Jump to content

stojak na sluchawki

farim

Recommended Posts

Przenosze się z tematem na inne forum które tutaj jest wpisywane jako pajacyk, wiadomo co to za forum :) AH rulezzzz :)

Stojaki gotowe, do obejrzenia w komisie. Zachęcam do kupna.

Jednak komis na mp3store "rulezzzz"?

Dziwią mnie ludzie którzy najpierw piszą ze mp3store jest do **** a później umieszczają tutaj swoje ogłoszenia.

Wystawilem na kazdym forum :) Wiec panie moder, daruj sobie ;)

A tak apropos, to z tego forum PW nie dostałem żadnej :) A z bliźniaczego którego nazwa jest tu zablokowana dostalem 2 propo ;) Nie mam zamiaru prowadzić głupich kłótni na temat forów i ich wyższości... Piszę na każdym ale jedne lubie, drugie nie.

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Ostatnio, dzięki pomysłowości mojej dziewczyny, miałem okazję zobaczyć niecodzienny stojak na słuchawki ;) Wystarczy parędziesiąt złotych i nieaktualnie zaopatrzony sklep z pamiątkami Flo, gdzie trzeba kupić odpowiednią maskotkę. Bez koniecznych modyfikacji można użyć go jako standu słuchawkowego.

Oto efekt :lol:

Zdjęcie0043.jpg

Dodam, że niezależnie od pozycji maskotki słuchawki pewnie trzymają się jej głowy, nie ma szans by się zsunęły !

Edited by wrq

On jest polakierowany ale satynowym lakierem. A koloru nie chciałem, ponieważ podoba mi się takie drewno. Na żywo wygląda znacznie lepiej. Ja nie mam gdzie stawiać rzeczy w pokoju, więc poszło na ścianę. ;)

Edited by Mateusz Biszczak

• 1 month later...
  • 5 months later...

Ja mam stojak w stylu: przerost formy nad treścią :)

Zrobiony głównie przez naturę, której lekko "pomogłem". Fragment korzenia został oczyszczony i zaimpregnowany bezbarwnym olejem szwedzkim. To nieostateczna wersja - jeszcze wklejenie gąbki na "półkę" oraz podstawka - będzie to chyba "talerz" z pnia drzewa wraz z korą. Niestety te, które znalazłem są zbyt świeże, więc muszę poczekać.

Szaleństwo :)

Oczywiście nie wyrwałem drzewa po to by zrobić ten stojak.

To ofiara którejś wichury ;)

IMAG0541.jpgIMAG0545.jpgIMAG0556.jpgIMAG0547.jpg

Edited by maciux
  • Like 1

• 1 month later...

Prezentuję inne "moje" dzieło: GRADO DUAL HEADSTAND aka Wściekły byk ;)

Niedługo zamieszkam razem z dziewczyną. Jesteśmy oboje fanami Grado, więc stworzyłem wspólny stojak na nasze słuchawki. Przerobiłem mój stary statyw na gitarę basową (koszt około 25zł - Rockstand by Warwick):

1stojak.jpg

Skrócenie nóżek do takich samych wymiarów oraz wysuwanego ramienia. Do tego gięcie i profilowanie "widełek". Stojak można bez problemu przerobić na pojedyncze słuchawki.

Całość jest składana, lekka, stabilna i praktyczna. Do tego możemy regulować wysokość :)

1stojak.jpg2stojak.jpg

3stojak.jpg5stojak.jpg

Edited by maciux
  • Like 1

Stojak - produkcja wlasna

W koncu moje sluchawki sie nie walaja po biurku,
w sklad zestawu wchodzi deska do krojenia, dwa "koziolki" do robienia ciasta na nalesniki i polwalek recznnie szlifowany z kostki bo gotowego niestety nie dalo sie nigdzie kupic. Gdyby nie klopoty z polwalkiem calosc do zrobienia w godzine niewielkim kosztem.

Edit, cos z forum nie tak, obrazek sie nei chce zaladowac, trzeba kliknac Edited by sireliks
  • Like 1