Tarkus Posted July 7, 2009 Report Posted July 7, 2009 Dorwałem dzisiaj za śmieszną cenę odtwarzacz iRiver T10. To najlepszy player, jakiego kiedykolwiek słuchałem. Ma tylko jedną wadę... 512 MB pamięci. Słyszałem, że pamięć można wymienić na większą, ale jest do dosyć skomplikowane. Ja zaś - nie ukrywam - talentu do elektroniki nie posiadam, a z manualnymi zdolnościami też u mnie "nie bardzo". Dlatego jeżeli ktokolwiek umie to zrobić (w sposób bezpieczny dla urządzenia i tak, żeby potem działało i było sprawne) i chciałby sobie dorobić - niech się odezwie! Zamieszczam temat tutaj, bo może innych posiadaczy "zabytków" też zainteresuje? Quote
pala01 Posted July 7, 2009 Report Posted July 7, 2009 Ja bym chętnie zrobił coś takiego ze swoim, jakby ktoś miał jakieś szczegóły jaka to ma być pamięć, jakie ma parametry albo i gdzie (i za ile) można kupić to będę wdzięczny za info. Nie chce swojego rozkładać bez wcześniejszego zaopatrzenia się w nową pamięć. EDIT: no i oczywiście jaką największą pamięć obsłuży T10... Quote
Brestinder Posted July 7, 2009 Report Posted July 7, 2009 Ja bym chętnie zrobił coś takiego ze swoim, jakby ktoś miał jakieś szczegóły jaka to ma być pamięć, jakie ma parametry albo i gdzie (i za ile) można kupić to będę wdzięczny za info. Nie chce swojego rozkładać bez wcześniejszego zaopatrzenia się w nową pamięć. EDIT: no i oczywiście jaką największą pamięć obsłuży T10... T10 max 1gb, wersja 2gb ma juz bebechy jak w t50/t60 .. temu tez 2gb obsługuje, moze by wlazło 4gb o ile sa 2 wejscia na pamiec. Chociaz pewnie jest taka opcja ze jakas wersja ktora nie ma 2gb jest z jakiegos nowego rzutu ktory tez juz jest na takich bebechach, ale szczeze watpie w taka opcje. Quote
Tarkus Posted July 7, 2009 Author Report Posted July 7, 2009 Nawet 1GB by jakoś stykło... choć nie obraziłbym się na więcej. Tak czy tak, wymianą pamięci byłbym zainteresowany. Quote
pala01 Posted July 7, 2009 Report Posted July 7, 2009 T10 max 1gb, wersja 2gb ma juz bebechy jak w t50/t60 .. temu tez 2gb obsługuje, moze by wlazło 4gb o ile sa 2 wejscia na pamiec. Chociaz pewnie jest taka opcja ze jakas wersja ktora nie ma 2gb jest z jakiegos nowego rzutu ktory tez juz jest na takich bebechach, ale szczeze watpie w taka opcje. eh.. no szkoda, myślałem o jakimś 4-8GB (teraz mam 1). Dla 2GB imo nie opłaca się bawić (zwłaszcza że to wątpliwe). Gdzie się podziały takie playery... Quote
Arthass Posted August 19, 2009 Report Posted August 19, 2009 T10 max 1gb, wersja 2gb ma juz bebechy jak w t50/t60 .. temu tez 2gb obsługuje, moze by wlazło 4gb o ile sa 2 wejscia na pamiec. Czyli teoretycznie T10 2GB można upgrade'ować na 4GB, czy tak? Jeżeli ktoś podjąłby się takiego zadania to byłbym chętny (jeszcze nie mam T10 2GB, ale już niedługo dorwę ten model z Allegro) Quote
Brestinder Posted August 19, 2009 Report Posted August 19, 2009 Czyli teoretycznie T10 2GB można upgrade'ować na 4GB, czy tak? Jeżeli ktoś podjąłby się takiego zadania to byłbym chętny (jeszcze nie mam T10 2GB, ale już niedługo dorwę ten model z Allegro) pieron wie, ale napewno musialbys wymienic obie kosci pamieci... na takie ktore siedza w t60, tylko czy by to wogole miało prawo zadzialac Quote
Arthass Posted August 19, 2009 Report Posted August 19, 2009 pieron wie, ale napewno musialbys wymienic obie kosci pamieci... na takie ktore siedza w t60, tylko czy by to wogole miało prawo zadzialac właśnie zastanawia mnie czy soft zobaczyłby te 4GB, bo jednak różni się trochę od tego z T60 Quote
The_Qbas1 Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 Witam, sry za archeologię ale właśnie rozebrałem swoją T10 1GB FM (niebieska z USA) i jest tam kość pamięci samsunga: "SAMSUNG 543 K9K8G08U0M PCB0" oraz miejsce na drugą kość. Także jak ktoś by chciał się podąć rozszerzenia pamięci to chętnie zapłaciłbym za coś takiego Quote
Tarkus Posted January 5, 2010 Author Report Posted January 5, 2010 Dołączam się! Mam 512 MB i też chętnie zapłaciłbym za rozbudowę choćby do 1GB. Zatem jeżeli ktoś się na tym zna i mógłby się podjąć, ma już 2 potencjalnych klientów. Quote
Simple Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 Nawet gdyby taki trik działał, to pewnie byłby problem ze znalezieniem odpowiedniej kości pamięci. Nie wydaję mi się, żeby sprzedawali je luzem Trzeba by poszukać zwłok, najlepiej jakoś tanio, żeby nie było niesmaku, że wydaliśmy forsę, a tu nie działa. Quote
Tarkus Posted January 5, 2010 Author Report Posted January 5, 2010 Na Allegro czasem się "trupa" dostanie. A zresztą może to jakaś standardowa część, której się używa w różnym sprzęcie i którą można dostać luzem? A może pasowałoby coś innego? Nie jestem elektronikiem, jeśli takowy tutaj jest, może się wypowie? Quote
grzejnik Posted January 7, 2010 Report Posted January 7, 2010 Dołączam się! Mam 512 MB i też chętnie zapłaciłbym za rozbudowę choćby do 1GB. Zatem jeżeli ktoś się na tym zna i mógłby się podjąć, ma już 2 potencjalnych klientów. trzech. T10 1GB here. Quote
meehooj Posted March 15, 2012 Report Posted March 15, 2012 (edited) Witam, zamierzam dołozyć giga pamieci do swojego t10, ale zamowienie ktore mozna zrealizowac musi miec co najmniej 3-5 sztuk kosci pamieci. Druga sprawa, ze mam model Samsung K9W8G08U1M-PCB0, wiec ludzi z takimi a nie innymi modelami szukam. Puscilem ostatnio zapytania do sprzedawcow tych pamieci i splynely do mnie liczne oferty, od 7-11 dolarów od sztuki, plus koszt wysylki, bo chyba drozej by nas nie interesowalo? Jak sa chetni to piszcie na pw. pzdr. Edited March 15, 2012 by meehooj Quote
Recommended Posts