Jump to content

Recommended Posts

Posted

W Łodzi było to samo :(

Wszystko się zlewało, dudniło, etc.

Ale muzycznie super, choć trochę żałuję, że nie zagrali mojego ulubionego motywu z Mrocznego Rycerza :(

Posted (edited)

Ktoś był na Zimmerze?

Ja byłem w Krakowie. Show super, akustyka bida.

M.

Również Kraków. Gdzie siedziałeś? Z samego przodu, dokładnie na środku było ok. Ogólnie to nawet byłem pozytywnie zaskoczony, bo nic się nie zlewało i (na ogół) nie dudniło. To drugiej to podejrzewam kwestia realizacji w dużej mierze.

Wejście było ciekawe i ogólnie pierwsza część lepsza od drugiej, zaakcentowanej pod publikę mocniej.

W Łodzi było to samo :(

Wszystko się zlewało, dudniło, etc.

Ale muzycznie super, choć trochę żałuję, że nie zagrali mojego ulubionego motywu z Mrocznego Rycerza :(

Też liczyłem na co innego, szczególnie z Piratów, ale przy takiej ilości możliwych utworów nie ma co się dziwić, że akurat zagrali co innego.

Edited by Mayster
Posted

Ja nie poszedłem bo koncert w Gdańsku był w Ergo Arenie, która słynie ze złej akustyki. I o dziwo był to pierwszy koncert po którym nie było narzekania na realizację. WTF?

Setlista była znana na długo przed koncertami, więc dziwi mnie Wasze zdziwienie :P

Posted

Muzyka filmowa - wasza ulubiona ...

Tak naprawdę to Vangelis, jak coś zdłubie do filmu to cieszę się jak gupi. Jak spierniczy to i tak będę tego słuchał i chwalił.

Zimmer - słucham, bo jak nie słuchać kiedy człowiek otwiera lodówkę, a tam Zimmer. Jest Pan Hans dla mnie pewnym rodzajem fenomenu - tyle pisać i robić to dobrze.

Z wydarzeń jednostkowych : muzyka Petera Gabriela do "Ostatniego kuszenia Chrystusa" Scorsese.

Jest ten soundtrack, potem długo, długo nic i dopiero Vangelis.

Posted

Eee no Panie.

A Moricone? Nie filmowa co prawda, ale w klimacie - Bergersen. Dla mnie fenomen na miarę Zimmera. Vangelisa nie sposób nie lubić, to fakt.

Posted

Moricone słuchałem jak byłem młodszy, potem mi się znudził, ze względu na to, że słuchałem go przez wiele lat.

Poddałeś mi chyba pomysł żeby do Niego wrócić i zobaczyć jak wyjdzie spotkanie po latach ;)

( idę przeszukać pudła w piwnicy )

• Like 2
Posted

Ostatnie kuszenie Chrystusa to soundtrack wybitny. Reszta jest na drugim planie...Królestwo niebieskie, Helikopter w ogniu, Incepcja, Interstellar, Łzy słońca, Sunshine...itd.

Posted

A ja uwielbiam praktycznie wszystko Thomasa Newmana. Do tego bardzo dobra realizacja. Ulubiona ścieżka to Series Of Unfortunate Events i The Horse Whisperer, a i jeszcze Revolutionary Road. Polecam.

Z roadów to ja wolę Road to Perdition, a właściwie Road To Chicago. Geniusz Newmana.

Z Road To Perdition lubię 'Cathedral' za zarombiste smyki :)

Posted

Nie ma jak Tron legacy edition Daft Punk i Blade Runner Vangelisa w wersji 3CD!

Oba soundtr. bardzo OK, ale usiąść po ciemku i odpalić z niezłej rakiety "Ostatnie kuszenie" Gabriela mając świadomość co ta muzyka ilustruje ... strach skórę na tyłku marszczy :)

Posted

La Migliore Offerta - bardzo przyjemny film, a soundtrack do niego zrealizoany genialnie. Pięknie się komponuje i buduje klimat

• Like 2
Posted

Jeśli chodzi o polskie filmy, to najbardziej lubię soundtrack z "Psów"

Z filmów zagranicznych to: "Motyl i skafander", "Braveheart", "Ostatni Mohikanin", "Pasja", "Misja" i wiele innych :)

Guest Soundman1200
Posted

Tak mnie prześladuje ten kawałek ,serial wciąga jak mało co...

Posted

Wczoraj obejrzałem sobie "Podwójne życie Weroniki". Kilka fragmentów mnie rozłożyło.

Z Preisnera polecam również The Secret Garden.

• Like 3