KarolRR Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Słuchajcie, kumpel nabył iPoda Nano 1g i ma dziwny problem. Po podłączeniu do kompa na odtwaraczu wyskakuje znaczek "nie odłączaj" i momentalnie wiesza sie komputer. Wie ktoś może co jest tego przyczyną? nowy problem > patrz dół strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvus5 Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Niech podłączy nano do innego komputera. Gdy tylko jeden się wiesza, to niech sprawdzi m.in. stabilność komputera pod względem zasilania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolec Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Wejdź w google, wpisz 'stabilność komputera', otwórz jeden z 423 tys. wyników wyszukiwania i poczytaj o programach testujących stabilność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 A możesz polecić jakiś program? Bo na przeglądanie 423 tys. stron nie mam czasu. ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolec Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Nie polecę, bo nie korzystam, natomiast wiem ze takowe istnieją. Google nie boli. EOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolRR Posted November 19, 2008 Author Report Share Posted November 19, 2008 no więc iPod został podłączony do dwóch innych komputerów przy jednym(bardzo stary sprzęt) zaistniała podobna sytuacja, na tym ostatnim działał natomiast jak należy, a że mój kolega nie lubi mieć takich problemów to odtwarzacz pewnie wyląduje w komisie że tak zejdę z tematu: ile jest wart "taki" iPod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 natomiast wiem ze takowe istnieją Tyle to i ja wiem. Coś nie najlepiej nam pomogłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
butek Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Z tego co tu jest napisane wynika, że nie jest wina iPoda. Cena zależy od pojemności i stanu (wizualnego i technicznego). EDIT: Myślę, że jest to wina komputerów. Jak do tego doszedłem? iTunes jest znany obok swej "niezastepowalności" również z dużych wymagań sprzętowych. Po podłączeni iPoda do kompa automatycznie włącza się iTunes co powoduje zawiechy. Na nowym kompie ten problem z wiadomych przyczyn nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolRR Posted December 9, 2008 Author Report Share Posted December 9, 2008 Corvus5 miał rację, winny całego zamieszania był komputer. Teraz pojawia się nowy "problem". Mianowicie wgrany jest rockbox i zostały wrzucone 4 albumy. Podczas przeglądania po folderach wszystkie są widoczne, natomiast kiedy przeglądach po tagach nie ma dwóch z tych albumów. Ktoś wie w czym może tkwić problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulit Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Trzeba odswiezyc baze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorzasty Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Witam! Jestem nowym posiadaczem ipoda nano 1g. Mój pierwszy problem z jakim się spotkałem: - wszystkie piosenki są pokazywane 8 krotnie, tzn. gdy przeglądam po tagach płytę to zamiast 8 piosenek mam 64 piosenki. Co z tym mogę zrobić ? Mam rockboxa ---------- EDIT Wywalił soft appla, wgrałem ponownie rockboxa i wszystko działa. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Wywalił soft appla To wogóle możliwe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolec Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 > Tyle to i ja wiem. Coś nie najlepiej nam pomogłeś Tobie, nie 'nam' bo nikt inny o to nie pytał więc mów proszę za siebie. Gdybyś wiedział, ze takie programy istnieją, to nie pytałbyś jak sprawdzić stabilność. > To wogóle możliwe? Częściej niż Ci się wydaje (od czegoś dali funkcję reset i wgrania ponownie tego samego oprogramowania). Niektóre softy są wywalone od początku ich wydania, vide nieszczęsny soft 1.0.2 classica (nie jestem pewny oznaczenia softu, ale był taki), przez który nie wyłączał się dysk twardy itp (miał jeszcze inne wady). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Nie zrozumiałeś pytania. Chyba nadal są dla Ciebie zbyt skomplikowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolec Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 > Chyba nadal są dla Ciebie zbyt skomplikowane. Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam maturę w kieszeni. Zresztą uwielbiam Twoje wymijające wypowiedzi :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Zresztą uwielbiam Twoje wymijające wypowiedzi :] Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam maturę w kieszeni Autoironia? Fajnie, że masz maturę. Jesteś o rok starszy, więc niefajnie, gdybyś jej nie miał. Sprawiłeś mi tym samym ogromną przykrość, mówiąc, że "w przeciwieństwie ode mnie". Poczułem wręcz żal do rodziców, że nie pomyśleli o mnie wcześniej. A tak na serio, to jak masz jeszcze jakieś fundamentalne wręcz argumenty, to wal śmiało na PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolec Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Nie mam specjalnie o czym pisać, bo to jak rozmowa ze ścianą :]. Żartu z maturą widzę nie zrozumiałeś, szkoda. Poszukaj symbolem czego jest matura, potem odnieś to do swojej wypowiedzi o 'trudności pytań'. EOT, spadam :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian4 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Po prostu przez myśl mi nie przeszło, że można powiązać Twoją osobę z dojrzałością. Tym ciężej było się domyślić, że Twoje wypowiedzi mają sens przenośny. Dlatego nie odczytałem Twojej ukrytej wiadomości. W takim razie nie zazdroszczę Ci "Twojej matury". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilar Ezan Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Kontynuujcie tę wymianę uprzejmości via PM, jeśli musicie. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts