komar30 Posted February 11, 2009 Report Posted February 11, 2009 witam chcialbym sie dowiedziec co oznaczaja litery obok modelu tzn YP-Q1 JEB ,JAS,JAW .Dlaczego pytam? Otoz spotkalem sie juz z takimi oznaczeniami w modelach Q1 dlatego prosze bardzo o wyjasnienie oznaczen bo nie bardzo wiem o co chodzi pozdrawiam karol Quote
kamilloi Posted April 12, 2009 Report Posted April 12, 2009 Witam Pokuszę się o skomponowanie odpowiedzi YP (Czasami YEEP) - Samsung nazwał tak swoje Player`y P3 / P2 / U3 / T9 / T10 (itp.) to nazwy "właściwe" naszych odtwarzaczy J (lub brak) - Oznacza wersję Player`a MTP (gdy "j" występuję) lub MSC/UMS (gdy brak tej litery) Dalsze litery nie sprawdzone dla każdego odtwarzacza (jak na razie dla yp-u3 i yp-t10) z / a / q - Litery odpowiadały za ilość wbudowanej pamięci i tak dla Yp-U3 Z-1GB A-4GB Q-2GB. Ostatnią literą jest design kolorystyczny YP-U3 Występował w: b-czarny w-biały p-róż l-niebieski YP-T10 u-Fioletowy b-czarny w-biały YP-P2 b-czarny w-biały r-Bordowy Tyle Więc Mój poprzedni odtwarzacz to yp-U3JZB Czyli czarny 1GB odtwarzacz MTP Obecnie mam Yp - t10 JAB Czyli czarny 4GB MTP Quote
Recommended Posts