Jump to content

Nationite s:flo2

Siekiera

Recommended Posts

Budżet pozwala na zakup DBA (dobrze piszę?), toteż je brałbym na Twoim miejscu pod uwagę jako pierwsze. Są IMO o półkę lepsze niż Audeo i q-Jays. Brakuje im wciąż trochę wypełnienia w dole (w końcu to tylko podwójna, niezbyt duża armatura) ale detaliczność, separacja i kreacja sceny stoi na bardzo wysokim poziomie. Na odpowiednio zmodyfikowanych tipsach można uzyskać sporą ilość basu, który powinien zadowolić nawet bass- headów. Ogólnie całkiem spójnie, kompletnie grające IEMy.

Z BrainWavzami mam złe doświadczenia i zraziłem się do tej firmy za to zabiliście mi ćwieka DBA, nie pozostaje mi nic innego jak szukać również i tych ślicznotek do odsłuchu :P, co do q-jays jak i Audeo maila z prośbą o wypożyczenie zostały rozesłane teraz czas na "spamowanie" w sprawie Fischerów

Filaudio wysłało mi DBA-02 i MEE CC51 całkowicie za darmo :)

Generalnie wiele firm wysyła sprzęt za darmo "ziomkom z forum". Przynajmniej w moim przypadku tak było ;).

Ja tu jestem nowy więc pewnie nikt takim zaufaniem mnie nie obdarzy ale to nie problem, co do wyboru słuchawek do mojego S:flo 2 to z Fischerami będzie miał okazje się poznać w najbliższy wtorek jestem ciekaw co z tego wyjdzie ;)

Edited by HubiiDubii

Dokładnie przeanalizowałem kilka utworów podczas pojedynku s:flo2 vs Touch 4G. Na flo jednak "słychać więcej" i pozostawia Jabłuszko z tyłu. Oczywiście mówię tutaj tylko i wyłącznie o jakości dźwięku, broń Boże o funkcjonalności itp. Nie wiem czy jest sens dodawać coś więcej, gdyż różnica jest "słyszalna gołym uchem" :lol:.

Zdecydowanie szczegółowość. Oba odtwarzacze mają nieco odmienny charakter brzmienia i to nie ulega dyskusji, ale, jak już wspomniałem na wstępie, s:flo jest wyraźnie bardziej szczegółowy. Przynajmniej na Radiusach.

Edit. Nie chodzi o to, że w Touch'u nie słychać czegoś. Po prostu te szczegóły, które notabene kocham "łapać" w muzyce są słyszalne, lecz jakby to ująć... W porównaniu do s:flo prawie ich nie słychać. W ramach ciekawostki pragnę nadmienić, iż podkręcanie głośności nie pomaga ;).

Edited by Troy92

Podłącz dobry przenośny wzmak do Taczki, nie wiem czy wtedy przegra z Flo ;) (Nie ukrywajmy - Flo gra tak dobrze z powodu AMPa wbudowanego)

Oj ja bym bardziej szedł w kierunku dobrej implementacji DACa albo zarówno DACa i Apma

Generalnie przenośny odtwarzacz ma być dla mnie przenośny w najprostszym tego słowa znaczeniu, więc nie zamierzam jeszcze latać przy dupie z dodatkowym AMPem ;).

BTW. Przed chwilą kupiłem X'a - porównam sobie z s:flo i Taczką.

Edited by Troy92

Mam podobne odczucia, ale co do Nationite N2, niby wszystko OK ale po konfrontacji z S:flo2 różnica jest znacząca na korzyść Flo, chodź ulega ona zatarciu po podłączeniu AMP wówczas S:flo 2 robi się idealny a N2 zaczyna grać jak należy chodź do szczegółowości Flo jeszcze mu trochę brakuje.

Ciemniejszy od s:flo ;) bardziej "podbity" na basie i troszkę większa kluska. Obstawiam że z DDM nie będzie to udane połączenie.

Edited by piotrus-g

Ciemniejszy od s:flo ;) bardziej "podbity" na basie i troszkę większa kluska. Obstawiam że z DDM nie będzie to udane połączenie.

Zobaczymy jak będzie. Zawsze marzyłem o X1050/1060 i w końcu go sobie przetestuję. Edit: Muszę ogarnąć jeszcze DBA02 do testów żeby nie było, że testuje tylko na jednych słuchawkach.

zawish - tak, obsługa jest trochę wygodniejsza.

Edited by Troy92

Zobaczymy jak będzie. Zawsze marzyłem o X1050/1060 i w końcu go sobie przetestuję. Edit: Muszę ogarnąć jeszcze DBA02 do testów żeby nie było, że testuje tylko na jednych słuchawkach.

zawish - tak, obsługa jest trochę wygodniejsza.

recenzje byś pisał, a tak wszystkie sekrety zachowujesz dla siebie