a przynajmniej takie wrażenie nie było moją intencją. W przypadku K390 najczęściej wskazuje się jako największe wady: - wahania dolnych rejestrów po włączeniu ANC, - problemy natury "po co mam ze sobą taszczyć ten nieporęczny moduł skoro akurat go nie używam". W trakcie testów jednakże nie stwierdziłem abym miał problem z "przygasającym" dołem, zaś do modułu naprawdę idzie się przyzwyczaić. Mógłbym się co prawda uczepić na siłę ale tego nie zrobiłem z prostego powodu: model został zaprojektowany w konkretnym celu i dla konkretnych odbiorców szukających konkretnych zalet. To tak jakby kupić samochód w salonie i narzekać że kolor jest brzydki.. być może to też wpłynęło u Ciebie na taki a nie inny odbiór recenzji albowiem powoduje to częściowe ignorowanie czegoś co wiele osób uważa za swoisty mus w przypadku słuchawek: absolutnej uniwersalności. Starałem się też takie sugestie zawrzeć w recenzji, choć tu też można zarzucić mi iż zbyt głęboko je ukryłem i trudno się ich doszukać. Pozornie - modele do których w tym konkretnym przypadku się odnosiłem zostały opisane również na TF, wyjątkiem były tam jak pamiętam konkurencyjne ATH-ANC3. Ale fakt - wygodniej byłoby nie zmuszać czytającego do odpalania dwóch kolejnych zakładek aby przeczytać wnioski dot. modeli do których się odnosi. Teoretycznie tak, pewnie dlatego że moją intencją było znalezienie też odpowiedzi na pytanie czy warto się w ogóle pchać w najwyższe dokanałówki od Austriaków i ew. czy warto dopłacić do K390 względem K370 patrząc tylko i wyłącznie na zalety i wady oraz skuteczność systemów redukcji szumów stosowanych w dokach. Odpowiedź padła, ale niestety kosztem tego o czym napisałeś.
hasos Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 ok, pax . gdybyś mógł opisać bardziej szczegółowo słuchawki k370 byłbym wdzięczny. Gdybyś ich dźwięk mógłbyś odnieść do jakiś znanych i popularnych doków (np. nuforce ne7).
Ruthless Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 Sluchajcie jak gra ten X z sony mdr-ex700 bo jestem baardzo ciekaw. Slyszalem kilka opinii ze jest cieplo, wszystko jest napompowane, duzo basu. Prawda to czy nie bo sluchawki swoje kosztuja a tak mi chodza po glowie (jakby co szukam sluchawek do rock metal). Sprawdza sie w tym gatunku muzyki, chcialbym slyszec wszystko wraznie, takie jakie jest w rzeczywistosci.
Pasiasty Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 IMO na X series będą brzmiały świetnie. Testuję je już drugi dzień ale na razie wiem tylko tyle, że nie pasują do ciepłych grajków. Ewentualnie do lekko ocieplonych. Jutro sprawdzę także na chłodniejszym Samsungu Z5. Póki co pięknie zagrały z EMU 0404.
Ruthless Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 To znakomicie, chcialbym uslyszec opinie jeszcze przynajmniej 1 osoby na temat tego zestawu, ofc kogos kto juz je mial, nie tylko slyszal opinie.
olsztyniak Posted June 9, 2010 Report Posted June 9, 2010 (edited) Ruthless, odpuść sobie Sony EX700 do Sony X, będzie przede wszystkim za jasno, a dźwięki polecą gdzieś w kosmos. Sony EX700 potrzebują ciepłego, "gęsto" grającego playera, czyli o przeciwnej charakterystyce dźwięku niż Sony X. Sony EX700 są bardzo szczegółowe, o bardzo ostrej górze, wąskim basie, ale bardzo dokładnym, głębokim, konturowym. Na pewno z Sony X nie jest ciepło... Edited June 9, 2010 by olsztyniak
Art-S Posted June 9, 2010 Report Posted June 9, 2010 Ruthless, odpuść sobie Sony EX700 do Sony X, będzie przede wszystkim za jasno, a dźwięki polecą gdzieś w kosmos. Sony EX700 potrzebują ciepłego, "gęsto" grającego playera, czyli o przeciwnej charakterystyce dźwięku niż Sony X. Sony EX700 są bardzo szczegółowe, o bardzo ostrej górze, wąskim basie, ale bardzo dokładnym, głębokim, konturowym. Na pewno z Sony X nie jest ciepło... Kolega ma racje.EX700 wraz z X series widzialem na formach zagranicznych ze ludzie (o dziwo) nawet czesto laczyli.Zle to na pewno nie gra a nawet fajnie.Jesli ktos lubi jasny dzwiek ktory idzie juz poprzez grajka + sluchawki do uszu to wcale nie zdziwie sie ze ktos powie ze jest fajnie.Chyba jak pamietam kolega @Pasiasty lubi jasny dzwiek wiec dlatego jemu sie podoba. Mnie tez sie podoba.Jednak jako ze utwory,albumy sa nagrywane w roznych aranzacjach gdzie nacisk na pasmo czasem daje sie dolne a czasem gorne (lub jeszcze inaczej) to ja uwazam ze poprostu aby bylo prawidlo i poprawnie nie laczyl bym EX700 z X series.Dlaczego? Krotko i prosto odpowiem.Na niektorych (nie zawsze) nagraniach jest troche zbyt jasno, czasem nawet gora jest zbyt bardzo slyszalna, jest dosc sucho, brak wypelnienia (X series nie ma zbyt gestego dzwieku a i tez cieplego). Do EX700 wybornie pasuja grajki cieple , geste (nawet przymulajace) o dzwieku klarownym.Dobrze by bylo zeby gore grajek mial lagodna a dol podbity (wiecej basu).Czyli pasmo przesuniete na dol. Nie wiem czy do tego opisu co jest wyzej pasuje ale jak dla mnie bardzo dobrze EX700 graja (lubie to polaczenie) mi z S639F oraz bardzo dobrze wspolgraly z E44X.Z S639XF nie byla ostra gora (z E44X podobnie) na innych grajkach juz tak. One sa cieplejsze niz X.Maja mniej lub wiecej gesty dzwiek. @ Olsztyniak pisze jak jest ze sa nieprzyzwoicie szczegolowe maja nawet spory mocny i dynaniczny bas ktory jest waski.Jednak X series nie ma az na tyle zeby bylo ok. Poza tym EX700 nie graja w zaden sposob fun'owo , nie koloruja, nie maja ciepla.Sa wprost (jesli mozna tak porownac) podobne do monitorow studyjnych.Jasne ale maja sporo barwy i wyrazu.Dzwiek jest soczysty.
Pasiasty Posted June 9, 2010 Report Posted June 9, 2010 (edited) Jesli ktos lubi jasny dzwiek ktory idzie juz poprzez grajka + sluchawki do uszu to wcale nie zdziwie sie ze ktos powie ze jest fajnie.Chyba jak pamietam kolega @Pasiasty lubi jasny dzwiek wiec dlatego jemu sie podoba. Niestety mylisz się. Nie lubię jasnego dźwięku, raczej typowe loudness. A EX700 nie słuchałem, więc nie wiem czy by mi podeszły. Jednak biorąc pod uwagę, że EX700 grają jeszcze jaśniej niż EX500 to na pewno by mi się nie podobało. Dzisiaj posłuchałem chwilkę K370 na Z5 i brzmiało to dla mnie fantastycznie. Bas miał genialne zejście, był punktowy i pełen mięsa. Uderzał z wielkim wykopem prosto w twarz. Góra delikatna, ale pięknie rozciągnięta, napowietrzona. Średnica bardzo szczegółowa i naturalna, minimalnie wycofana. Sybilanty, które czasami pojawiały się na Fuze były na Samsungu znacznie złagodzone i mogę śmiało napisać, że ich po prostu nie było. Scena trochę wycofana od twarzy, bardzo szeroka na boki i z ciekawą głębią. Znakomita lokalizacja źródeł, taka punktowa i studyjnie precyzyjna. IMO K370 znakomicie nadawałyby się do Sony X, one potrzebują neutralnego źródła. X jest lekko ocieplony, więc połączenie nie będzie nudne i liniowe, grajek do precyzji słuchawek wprowadzi nieco muzykalności. Chętnie sam bym sobie sprawił AKG ale niestety kuleje w nich izolacja. Mają dziurki 'bass reflexu', więc można uznać je za półotwarte. Izolacja jest znacznie lepsza niż na Sony EX ale do tej z Audeo jej daleko. Edited June 9, 2010 by Pasiasty
Recommended Posts