Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Wszystko jak w temacie cena do 120zł(ew.150-ale wolałbym nie). Na allegro porta pro są za 109 zł.

Nie jestem w temacie więc proszę o pomoc. Jeśli macie inne typy to fajnie, byle tylko nauszne.

Posted

To są dwa zupełnie różne typy słuchawek: K26p zamknięte (izolują od otoczenia na całkiem dobrym poziomie), a kpp otwarte (izolacji zero). W podstawowej, nie-modowanej wersji (wygłuszenie muszli) k26 grają mocno basowym dźwiękiem, z dużą ilością górnego basu, który daje w wielu utworach efekt takiego studziennego dźwięku.

Posted

zalezy czego oczekujesz.

jak izolacji od hałasu z zewnątrz, to ciut lepsze k26p.

jak lepszego dźwięku, to kpp, ale licz sie z tym że do autobusu to juz bida.

Posted

Jako, że posiadałem k26p i używam kpp to dodam coś od siebie. Brzmieniowo fajniej wypadają kpp choć przy pierwszym zakupie bardziej mi "wpadły w ucho" k26p - do tej pory nie wiem dlaczego :) Jest jednak bardzo poważna wada AKG - konstrukcja - przynajmniej dla mnie fatalna. Nie mam ani dużej ani małej głowy ale tych słuchawek nie da się używać dłużej - bardzo uciskają uszy, zazwyczaj po 30min miałem dość. Dlatego też to był jeden z powodów, dla których przesiadłem się na kossa. Aha i nie wspomniałem, że oprócz ucisku trzeba uważać, że k26p nie pękły gdzieś - co mi się właśnie zdarzyło i przekonało min do zakupu kpp.Z tego co wiem co niestety dosyć częsty "uraz" tych słuchawek. Ciasna budowa uciska uszy i jednocześnie za każdym razie się boisz czy coś nie pójdzie podczas zakładania/zdejmowania.

Posted

k26p nowe ciężko ci będzie już dostać posiadam AKG 414P jest to nowsza konstrukcja i w moim odczuciu grają tak samo i tu miła niespodzianka można je dostać na allegro nowe za 60-70zł i to nokałt dla konkurencyjnych sennheiserów PX200 bo obie są konstrukcji zamkniętej. W tej cenie dostajesz orginały bo dużo teraz lata po allegro tych słuchawek po promocji Plusa gdzie bodajże do Ipoda dodawali je gratis. Zalety dobra izolacja i Bardzo dobrze grają na niskich i srednich tonach wysokie już troszkę gorzej ale i tak rewelacyjnie w cenie sluchawek do 200zl. Posiadam też Koss Porta Pro grają rewelacyjnie konstrukcja otwarta co oznacza ze głośniej musisz ustawić playera bo więcej dźwięków z zewnątrz dochodzi. Jeśli chodzi o dźwięk to rewelacyjnie grają wysokie i średnie tony z niskimi też bardzo dobrze ale czegoś mi tam brakuje choć w moim odczuciu są to najlepsze słuchawki otwarte.

AKG

zalety:

-zamknięta konstrukcja mniej hałasów z zewnątrz ciszej ustawiony player mniej prądu bierze.

-dobry docisk pałąka do uszu

-bardzo dobry dźwięk, rewelacyjny bas, czysty dźwięk

-cena bo można je dostać za 60-70zł

wady

-pałąk wyrywa włosy na samym początku zanim sie nie rozchodzi

-nie da się dłużej słuchać jak 4h bo uszy strasznie bolą koszt dobrego docisku i tlumienia

Koss Porta Pro

zalety:

-otwarta konstrukcja idealnie leżą na uszach nie uciskają

-bardzo dobry dźwięk, niesamowicie czysty

-b.dobra cena 110zl + dożywotnia gwarancja weź pod uwagę że te słuchawki kosztowaly jeszcze z 2 lata temu 250-300zł a konstrukcja jest sprawdzona od 25lat

-można dlugo słuchać bez bólu

wady

-gąbki się ścierają i rozrywają trzeba dokupywać nowe co jakiś czas

-kabel nie jest górnych lotów warto zrobić rekabling podobnie zreszta w akg choć w KPP25th już jest lepszy kabel ale cena 159zl

-dla niektórych wygląd choć dla mnie jest on boski taki oldschool

do obu masz załączony woreczek w kosach skurzany materiałowy a akg 414

sam musisz zdecydować na czym ci bardziej zależy ja osobiście mam obie pary i jestem z nich bardzo zadowolony i nie zmieniłbym ich na sennheisery px100 czy px200 ale to moja subiektywna opinia

Choć mając do wydania 100zł i do wyboru nowe ze sklepu KPP za 110 z dożywotnią gwarancja i AKG 414P z 2letnia za 140zł bo tyle w sklepie kosztują nowe, brałbym bez wachania KOSSy. Jesli udało by ci sie na allegro dostac nowe za 60zł AKG to wtedy te brałbym bez wachania.

poniżej daję linka gdzie opisałem w kilu słowach moje subiektywne zdanie po odsłuchu większości słuchawek portable do 200zł szukaj po nazwie tematu i po moim nicku ale ladwo znajdziesz bo jest bardzo obszerny

Jeden z najlepszych wyborow jakość do ceny

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy