kapiZIP Posted May 6, 2010 Report Posted May 6, 2010 Witam mam okazje wymienić moje k518 na nowe CAL! beż żadnej dopłaty. I teraz moje pytanie jak to połączenie (CAL! + Touch) będzie wyglądać ? jak CAL! zgrają się z ipodem i z audigy 2 zs GOLD ? Opłaca się wymienić czy lepiej zostać przy AKG? z góry dziękuję za odpowiedź pozdro
Rolandsinger Posted May 6, 2010 Report Posted May 6, 2010 CAL! generalnie są lepsze, ale wszystko zależy od oczekiwań i upodobań.
kapiZIP Posted May 6, 2010 Author Report Posted May 6, 2010 CAL! generalnie są lepsze, ale wszystko zależy od oczekiwań i upodobań. A mógł byś opisać dźwięk tego połączenia ? chodzi mi o takie rzeczy jak na przykład czy będzie chłodno czy ciepło czy będzie dynamicznie czy będą zamulać itd
rytek Posted May 6, 2010 Report Posted May 6, 2010 Basu jest średnio/mało (jeśli chodzi o CAL!). Nie wiem jak to gra z djkami, ale z CAL! jest niemal sterylnie. Mnie się takie połączenie podoba, choć brakuje nieco tego niższego basu. Ja bym dołożył jeszcze jakiegoś ciepłego wzmaka (może e5+bboost? - chyba najtańsza opcja), wtedy jest całkiem nieźle, choć fiio ma tendencje do wyostrzania góry i czasami kłuje, prosto z dziurki jest ok. Radzę przed zakupem znaleźć kogoś u kogo można przesłuchać, żeby nie było zaskoczenia, bo nie każdy lubi takie granie.
withme Posted May 16, 2010 Report Posted May 16, 2010 cal i touch grają płasko, nie ma "kopnięcia", krystaliczności dźwięku, potencjał cal nie jest wykorzystywany w najmniejszym stopniu.
Recommended Posts