matej7 Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Chomeros chcesz odsprzedam Ci Creativa MuVo N200 512 MB, idealny na rower Tylko słuchawki musiałbyś sobie dokupić. Co do Rio napewno nie kupię tego sprzętu, brak oficjalnego dystrybutora na Polskę a w związku z tym serwisu i dość duża awaryjność tych playerków skutecznie mnie odstrasza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 ślicny jest ten nowy Rio BTW to nie wskaźnik siły sygnału ma on na zdjęciu gdzie pokazane jest radio? O_o bajer :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ignacy Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Jezeli rio ruszy pelna geba to i dystrybutor sie znajdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliver Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 A co sie dzieje z Twoim player`em? Kolejny problem z H140??? Po tym jak podłączyłem go pod 12V (całkowite zaćmienie istoty szarej, szkoda tłumaczyć) wysłałem do serwisu. Czekałem co prawda 2 miesiące bez 3 dni chyba, ale playerek chodził. Co ciekawe dostałem NIE MOJĄ obudowe, przedni panel napewno nie był od mojego egzemplarza i miał odprysk lakieru w górnym rogu, tylna chyba była moja, ale tego tak łatwo nie stwierdze. Druga ciekawa sprawa tym razem pozytywna... dostałem a 99% nowe bebechy. Dysk raczej zostawili "płyta główna" czy jak by tego nie nazwać była chyba nowa, a napewno nowsza od mojej byłej. Doszedłem do takiego wniosku po obcowaniu z joystick'iem, który działał znacznie precyzyjniej niż przed oddaniem do serwisu. Kilka dni później napaliłem się na nowy rowerek i stwierdziłem ze potrzebuje zasilić troche konto, więc sprzedałem szczury za 720zł i playera za 700zł z gwarancją do grudnia. Jak tylko kupie rower (bo jeszcze go nie mam ) bede sie zastanawiał nad jakims playerkiem, albo H140 sciagany ze stanow, albo moze cus nowszego na kształt iAudio 6. Co do słuchawek to tylko szczury E4 lub E5. Sprzedales H140 hmm... szkoda ze mnie wczesnije nie zaproponowales sprzedazy........ E4...... nieeeeee lepiej E5 albo UM2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matej7 Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Oliver przecież ty masz 2 słownie dwa iRivery H140 na cholerę Ci trzeci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodBoy Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Czy dobrze rozumiem, mowa o tym playerku ? Znalazłem kilka fotek wiec wkleiłem. A co do samego playerka to też chętnie bym z nim poobcował, głównie ze względu na fakt, że chwilowo jestem "bezplayerny" :] o matko, jaki beznadziejny wygląd ://// i sprawia wrażenie jakby był wykonany z tandetnego plastiku. Mam nadizeje, zę to nie jest finalna wersja, bo by była załamka... pozdrawiam, michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogorek Posted May 4, 2006 Author Report Share Posted May 4, 2006 o matko, jaki beznadziejny wygląd :////i sprawia wrażenie jakby był wykonany z tandetnego plastiku. Mam nadizeje, zę to nie jest finalna wersja, bo by była załamka... pozdrawiam, michał Zobacz watek "Rio KARMA" GETZ napisał ze KARMA jest totalnie "niefotogeniczna". W naturze wygląda 100x lepiej. Dla mnie wygląd jest drugorzędny. Zawsze mozna nosic w pokrowcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ignacy Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Taka natura Rio, ze juz sa brzydkie i koniec Ja jestem coraz bardziej ciekaw jaki i czy w ogole bedzie jakas finalna wersja tego odtwarzacza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogorek Posted May 5, 2006 Author Report Share Posted May 5, 2006 Tak a propo następcy KARMY. Musialem zainstalowac na starym comp-ie foobar-a i wszedłem << TU >> I patrzę: Vista: funkcje multimedialne Napisał: Michał Szafrański Friday, 28 April 2006 Microsoft ujawnił kilka funkcji multimedialnych dedykowanych systemowi operacyjnemu Windows Vista. Większość z nich koncern zapowiadał już dawno, lecz dopiero teraz postanowił je pokazać. Jedna z nowości to możliwość przyznawania priorytetów procesom związanym z odtwarzaniem dźwięku lub obrazu tak, by nie były one zakłócane przez inne procesy. Vista ma obsługiwać dźwięk o 32-bitowej jakości, dzięki czemu wzrośnie jego jakość; system będzie obsługiwał dźwięk, którego stosunek sygnału do szumu wynosi 144 dB. Zdaniem Microsoftu, rozwiązanie to zapewni wyższą jakość dźwięku nawet wtedy, gdy użytkownik będzie wykorzystywać słabszy układ dźwiękowy. źródło: PC Pro Ciekawe, czy do przechowywania dzwieku bedą służyły OGGI lub FLAC-i Chyba KHRON pisał ze kontener OGG-owy jest przystosowany do przechowywania 32 bitowej jakosci. Tak sie zastanawiam, czy jest sens produkowania takich kombajnow jak A2, skoro "za chwile" moga być laptopy z panoramicznym ekranem (np. 8.5 cala) z tym systemem operacyjnym. I wtedy mamy wszystko: comp, polaczenie do net-u (w tym via UMTS przez komórkę), odtwarzacz filmów i muzyki. Osobiscie bym wolał, zeby następca KARMY nie odtwarzał filmów a był jak najmnieszy a miał jak najwyższa jakość muzyki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 znaczy będzie to po prostu konwersja 16->32bit w locie (w czasie dekompresji pliku nawet MP3 do strumienia audio) i dalsze przetwarzanie w 32 bitach... WMA Pro samo w sobie potrafi kopresować dźwięk o dynamice 24 bit... więc domyślam się jaki będzie "sugerowany format plików" ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogorek Posted May 5, 2006 Author Report Share Posted May 5, 2006 znaczy będzie to po prostu konwersja 16->32bit w locie (w czasie dekompresji pliku nawet MP3 do strumienia audio) i dalsze przetwarzanie w 32 bitach... WMA Pro samo w sobie potrafi kopresować dźwięk o dynamice 24 bit... więc domyślam się jaki będzie "sugerowany format plików" ;] Sugerowany - wiadomo jaki Ale nie wiem czy wiecie ze na oficjalnej stronie microsotu, pod linkiem do wtyczek do MP10 jest "wtyczka" dla FLAc i OGG-a (tzn. to jest jedna wtyczka). Ta sama "wtyczka" jest dostepna ze strony vorbis.com To i tak juz niezle bo MS sam mowi - chcecie OGG-i to macie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 MS [...] mowi - chcecie [...] to macie hehe, dobry żart (mówiąc szczerze sam nie wiem ;] ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@ro Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 nie wiem czy to nowość czy nie w każdy mrazie na allegro znalazłem rio carbon : http://allegro.pl/item101490283_super_rio_..._dyktafon_.html p.s. nie czytałem całego wątku więc nie wiem czy już o tym było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ignacy Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 nie wiem czy to nowość czy nie w każdy mrazie na allegro znalazłem rio carbon :http://allegro.pl/item101490283_super_rio_..._dyktafon_.html p.s. nie czytałem całego wątku więc nie wiem czy już o tym było Zadna nowosc, Carbon juz nie produkuja Ten jest pewnie refubrished albo uzywany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@ro Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 cóż myślałęm że nowość :]...zwłaszcza że na początku tego tematu pisze że nowym odtwarzaczem Rio ma być właśnie carbon (pewnie mi sie zwidziało...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 znaczy nazwa kodowa nowego odtwarzacza to "CARBON 2" ;] to co widać na allegro to "normalny" Carbon, który istnieje od dawna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hexcraft Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Co do wyglądu - ktoś kiedyś napisał, że Creative Zen micro wygląda jak mydelniczka. W takim razie Carbon wygląda jak mydło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 ale mydełko z klasą ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzique Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 a to co to za wynalazek ?? http://www.allegro.pl/item102868815__20gb_rio_zobacz_.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 no rio riot ;] http://gear.ign.com/articles/356/356405p1.html <- szczegóły :] [edit] to jest ciekawe: UWAGA!!! Z powodu nowych przepisów prawa Unii europejskiej (01.08.03) O zakupie towaru od osób prywatnych INFORMUJE ! Przedmiot wystawiony na tej aukcji nie podlega :gwarancji, rękojmi ani zwrotowi po dokonaniu transakcji. Jeżeli bierzecie w niej udział tzn. ze sie z tym zgadzacie !! Zgodnie z prawem EU dodatek ten powinien znajdować się pod każdą aukcją online w przeciwnym przypadku sprzedawca jako osoba prywatna zobowiązany jest do rocznej gwarancji na sprzedany towar nowy jak tez używany . Jezeli nie przyjmujesz tych warunków nie licytuj! O_o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bylyuser Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 wlasnie wczoraj ogladalem, nawet chcialem napisac ze lezy toto na allegro, ale mysle chlopaki z rio zaznajomieni, smiac sie beda, dam se siana mowie... a tu masz babo placek KHRoN napisal... myslicie ze dobrze gra takie rio? bo tak ostatnio pojawil motyw oldschoolowy w postaci jakiegos jukeboxa creativa, wiec moze i stare rio jest dobre [EDIT] ups, to nie KHRoN pisal o riotcie pierwszy, ha!, zwracam honor Radzique i przepraszam za pomylke [/EDIT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 no taki normalny ten odtwarzacz jest ;] tylko że ma niebagatelny wygląd i cytując za recenzją tylko USB1.1 (mimo 20GB)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomektoon Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Ten Riot z Gdańska jest już na Allegro po raz n-ty. Każdą aukcję miałem w obserwowanych. Wielokrotnie kupowały go już klony albo koledzy sprzedającego po czym wracał Nie liczył bym na zakup tego egz. po cenie wywoławczej.. Ciekawe jaką ma moc i jak brzmi. Dysk ma typowo laptopowy, więc nie problem jak padnie Zobaczcie kategorię aukcji. Kompleks ipoda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacprek Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 No i co, czy wiadomo coś o tej firmie SIGMATEL co miała produkować nowe modele Karmy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts