kabaczek95 Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 Witam! Wszystko jak w temacie cena do 120zł(ew.150-ale wolałbym nie). Na allegro porta pro są za 109 zł. Nie jestem w temacie więc proszę o pomoc. Jeśli macie inne typy to fajnie, byle tylko nauszne.
galik019 Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 Napisz jaki masz odtwarzacz i jakiej muzyki sluchasz.
kabaczek95 Posted May 3, 2010 Author Report Posted May 3, 2010 Słucham głównie rocka i metalu. Odtwarzacz mam Pentagram Vanquish R-Touch 4GB, ale powoli myślę nad innym. a no i jeszcze hip hop
g_betiuk Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 To są dwa zupełnie różne typy słuchawek: K26p zamknięte (izolują od otoczenia na całkiem dobrym poziomie), a kpp otwarte (izolacji zero). W podstawowej, nie-modowanej wersji (wygłuszenie muszli) k26 grają mocno basowym dźwiękiem, z dużą ilością górnego basu, który daje w wielu utworach efekt takiego studziennego dźwięku.
kabaczek95 Posted May 3, 2010 Author Report Posted May 3, 2010 to co napisałes jest dla mnie trochę niezrozumiale, bo jestem zielony. nikt jeszcze nie powiedzial co lepsze...
dj_spinacz Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 zalezy czego oczekujesz. jak izolacji od hałasu z zewnątrz, to ciut lepsze k26p. jak lepszego dźwięku, to kpp, ale licz sie z tym że do autobusu to juz bida.
pavlaq Posted May 6, 2010 Report Posted May 6, 2010 Jako, że posiadałem k26p i używam kpp to dodam coś od siebie. Brzmieniowo fajniej wypadają kpp choć przy pierwszym zakupie bardziej mi "wpadły w ucho" k26p - do tej pory nie wiem dlaczego Jest jednak bardzo poważna wada AKG - konstrukcja - przynajmniej dla mnie fatalna. Nie mam ani dużej ani małej głowy ale tych słuchawek nie da się używać dłużej - bardzo uciskają uszy, zazwyczaj po 30min miałem dość. Dlatego też to był jeden z powodów, dla których przesiadłem się na kossa. Aha i nie wspomniałem, że oprócz ucisku trzeba uważać, że k26p nie pękły gdzieś - co mi się właśnie zdarzyło i przekonało min do zakupu kpp.Z tego co wiem co niestety dosyć częsty "uraz" tych słuchawek. Ciasna budowa uciska uszy i jednocześnie za każdym razie się boisz czy coś nie pójdzie podczas zakładania/zdejmowania.
stativone Posted May 9, 2010 Report Posted May 9, 2010 k26p nowe ciężko ci będzie już dostać posiadam AKG 414P jest to nowsza konstrukcja i w moim odczuciu grają tak samo i tu miła niespodzianka można je dostać na allegro nowe za 60-70zł i to nokałt dla konkurencyjnych sennheiserów PX200 bo obie są konstrukcji zamkniętej. W tej cenie dostajesz orginały bo dużo teraz lata po allegro tych słuchawek po promocji Plusa gdzie bodajże do Ipoda dodawali je gratis. Zalety dobra izolacja i Bardzo dobrze grają na niskich i srednich tonach wysokie już troszkę gorzej ale i tak rewelacyjnie w cenie sluchawek do 200zl. Posiadam też Koss Porta Pro grają rewelacyjnie konstrukcja otwarta co oznacza ze głośniej musisz ustawić playera bo więcej dźwięków z zewnątrz dochodzi. Jeśli chodzi o dźwięk to rewelacyjnie grają wysokie i średnie tony z niskimi też bardzo dobrze ale czegoś mi tam brakuje choć w moim odczuciu są to najlepsze słuchawki otwarte. AKG zalety: -zamknięta konstrukcja mniej hałasów z zewnątrz ciszej ustawiony player mniej prądu bierze. -dobry docisk pałąka do uszu -bardzo dobry dźwięk, rewelacyjny bas, czysty dźwięk -cena bo można je dostać za 60-70zł wady -pałąk wyrywa włosy na samym początku zanim sie nie rozchodzi -nie da się dłużej słuchać jak 4h bo uszy strasznie bolą koszt dobrego docisku i tlumienia Koss Porta Pro zalety: -otwarta konstrukcja idealnie leżą na uszach nie uciskają -bardzo dobry dźwięk, niesamowicie czysty -b.dobra cena 110zl + dożywotnia gwarancja weź pod uwagę że te słuchawki kosztowaly jeszcze z 2 lata temu 250-300zł a konstrukcja jest sprawdzona od 25lat -można dlugo słuchać bez bólu wady -gąbki się ścierają i rozrywają trzeba dokupywać nowe co jakiś czas -kabel nie jest górnych lotów warto zrobić rekabling podobnie zreszta w akg choć w KPP25th już jest lepszy kabel ale cena 159zl -dla niektórych wygląd choć dla mnie jest on boski taki oldschool do obu masz załączony woreczek w kosach skurzany materiałowy a akg 414 sam musisz zdecydować na czym ci bardziej zależy ja osobiście mam obie pary i jestem z nich bardzo zadowolony i nie zmieniłbym ich na sennheisery px100 czy px200 ale to moja subiektywna opinia Choć mając do wydania 100zł i do wyboru nowe ze sklepu KPP za 110 z dożywotnią gwarancja i AKG 414P z 2letnia za 140zł bo tyle w sklepie kosztują nowe, brałbym bez wachania KOSSy. Jesli udało by ci sie na allegro dostac nowe za 60zł AKG to wtedy te brałbym bez wachania. poniżej daję linka gdzie opisałem w kilu słowach moje subiektywne zdanie po odsłuchu większości słuchawek portable do 200zł szukaj po nazwie tematu i po moim nicku ale ladwo znajdziesz bo jest bardzo obszerny Jeden z najlepszych wyborow jakość do ceny
Recommended Posts