fructo Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Od dwóch dni jestem użytkownikiem Ubuntu 10.04 Lśniący Lamparcik. Z działania systemu oraz oprogramowania w nim zawartego jestem bardzo zadowolony. Jedynym bólem jest flash - filmiki flashowe potrafią zarwać, a procesor (X2 4000+) bywa, że sapie przy nich... Znacie jakąś metodę, bym mógł cieszyć się płynnością na YT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceylon Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Od dwóch dni jestem użytkownikiem Ubuntu 10.04 Lśniący Lamparcik. Z działania systemu oraz oprogramowania w nim zawartego jestem bardzo zadowolony. Jedynym bólem jest flash - filmiki flashowe potrafią zarwać, a procesor (X2 4000+) bywa, że sapie przy nich... Znacie jakąś metodę, bym mógł cieszyć się płynnością na YT? Jaka przegladarka? U mnie potrzebna była przesiadka na Chrome, bo Opera na Debianie to niestety średni pomysł, wtyczka do odtwarzania flasha chyba ta sama, a jakoś to wszystko lepiej chodzi na Chrome. Niech ktoś kompetentny się odezwie jak to jest. Były jeszcze jakieś wtyczki do przegladarek, które "podmieniały" flashowy interfejs YT na bodajże mplayera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 zakladam, ze macie systemy 64bitowe ? Jesli tak to winny jest 64bitowy flash, ktory jest lekko niedopracowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ignacy Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Od dwóch dni jestem użytkownikiem Ubuntu 10.04 Lśniący Lamparcik. Z działania systemu oraz oprogramowania w nim zawartego jestem bardzo zadowolony. Jedynym bólem jest flash - filmiki flashowe potrafią zarwać, a procesor (X2 4000+) bywa, że sapie przy nich... Znacie jakąś metodę, bym mógł cieszyć się płynnością na YT? To nawet nie jest wina x64, tak jak sugeruje poprzednik, bo nawet przy mocnym procku potrafi się zacinać przy full screenie. Zainstaluj flasha 10.1, który ma zdecydowanie lepsze wsparcie sprzętowe. Używam na netbooku z Atomem N330, który (delikatnie mówiąc) nie radzi sobie z takimi rzeczami. Z tym, że ja mam na nim Win7, to na Linuksie sytuacja jest analogiczna. http://ubuntuforums....d.php?t=1329337 - tutaj jest instrukcja dla instalacji, mam nadzieję, że sobie poradzisz http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html - tutaj znajdziesz paczkę dla Linuksa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Dobra, panowie a ja mam taki dziwny problem. I dotyczy chyba systemu. Mam winxp na lapie i stacjonarce- z tej samej płyty instalowany, profesional. z service pack 2. I problem polega na tym że żaden player nie widzi flac jak się przerzuca trybem, normalnym usb. Natomiast gdy przełącze playerka w tryb urządznia audio- problem znika, odczytuje playerek bez problemu, tylko tagi zjada. Patrzyłem na wszystkich usb i różne playerki- iriverki, cowony itp. Może ktoś wie w czym przyczyna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PietroZ Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Co do Flasha, Youtube i Chrome to włączenie html5 pomoże: http://www.youtube.com/html5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted September 18 Report Share Posted September 18 Witam. Ktoś z was kiedyś miał do czynienia z Hackintoshem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacmiszcz92 Posted September 18 Report Share Posted September 18 Tak, ja. Korzystałem ze starej wersji na archaicznym laptoku bo jailbreak był tylko na Mac OS X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts