Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam pytanie dotyczące odtwarzacza mp3 MPIO FY600, właśnie kupiłam sobie taki ale zastanawia mnie jedna rzecz <_< , której nigdzie nie mogę znależć, czy ten typ może wyświetlać teksty piosenek i jak to zrobić?!

Ściągnełam sobie program mediaSYNC Manager i tam są one wyświetlane automatycznieale nie wiem czy todziała na Mpio.

Pozdrawiam

Pati

Posted

Z tego co pamietam to odtwarzacz powinien obslugiwac Lyrics - zeby pokazywaly se teksty piosenek.

Na stronie MPIO.pl o tym nie pisza przy tym odtwarzaczu. Ale jak masz instrukcje to musisz sprawdzic w specyfikacji

Posted

W instrukcji do FY500 (wersja angielska) piszą że funkcja "Lyrics" nie występuje we wszystkich wersjach firmware. Chyba dotyczy to też FY600. Prawdopodobnie tylko w wersji światowej , podobnie jak moc na kanała. Być moze trzeba spróbować i wgrać światowy firmware, wtedy też powinna być większa moc wyjściowa tj w przypadku FY-500 15mW na kanał jak i równiez powinna być dostępna funkcja "Lyrics". Trzeba poczekać jak ktoś to przetestuje i się pochwali na forum. Ja niestety nie mogę sprawdzić, gdyż choć mam dostęp do mpio Fy500 to nie jest on mój.

• 7 months later...
Posted
Witam,

mam pytanie dotyczące odtwarzacza mp3 MPIO FY600, właśnie kupiłam sobie taki ale zastanawia mnie jedna rzecz <_< , której nigdzie nie mogę znależć, czy ten typ może wyświetlać teksty piosenek i jak to zrobić?!

Ściągnełam sobie program mediaSYNC Manager i tam są one wyświetlane automatycznieale nie wiem czy todziała na Mpio.

Pozdrawiam

Pati

fy600_1.jpg fy600_4.jpg

Ja już testowałem mam FY600 trochę ponad tydzień i już miałem wszystkie wersje softu oprócz japońskiej;) gdy zmieniłem tydzień temu soft z wersji EU na US to miałem wrażenie że ciut głośniej gra, przy dobrych słuchawkach, aż za głosno... a słuchawki z kompletu są naprawdę dobre, choć wygladają niepozornie! :) przed chwilą wgrałem wersję softu Worldwide i pojawiła sie funkcja Lyrics :) poziom dzwięku w porównaniu do wersji US sie nie zmienił.Teraz szperam po necie w poszukiwaniu inforamacji jak ta funkcja Lyrics działa:)

BARDZO WAŻNE! dla wszystkich posiadających MPIO FY600 lub FY500 choć pewnie nie tylko w przypadku tych modeli to działa:

W pierwszy dzień po odebraniu z poczty player podczas nagrywania się zawiesił, był niewidoczny z komputera i do tego się nie włączał, pojawiaj się jedynie komunikat o błedzie... wiec jak zakupicie jakieś MPIO to radzę zaktualizować soft! choć to nie gwarantuje braku zwiech ;)

Przez 10 dni miałem 2 razy zwiechę... raz od razu po zakupie a drugi raz, gdy bateria była już słaba co mogło mieć wpływ... gdy zwiecha przydaży się podczas rejestracji dźwieku( z radia bądź mikrofonu ) wtedy może nie wystarczyć wyjecie baterii bo może nastąpić bład zapisu... Ale znalazłem rozwiązanie, myślę że to pomoże pomóc w różbych problemach z playerem:) - a mianowicie CAŁKOWITE FORMATOWNIE playera bez podłaczania do komp.,a teraz opis jak to zrobić:

1)) włacz HOLD

2)) wciśnij FUNC i trzymaj

3)) wciśnij PLAY i trzymaj teraz te dwa przyciski przyciski do momentu aż na ekranie pojawi się napis :

"Proceed Format Press Rec"

4)) do momentu wciśniecia REC nic sie nie stanie wiec możecie sobie popróbować ;) ale jak wciśniecie REC

rozpocznie się format, gdy po pojawieniu sie powyższego komunikatu nic nie wciśniecie komunikat zniknie po paru sekunadch.

5)) teraz należy podłczyć Player do kompa i przy pomocy najnowszej wersji MPIO Utylity dostępnej na www.mpio.com przeprowadzić configurację "Setup Config"

Mam nadzieję że komuś to pomoże, bo jak player przestaje działać jest raczej nie fajnie ;D

Mimo wszystko bardzo polecam FY600 ;) na pewno lepsze niż Creative,MPIO depcze po piętach iriver i iAudio.Na allegro FY600 są teraz 289 zł za 1gb podczas gdy w komutroniku 399zł :)