pati_grr Posted February 20, 2006 Report Posted February 20, 2006 Witam, mam pytanie dotyczące odtwarzacza mp3 MPIO FY600, właśnie kupiłam sobie taki ale zastanawia mnie jedna rzecz , której nigdzie nie mogę znależć, czy ten typ może wyświetlać teksty piosenek i jak to zrobić?! Ściągnełam sobie program mediaSYNC Manager i tam są one wyświetlane automatycznieale nie wiem czy todziała na Mpio. Pozdrawiam Pati Quote
ogorek Posted February 20, 2006 Report Posted February 20, 2006 Z tego co pamietam to odtwarzacz powinien obslugiwac Lyrics - zeby pokazywaly se teksty piosenek. Na stronie MPIO.pl o tym nie pisza przy tym odtwarzaczu. Ale jak masz instrukcje to musisz sprawdzic w specyfikacji Quote
kumotr Posted February 24, 2006 Report Posted February 24, 2006 W instrukcji do FY500 (wersja angielska) piszą że funkcja "Lyrics" nie występuje we wszystkich wersjach firmware. Chyba dotyczy to też FY600. Prawdopodobnie tylko w wersji światowej , podobnie jak moc na kanała. Być moze trzeba spróbować i wgrać światowy firmware, wtedy też powinna być większa moc wyjściowa tj w przypadku FY-500 15mW na kanał jak i równiez powinna być dostępna funkcja "Lyrics". Trzeba poczekać jak ktoś to przetestuje i się pochwali na forum. Ja niestety nie mogę sprawdzić, gdyż choć mam dostęp do mpio Fy500 to nie jest on mój. Quote
kefirr Posted October 13, 2006 Report Posted October 13, 2006 Witam,mam pytanie dotyczące odtwarzacza mp3 MPIO FY600, właśnie kupiłam sobie taki ale zastanawia mnie jedna rzecz , której nigdzie nie mogę znależć, czy ten typ może wyświetlać teksty piosenek i jak to zrobić?! Ściągnełam sobie program mediaSYNC Manager i tam są one wyświetlane automatycznieale nie wiem czy todziała na Mpio. Pozdrawiam Pati Ja już testowałem mam FY600 trochę ponad tydzień i już miałem wszystkie wersje softu oprócz japońskiej;) gdy zmieniłem tydzień temu soft z wersji EU na US to miałem wrażenie że ciut głośniej gra, przy dobrych słuchawkach, aż za głosno... a słuchawki z kompletu są naprawdę dobre, choć wygladają niepozornie! przed chwilą wgrałem wersję softu Worldwide i pojawiła sie funkcja Lyrics poziom dzwięku w porównaniu do wersji US sie nie zmienił.Teraz szperam po necie w poszukiwaniu inforamacji jak ta funkcja Lyrics działa:) BARDZO WAŻNE! dla wszystkich posiadających MPIO FY600 lub FY500 choć pewnie nie tylko w przypadku tych modeli to działa: W pierwszy dzień po odebraniu z poczty player podczas nagrywania się zawiesił, był niewidoczny z komputera i do tego się nie włączał, pojawiaj się jedynie komunikat o błedzie... wiec jak zakupicie jakieś MPIO to radzę zaktualizować soft! choć to nie gwarantuje braku zwiech Przez 10 dni miałem 2 razy zwiechę... raz od razu po zakupie a drugi raz, gdy bateria była już słaba co mogło mieć wpływ... gdy zwiecha przydaży się podczas rejestracji dźwieku( z radia bądź mikrofonu ) wtedy może nie wystarczyć wyjecie baterii bo może nastąpić bład zapisu... Ale znalazłem rozwiązanie, myślę że to pomoże pomóc w różbych problemach z playerem:) - a mianowicie CAŁKOWITE FORMATOWNIE playera bez podłaczania do komp.,a teraz opis jak to zrobić: 1)) włacz HOLD 2)) wciśnij FUNC i trzymaj 3)) wciśnij PLAY i trzymaj teraz te dwa przyciski przyciski do momentu aż na ekranie pojawi się napis : "Proceed Format Press Rec" 4)) do momentu wciśniecia REC nic sie nie stanie wiec możecie sobie popróbować ale jak wciśniecie REC rozpocznie się format, gdy po pojawieniu sie powyższego komunikatu nic nie wciśniecie komunikat zniknie po paru sekunadch. 5)) teraz należy podłczyć Player do kompa i przy pomocy najnowszej wersji MPIO Utylity dostępnej na www.mpio.com przeprowadzić configurację "Setup Config" Mam nadzieję że komuś to pomoże, bo jak player przestaje działać jest raczej nie fajnie ;D Mimo wszystko bardzo polecam FY600 na pewno lepsze niż Creative,MPIO depcze po piętach iriver i iAudio.Na allegro FY600 są teraz 289 zł za 1gb podczas gdy w komutroniku 399zł Quote
Recommended Posts