Jump to content

Windows, Linux, BSD i inne

rytek

Recommended Posts

Od dwóch dni jestem użytkownikiem Ubuntu 10.04 Lśniący Lamparcik. Z działania systemu oraz oprogramowania w nim zawartego jestem bardzo zadowolony. Jedynym bólem jest flash - filmiki flashowe potrafią zarwać, a procesor (X2 4000+) bywa, że sapie przy nich... Znacie jakąś metodę, bym mógł cieszyć się płynnością na YT?

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Od dwóch dni jestem użytkownikiem Ubuntu 10.04 Lśniący Lamparcik. Z działania systemu oraz oprogramowania w nim zawartego jestem bardzo zadowolony. Jedynym bólem jest flash - filmiki flashowe potrafią zarwać, a procesor (X2 4000+) bywa, że sapie przy nich... Znacie jakąś metodę, bym mógł cieszyć się płynnością na YT?

Jaka przegladarka? U mnie potrzebna była przesiadka na Chrome, bo Opera na Debianie to niestety średni pomysł, wtyczka do odtwarzania flasha chyba ta sama, a jakoś to wszystko lepiej chodzi na Chrome. Niech ktoś kompetentny się odezwie jak to jest.

Były jeszcze jakieś wtyczki do przegladarek, które "podmieniały" flashowy interfejs YT na bodajże mplayera.

To nawet nie jest wina x64, tak jak sugeruje poprzednik, bo nawet przy mocnym procku potrafi się zacinać przy full screenie. Zainstaluj flasha 10.1, który ma zdecydowanie lepsze wsparcie sprzętowe. Używam na netbooku z Atomem N330, który (delikatnie mówiąc) nie radzi sobie z takimi rzeczami. Z tym, że ja mam na nim Win7, to na Linuksie sytuacja jest analogiczna.

http://ubuntuforums....d.php?t=1329337 - tutaj jest instrukcja dla instalacji, mam nadzieję, że sobie poradzisz

http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html - tutaj znajdziesz paczkę dla Linuksa

Dobra, panowie a ja mam taki dziwny problem. I dotyczy chyba systemu. Mam winxp na lapie i stacjonarce- z tej samej płyty instalowany, profesional. z service pack 2. I problem polega na tym że żaden player nie widzi flac jak się przerzuca trybem, normalnym usb. Natomiast gdy przełącze playerka w tryb urządznia audio- problem znika, odczytuje playerek bez problemu, tylko tagi zjada. Patrzyłem na wszystkich usb i różne playerki- iriverki, cowony itp. Może ktoś wie w czym przyczyna?

• 13 years later...