dirter Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Mam pytanie odnośnie metody kąpieli. Rozumiem przez to namaczanie siateczki we wrzątku. Wody mamy ok. 2mm w naczyniu. Teraz dla bezpieczeństwa chciałem się dowiedzieć w jakiej odległości od siateczki znajduje się głośnik. Model to co prawda CX300 II, ale konstrukcja niemal ta sama. Nie chciałbym, zawalić czegoś już przy pierwszym podejściu. Pozdrawiam, Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k4mil Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) Maksymalny poziom wody na długość tulejki, bo za nią jest membrana (głośnik ma większą średnicę niż tulejka więc to logiczne, że jest za nią). Przy myciu musisz także wziąć pod uwagę to, że woda wrząca intensywnie paruje i może skroplić się na chłodnej membranie. Lepiej zastosować ciepłą wodę z dodatkiem jakiegoś płynu do naczyń lub jego mieszanki z mydłem, żeby wymyć woskowinę. Nawet chyba lepiej proszek do prania - nie pieni się tak. Edited January 12, 2013 by kamil3762 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brombo Turtle Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 ja ostatnio czyściłem moje senki w taki sposób. najpierw patykami do uszu moczonymi w spirycie. potem gorącą wodą - też moczone patyki. a na końcu ciepłą wodą - zanużałem delikatnie słuchawke w wodzie jakieś pare milimetrów tak by sie utworzyła kropla a potam włączałem dzwięk dość głośno i z dużą ilością basu - fajny widok jak kolejne krople coraz mocniej rezonowały. pomagałem se tez igiełką. hehe ciekaw jestem jak bardzo stresujący był proces dla moich słuchawek;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekdorobisz Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Miałem parę doków z brudnymi siateczkami. Stacja lutownicza hot air. Odklejam starą siateczkę i naklejam nową, metalową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Pawel- Posted April 16, 2019 Report Share Posted April 16, 2019 Puścić taką muzykę na maks głośności (uwaga, należy wyjąć słuchawki z uszu) i będą czyste jak za nowości 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts