Siekiera Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Wypowiadam się bo jest taka możliwość? I w tym problem. Możliwość pisania jako gość powinna być już dawno usunięta. O tym już dawno też pisałem, tylko co z tego. Temat jest w Zarządzie. Takie imo i Forumowicz niszczą to forum swoimi zdaniami, nie rozumieją, co się do nich pisze, dalej brną w swoje. Quote
marmur Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Wypowiadam się bo jest taka możliwość? I w tym problem. Możliwość pisania jako gość powinna być już dawno usunięta. x3 Quote
Guest imo Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 I w tym problem. Możliwość pisania jako gość powinna być już dawno usunięta. ...ale nie jest. Obvious shi* is obvious? Oczywiście że masz prawo wypowiadać sie na forum, ale nie w takim temacie, temat nie dotyczy Ciebie bo nie jesteś nawet userem tego forum, więc sorry ale nie tobie decydować o jego przyszłości.. No to jest logiczne, tylko tak trochę inaczej. Forum jest dla was, czy dla potencjalnych przyszłych użytkowników także? Bo mi się wydaje, że ich sprawa także dotyczy? Chyba jako jedyny nie patrzę tu tylko na swoją wygodę i nie naburmuszam swojego ego tylko podaję argumenty racjonalne? Edit edit: żeby było śmieszniej to forum trzymało sie jak były własnie same "kolesiowskie koła".. zaczęło sie sypać jak poprzyłazili tacy co "mogą sie wypowiadać".. imo nie zasługa samych kół co ich członków teraz jest po prostu tragedia, dyskusja na poziomie zbulwersowanych gimnazjalistów i nic ponadto. Przez negatywny klimat wypowiedzi poważanych tu nie wiem w sumie za co, osób. Ich grubiańskie odnoszenie się do ludzi którzy im się nie podobają. Potem reszta się próbuje przypodobać i jest jak jest. Kiedyś było tu inaczej i to akurat sam pamiętam. Quote
Guest imo Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 O tym już dawno też pisałem, tylko co z tego. Temat jest w Zarządzie. Takie imo i Forumowicz niszczą to forum swoimi zdaniami, nie rozumieją, co się do nich pisze, dalej brną w swoje. A może taki siekiera który pisze że coś jest przereklamowane tylko dlatego że mu nie podeszło? Ja w przeciwieństwie do forumowicza nie jestem fanatycznym antyfanem, a tylko wyrażam swoją opinię która jest często sprzeczna z resztą i za to jestem potępiany. Staram się pisać w miarę obiektywnie i nieraz pomogłem tu niejednej osobie. Quote
KHRoN Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Ja piszę tylko, że powinno się brać pod rozważania opinię każdego. Nie mówię tu o głosowaniach stricte demokratycznych. a ja ci mówię że nie bierzemy pod uwagę "anonimowych opinii" chcesz się wypowiedzieć to zarejestruj się i wypowiadaj się za siebie, nie za jedną z osób które mogą się wypowiedzieć "moim zdaniem" ("IMO") Quote
zaki Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 No to jest logiczne, tylko tak trochę inaczej. Forum jest dla was, czy dla potencjalnych przyszłych użytkowników także? Bo mi się wydaje, że ich sprawa także dotyczy? O tak.. więc ustawimy forum dla kogoś kogo jeszcze niema ale może w przyszłości będzie.. Wybrałeś najlepsze wyjście ze wszystkich.. brawo.. Quote
.ksy Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Jak widać, demokracja w społecznościach jest idealna aby zrobić zamęt. Nic więcej. Quote
aallen Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 imo wolisz być jako imo czy moze jako Jalzef ? Ps: w wieku 18 lat w Polsce otrzymujesz Prawo do głosowania, dowód tożsamości, możliwość wielu rzeczy. Dlaczego więc nowy użytkownik miałby być od razu traktowany jako pełnoprawny użytkownik? Dopóki nie będziesz miał odpowiedniego stażu, itp Nie można też dlatego mieć pretensji do ludzi że w stażu forum są osobami dorosłymi i mają większe prawa odnośnie wypowiedzi Quote
Arthass Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Wypowiadam się bo jest taka możliwość? Nie rozumiem jak można mieć o to pretensje? Nie dziwię się że to forum upada jeśli rządzą nim hipokryci i kolesiowskie koła wzajemnej adoracji. Mam prawo to tu napisać mimo że jestem "gościem". Po pierwsze to od kiedy jesteś na forum? Potem zastanów się jak po takim czasie możesz wypowiedzieć się nt aktualnej sytuacji na forum, która kształtowała się przez lata... Po drugie to właśnie takie jak to napisałeś "kolesiowskie koła wzajemnej adoracji" są/były(niepotrzebne skreślić) motorem tego forum. To dzięki tym pasjonatom muzyki oraz sprzętu muzycznego forum było/jest kopalnią wiedzy, dlatego jestem przeciwny temu by tzw. sezonowi użytkownicy mieli decydować o "być albo nie być" tego forum(bo jeśli nic się nie zmieni to pewnie stanie się ono kopalnią trolli). Żeby nie było niedomówień, osobiście uważam, że ja też nie mam prawa decydować o rozwoju forum, bo zarejestrowałem się tu z myślą o kupnie jakiegoś fajnego odtwarzacza + słuchawki i zostałem na trochę dłużej, ale nie mogę napisać, że zrobiłem coś znaczącego dla tego forum, nie jestem pasjonatem sprzętu muzycznego. Kolejna kwestia: Co rozumiem pod pojęciem "pasjonat muzyki i sprzętu muzycznego"? Dla mnie to osoba, która poświęca swoje życie (lub część swojego życia) temu hobby (niejednokrotnie zajmując się tym tematem zawodowo). Ja w końcu znajdę swój odtwarzacz + słuchawki i na tym poprzestanę (jak i reszta sezonowym użytkowników). Ci pasjonaci czerpią przyjemność z odkrywania coraz to nowego sprzętu, oni całe życie będą odkrywać coś nowego w tym temacie, oni tym żyją. Dlatego "górze" powinno zależeć na tym by przyciągnąć takich ludzi z powrotem na forum, bo tylko oni potrafią dać odpowiedni impuls, by z powrotem ożyło. A żeby ich odzyskać, należy zapytać z jakiego powodu to forum przestało być dla nich atrakcyjne, ewentualnie co zmienić by przekonać ich do powrotu. Aktualnie na forum mamy tendencję do powtarzania pozostałości po okresie, gdy na forum coś się działo (choć ostatnio nie jest tak źle). Nie twierdzę, że to powtarzanie jest "złe" - sam tak robię, bo uważam to forum za źródło wiarygodnej i w miarę obiektywnej wiedzy, ale trzeba coś zrobić, żeby cały czas poszerzać tą kopalnie wiedzy, bo na powtarzaniu "starych" użytkowników długo to forum nie pociągnie... Podsumowując, moim zdaniem jeśli chcecie rozmawiać o przyszłości forum to zaproście do dyskusji administrację + "pasjonatów", czyli tych ludzi, którzy tworzą trzon tego forum (nie użytkowników, którzy wpadają tutaj na chwilę nic nie wnoszą i ślad po nich nie pozostaje, bo oni nie zapewnią wam "zaplecza" merytorycznego). Dajcie większą swobodę i uprawnienia administracji, żeby nie było tak, że forum pada i trzeba czekać aż ktoś z "góry" to zauważy. Quote
Guest imo Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Zaznaczałem już że nie chodzi tu o prawo do głosowania, a o nie traktowanie nowych ludzi z góry, bo są nowi. Tak trudno to zrozumieć? Od razu trzeba atakować, insynuować głupotę, brak kompetencji? Żegnam się z tym tematem, trudno dojść do porozumienia z kimkolwiek jeśli nie nastroisz umysłu na jego fale. Przykre. Quote
aallen Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Jesterhead, Moonshield, Jauzef, Jalzef. Powiedz który nick wybierasz bo jak narazie ciągle rozmawia się bezosobowo Quote
Siekiera Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Zaznaczałem już że nie chodzi tu o prawo do głosowania, a o nie traktowanie nowych ludzi z góry, bo są nowi. Tak trudno to zrozumieć? Od razu trzeba atakować, insynuować głupotę, brak kompetencji? Żegnam się z tym tematem, trudno dojść do porozumienia z kimkolwiek jeśli nie nastroisz umysłu na jego fale. Przykre. Tak jest traktowany tylko nowy i arogancki troll, który nie kuma co się do niego pisze, który uważa się za najmądrzejszego z najlepszymi pomysłami i który nie ma odwagi się zalogować/zarejestrować. Quote
KHRoN Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Zaznaczałem już że nie chodzi tu o prawo do głosowania, a o nie traktowanie nowych ludzi z góry, bo są nowi. Tak trudno to zrozumieć tak trudno jest ci zrozumieć że NIE JESTEŚ "nowy" tylko jesteś "obcy" (tak długo jak długo się nie zarejestrujesz)? zarejestruj się, dopiero wtedy będzie to znaczyło "hej, jestem (tu wstaw nick), nowy na forum" Quote
Guest imo Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Nie wiem dlaczego próbujesz się alen dowartościować wstawiając tu nazwy moich kont z których dwa są prawdopodobnie nieaktywne a już na pewno z nich nie korzystałem, do jednego straciłem dostęp, a drugie które z powodu straty założyłem zostało zbanowane z pewnych powodów m.in dlatego że nie doczytałem w regulaminie że dwóch kont posiadać nie wolno. Dlatego też następnego nie rejestruję i wypowiadam się jako gość. Wielka nieuczciwość? Quote
Azahiel Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Nie wiem dlaczego próbujesz się alen dowartościować wstawiając tu nazwy moich kont z których dwa są prawdopodobnie nieaktywne a już na pewno z nich nie korzystałem, do jednego straciłem dostęp, a drugie które z powodu straty założyłem zostało zbanowane z pewnych powodów m.in dlatego że nie doczytałem w regulaminie że dwóch kont posiadać nie wolno. Dlatego też następnego nie rejestruję i wypowiadam się jako gość. Wielka nieuczciwość? szkoda że nikt Ci nie wierzy... Zobacz przez Ciebie zrobił się offtop- może przestań w końcu tu pisać albo dostosuj się do reguł. Gościom- Nie. Quote
Arthass Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Nie wiem dlaczego próbujesz się alen dowartościować wstawiając tu nazwy moich kont z których dwa są prawdopodobnie nieaktywne a już na pewno z nich nie korzystałem, do jednego straciłem dostęp, a drugie które z powodu straty założyłem zostało zbanowane z pewnych powodów m.in dlatego że nie doczytałem w regulaminie że dwóch kont posiadać nie wolno. Dlatego też następnego nie rejestruję i wypowiadam się jako gość. Wielka nieuczciwość? szkoda że nikt Ci nie wierzy... Zobacz przez Ciebie zrobił się offtop- może przestań w końcu tu pisać albo dostosuj się do reguł. Gościom- Nie. btw jeśli chcecie rzeczowo porozmawiać o przyszłości forum to proponuję wydzielić zamknięte podforum/temat, gdzie nikt nie będzie spychał co jakiś czas rozmowy nt takich nieistotnych spraw jak prawo do decydowania o forum przez osoby, które nawet nie są jego członkami (vide konto "gość") nie mówiąc już o tym jaki mają wkład w jego rozwój. Quote
D@rkSid3 Posted May 22, 2010 Author Report Posted May 22, 2010 Zostanie umieszczeny dział producentów na forum. Quote
Recommended Posts