Fatso Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 s:flo2 ma tylko SDHC, czyli do 32GB Nawet na head-fi pisali, że najlepsze az nie wyjdzie cos co obsłuży SDXC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 (edited) Taka mała sugestia s;flo2 ładowany z -usb laptopa komputera sie grzeje znacznie, -ładowany ładowarką appla (kostka 5V 1A) jest lekko ciepły:), -ładowarka telefonu motoroli jedna z mocniejszych (5V 0,55A) mowi ze aku jest naładowane i ładowac nie chce, a appla ładuje:) Druga sprawa może wiece skad dorwac schemat, jego druga nazwa to telcast T51. Edited November 29, 2012 by retter6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagiero Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Dla ścisłości T51 to pierwsza nazwa s:flo2 to rebrand. Czyżby s:flo2 ostatnio górą ponad imody? Schemat - nie mam pojęcia, ale jest sporo o modowaniu w necie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 s:flo2 góra nie, inne sposób grania. Wszystkie 3 grajki uzupełniają siebie. Nie ma idealnego grajka do tak szerokich wymagań Zabawa w EQ zmienia tonalnosc grajka, ale nie sposób prezentacji dzieku. Ew jakie srodowisko pracy powinno miec TDA 1308 i N5532a Moj działajacy s;flo2 ma 8gb (1kosc pamieci) da sie kupic druga wstawic i bedzie wykrywac?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 tak, ale o ile pamietam, to zabawa w montaz powierzchniowy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 tak, ale o ile pamietam, to zabawa w montaz powierzchniowy... No wiem ze SMD bez problemu z tym sobie radze:) Nie takie rzeczy sie robiło, barierą jest juz BGA. http://forum.mp3store.pl/topic/89926-badz-bohaterem-w-swoim-audio-czyli-dzisiaj-sam-zrobilem/page__st__340#entry881280 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 twardziel. Ja swojego czasu zanabyłem lutownicę grzebieniową do montazu powierzchniowego. ale do dzisiaj użylem jej raz - do wymiany pamieci w geforce. i tam mi sie nie udalo wiec zaprzestalem prob. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 (edited) A propo to jest dock w ipodzie 5g Ja lubie taką zabawe. Ja mam zwykła stacjie odpowedni grot. Trudnosc do dopiero jak bym powiedział ze robiłbym to bez piecety, nie pamietam czy juz miałem piecete:) A zapach cyny ołowiowej mmmmm jak zapach benzyny... mruczenie SRLa ojj za daleko ... No ale wracając do tematu mysle o wstawieniu kosci pamieci co by miec 16+32=48GB Edited November 29, 2012 by retter6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 powodzenia. Tylko pamietaj, ze kosci musza byc takie same. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 (edited) Hmmm które z urządzeń może miec jeszcze wymiary 110 x 62 x 12mm ?? Szukam skórzanego pokrowca z klapką. Podobne wymiary ma : Nokia S6760, Motorola Motogo TV, TiPhone T87 i takie cos kontra HM801 PhoneOut LineOut Edited December 21, 2012 by retter6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mane Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Ktoś z posiadaczy S:Flo2 ma/miał może możliwość odsłuchu tego odtwarzacza ze słuchawkami SoundmagicE10/E10M i Denon AH-C560R? Zastanawiam się które kupić i jak jest ze współpracą S:Flo2 ze słuchawkami z 4 pinowym wtykiem (pilot), wiem, że S:Flo2 ma wtyk 3 pinowy, czy pilot nie będzie poprostu działał, czy przy okazji mogą się pojawić jakieś problemy z normalnym uzytkowaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewek Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Co to za opcja w eq "Play FX"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avantu Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 playfx to takie przesterowane eq bez mozliwosci ingerencji w niego. Ale s:flo najlepiej sie słucha na normalu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianista47 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Chciałbym zainstalować firmware 2.30 - http://www.mediafire.com/download/ooc0na8sua55w1m/TL-T51-V2.30-B21A.rar Czy mogę to zrobić według instrukcji Nationite stąd? http://www.nationiteplayers.com/sflo2Instuctions.htm Nie jestem na 100% pewny, ponieważ soft 2.30 nie jest oficjalnym od Nationite. Edit - właśnie sobie uświadomiłem, że najpierw będę sobie musiał poszukać komputera z Windowsem XP, bo na Win7 64-bit aktualizacja jest niemożliwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avantu Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Wydaje mi się że tak. Inna sprawa że ja na swoim mam 2.30 od Nationite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianista47 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Wydaje mi się że tak. Inna sprawa że ja na swoim mam 2.30 od Nationite. Jakim cudem? Masz jakiś link do pobrania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avantu Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 No właśnie kiedyś wszystko było na forum MP4Nation, teraz te posty odnośnie S:Flo2 zostały usunięte, w tym chyba jedyne kopie tych firmware na necie. No ale to co masz od Teclasta przecież niczym się nie różni raczej. Na dobrą sprawę jak go kupowałem od kogoś z forum dawno temu to 2.30 miałem już wgrane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianista47 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 No ale to co masz od Teclasta przecież niczym się nie różni raczej. Pewnie nie, ale mam nadzieję, że da się go normalnie wgrać tak jak soft od Nationite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 http://forum.mp3store.pl/topic/111746-s-nationite-sflo2-telcast-t51-warszawa/#entry1020218 S:flo2:- więcej "mocy" (efekt trochę jakby podłączyć dx50+amp)- więcej wysokich i więcej basuDX50:- więcej "realizmu" i przestrzeni / głębsza scena (S:flo2 jest szeroko ale brakuje głębi)Tyle mogę powiedzieć po kilkuminutowym porównywaniu na AKG K550. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pysiaDK Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 http://forum.mp3store.pl/topic/111746-s-nationite-sflo2-telcast-t51-warszawa/#entry1020218 S:flo2: - więcej "mocy" (efekt trochę jakby podłączyć dx50+amp) - więcej wysokich i więcej basu DX50: - więcej "realizmu" i przestrzeni / głębsza scena (S:flo2 jest szeroko ale brakuje głębi) Tyle mogę powiedzieć po kilkuminutowym porównywaniu na AKG K550. Nie do końca się zgodzę z powyższym. DX50 na low gainie rzeczywiście jest dużo słabszy niż s:flo2, ale z kolei kiedy zmienić gain na high to różnica nie jest już tak duża, oczywiście przeciwstawiając HO w s:flo2. S:flo2 jest dużo cieplejszy i dużo bardziej muzykalny, DX50 przy nim jest wręcz płaski, zimny i sterylny, przynajmniej w moim odczuciu. Nie powiedziałabym również, że s:flo2 ma więcej góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianista47 Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Może jakimś cudem ktoś pomoże przy tym antycznym odtwarzaczu... Mianowicie próbuję zaktualizować s:flo2 z wersji 2.20 do 2.30. Robię to według tej strony http://www.nationiteplayers.com/sflo2Instuctions.htm Tylko że niestety mam problem, bo przy klikaniu "Switch" powinno wyświetlić się okienko dodawania nowego urządzenia/sterownika, a tak niestety się nie dzieje. No i chyba przez to kiedy klikam "Update" pojawia się jakiś błąd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 A robisz to na WinXP 32bit? Na innym raczej nie zadziała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianista47 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Tak, tak, na szczęście udało mi się zdobyć laptopa z XP. Co prawda rozlatuje się, a system nie jest aktywowany, no ale działa... Więc nie powinno być problemów, ale niestety aktualizacja nie chce "zatrybić". Znalazłem właśnie Twój temat i ostatni post może będzie pomocny http://forum.mp3store.pl/topic/110066-teclast-t50-aka-sflo-skad-firmware/#entry1000862 Muszę tylko przebić się przez chińskie krzaczki Wielka szkoda, że wszystkie wątki na mp4nation już nie istnieją... Edited April 12, 2014 by pianista47 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gryzli Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Upewnij się, czy kabel który masz nie jest uszkodzony/za długi lub nie służy jedynie do ładowania. Miałem podobny problem z iRiverem E200 i przyczyną był zbyt długi kabel. Użyłem krótszego od dysku zewnętrznego i problem zniknął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasimito Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Pomocy czy ktoś wie gdzie teraz można znaleźć do s:flo2 aktualne oprogramowanie ?? Przeszukałem trochę stron i nie mogę namierzyć łącznie z firmową stroną gdzie nie można ściągnąć aktualnego (nieaktywne ) .Nie wiem czy jest szansa na uruchomienie tego złomu (próbowałem reset i nic zawieszony ) zostało mi chyba wgrać na nowo softa tylko nie wiem gdzie go pobrać proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts