farim Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 prosze o wpisywanie swoich pomyslow na zrobienie wlasnego stojaka, widzialem podobny temat na innym forum i z checia bym cos skombinowal, zamiast placic np.50zl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 za 5 złotych masz stojak do bananów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekiera Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 ja taki mam Polecam sklepy: "wszystko po x zł" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceylon Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Są też czasem ciekawe stojaki na wino lub np. na takie jednorazowe kuchenne ręczniki. W ikea widziałem kilka fajnych 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Ja też sledze ten temat ale fotek narazie nikt nie daje, mysle o stojaczku na moje JVC... Oraz pudełku dla nich ma ktos pomysły ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loszmi Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Klamra zaciskowa z Castoramy przypięta do parapetu ;-) http://images.buduje...7496_0_i256.jpg A pudełko? Szukałem "skrzynka na wino" na allegro i jeden producent ma skrzyneczki na herbatę i duperelki - chyba idealne na słuchafony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Wujku Loszmi o takie szachrajstwo Cie nie podejrzewałem, a co do pudełeczek, dobra opcja, może trafie coś dla siebie, ciekawią mnie ceny P.S chyba jednak sam sobie zrobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno63 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 ja mam takie cuś: http://drewmax.net/i...emart&Itemid=34 kupiłem w sklepie wszystko po 4zł i 4zł zapłaciłem, te kołki tylko powywalałem i jest gites Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goras Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 ja mam takie cuś: http://drewmax.net/i...emart&Itemid=34 kupiłem w sklepie wszystko po 4zł i 4zł zapłaciłem, te kołki tylko powywalałem i jest gites Niszczysz pady. Ja na swoje AKG mam osobną półkę ( ), TDS i KSC wiszą na lampce z długim ramieniem przypiętej poziomo do boku szafki. Nie mam cyfrówki, ale nic widowiskowego do pokazania też nie ma @loszmi - genialny patent Może nie jest to szczyt estetyki, ale na prawdę nie głupie rozwiązanie w przypadku braku miejsca na typowy stojak (jak u mnie w akademiku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Ja myśle o zbiorówce teraz bo będe chciał robić stojaczek i interesuje mnie jakie będzie zainteresowanie takim czymś, stojaczek będzie miał profil na górze w postaci półkola, to wszystko na tyczce i pod spodem podstawa, nie mogę się do tego zabrać ale myśle ze lada dzień coś skręce, ale musze kupić pare rzeczy, cena stojaczka nie powinna być wieksza jak 30zł+szip, nie wiem czy byliby chętni na takie coś, zrobie jeden egzemplarz, pokaże i zrobimy zamówienie. Możliwe że wyjdzie nawet poniżej 30zł+ship. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Stojaczków nie bedzie bo zimno i pizga po rajstopach ^^ Jak się ociepli to ruszam z stojaczkami, ale niema zainteresowania jak widac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Pokaż model przed produkcyjny, faceci to wzrokowcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radical Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Ja byłbym chętny ale jakoś nie mogę sobie tego zobrazować więc poprosiłbym o jakąś poglądową fotke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlo Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Ja byłbym chętny ale jakoś nie mogę sobie tego zobrazować więc poprosiłbym o jakąś poglądową fotke x2 Jeżeli będzie to wyglądało schludnie i na poziomie to i ja byłbym chętny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Jak mówiłem narazie zimno i noce są u mnie mroźne a nie chciałbym lakierować tego i składać jak jest zimno, stojaczek zwykły prosty, myśle że przypadnie do gustu wiekszosci, co do fotki, na razie moge dać tylko takie coś z perspektywy przedniej i bocznej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
variat Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Można jakoś z rynny zrobić to może dać całkiem interesujący efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farim Posted March 6, 2010 Author Report Share Posted March 6, 2010 ja tez moge byc zainteresowany, jak zrobisz 1 przykladowy to wtedy mozna do konca podjac decyzje i raczej wiecej osob sie znajdzie a tak btw. zna ktos jakis dobry sklep typu wszystko po 4/5zl w poznaniu, bo niestety nie mogę żadnego ciekawego znaleźć :/ i nadal nie mam nawet zednego stojaka do słuchawek (czy tez do bananow ;p) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Ja będę wykonywał z drzewa, z rynny mi sie nie widzi Troche pracy trzeba włożyć ale coś za coś Wszystko to lite drewno sosna i buk wysezonowane, więc pękać nie będzie. Aha, prosze o wyrozumiałość ponieważ obiecałem tutorial z recablingiem i jeszcze kilka innych rzeczy wiec jestem dziebko zawalony też pracą i powiem że stojaczki pierwsze egzemplarze coś za miesiąc może wczesniej, myślę ze przed kwietniem się wyrobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loszmi Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Napisałeś z drzewa, z drewna prawidłowo, ale Panowie! Można uciachać, albo znaleźć w dobie wiatrów, ślyczną gałąź, uciachać tu i tam, zedrzeć korę, polakierować, lub natłuścić, i wmontować w podstawek jakiś i będzie stojak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Wznawiam wątek ponieważ dostałem kilka elementów które to będą mi potrzebne do budowy stojaków, ogarnełem nawet troche czasu żeby zrobić coś, ale to dopiero po niedzieli, czyli resumując od poniedziałku zaczynam zabawe, na początek wersje nie malowane gołe, zeby zobaczyć czy się podoba, myślę ze zrobie wersje lakierowaną zwykłą, drzewo to sosna, oraz wersje brązową czyli lakierobejcowaną w kolorku drzewa wenge. Ew mahoń Zrobiłem też przymiarki do swoich JVC które są ogromne, wiec jak i małe tak i duże słuchawki będą spokojnie się mieścić Zastanawiam się nad użyciem kolców pod całośc ale to chyba przerost formy nad treścią ponieważ kazdy będzie to stawiał na stole jakims więć raczej w gre wchodzić będą podkładki filcowe. Niestety nie będzie wygrawerowanych logo firm słuchawek, no coż, na własną rękę. Materiału mam na 15sztuk + Cena? sam nie wiem myślę że około 45zł z shipem. P.S pierwsze 2sztuki myślę żeby puscić w obieg by każdy zobaczył i na początek oddam je RAIN_PL do obadania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno63 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 biorę 1 na 100%, chyba że będzie bardzo brzydki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 To jak one wyjdą to się okaże dopiero w tygodniu, myślę że nie będzie tragedii bo mam zamiar trochę popracować nad dizajnem końcowym P.S proponuje otworzyć liste około 10ciu chętnych którzy chcą zobaczyć stojaczek u siebie w domu, zrobie jeden egzemplarz który pochodzi po Polsce troche, czyli od forumowicza do forumowicza, jedyny koszt to wysyłki, wiec mysle ze nie będzie zle. Całośc ważyć moze ponad 1kg! Mam nadzieje ze nikt nie powinie stojaczka z tych chętnych i po czasie kilku tygodni stojaczek wróci do mnie lub zawędruje do mojego kolegi z Wawy pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIN PL Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Łuhu! To ja pierwszy 1. RAIN PL 2. ... Dopisujcie się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno63 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 1. RAIN PL 2. bruno63 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid-SS Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Zainteresowanie małe a stojaczki w drodze Dziś przyciąłem na pile 3/4 elementów potrzebnych do budowy stojaków Jutro kolejna część i pierwsze szlifowania być może lub pierwsze zabiegi frezarką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts