bartekliga Posted October 30, 2008 Report Posted October 30, 2008 Kilka dni temu dostałem mikrowieżę philips MCM 277. Mam pytanie jak zorganizować muzyke w Cowonie (a plików mam ponad 750, które nie są w żadnych folderach - "luźno" leżą w folderze MUSIC) aby była odtwarzane przez Hi-fi. Cytat z instrukcji: System Hi-Fi będzie szukać plików MP3/WMA w następującym porządku -katalogi/podkatalogi/tytuły. Przykład: ROOT Title 001 Title 002 Title 003 ALBUM 01 Title 001 Title 002 Title 003 ALBUM 02 Title 001 Title 002 Title 003 ALBUM 03 Title 001 Title 002 Title 003 P.S Chciałby aby tych katalogów było jak najmniej Z góry dziękuję za wszystkie rady
bartekliga Posted October 30, 2008 Author Report Posted October 30, 2008 Tutaj moje pytanie głównie się tyczy tych kataogów i podkatalogów
mp3fan Posted October 30, 2008 Report Posted October 30, 2008 Najprościej w tagach posegregowac muzyke wzgledem: Gatunek - zrób sobie z 5 głównych: metal, elektro, pop, rock, hip-hop itp. Album - nazwij pliki albumami (jeśli masz całe, jesli nie to) Artysta - nazwij pliki wykonawcą. Następnie podłączasz do wierzy, chcesz posłuchać rocku, wybierasz z genre katalog "rock" i gra gitara
bartekliga Posted October 31, 2008 Author Report Posted October 31, 2008 Najprościej w tagach posegregowac muzyke wzgledem: Gatunek - zrób sobie z 5 głównych: metal, elektro, pop, rock, hip-hop itp. Album - nazwij pliki albumami (jeśli masz całe, jesli nie to) Artysta - nazwij pliki wykonawcą. Następnie podłączasz do wierzy, chcesz posłuchać rocku, wybierasz z genre katalog "rock" i gra gitara Dobrze zrozumiałem, ze może być tylko pięc podkatalogow??
bartekliga Posted November 3, 2008 Author Report Posted November 3, 2008 Problem rozwiązany Musiałem tylko zmienić polączenie USB na MTP. Mam jeszcze troche pytanek 1.Może ktoś wie, jak można nawigować (zmienić muzykę w Cowonie) podczas gdy jest podłączony do wieży?? Na ekranie pokazuje mi się battery charging i połączenie USB. Jakoś mi sie nie chcę pilotem klikać 500 razy żeby do utworu dojść. 2. Wieża odtwarza mi je w kolejnosci wgrania do Cowona. Można jakoś zrobić, żeby robiła to alfabetycznie?
bartekliga Posted November 3, 2008 Author Report Posted November 3, 2008 1.Może ktoś wie, jak można nawigować (zmienić muzykę w Cowonie) podczas gdy jest podłączony do wieży??Na ekranie pokazuje mi się battery charging i połączenie USB. Jakoś mi sie nie chcę pilotem klikać 500 razy żeby do utworu dojść. 2. Wieża odtwarza mi je w kolejnosci wgrania do Cowona. Można jakoś zrobić, żeby robiła to alfabetycznie? Jeszcze nie do usunięcia
Siekiera Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 jak masz podłączony do wieży przytrzymaj dłużej suwak na pozycji do włączania
bartekliga Posted November 4, 2008 Author Report Posted November 4, 2008 Żadnej reakcji... Może to wina firmware - moje 2.54
szczerbol Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 Żadnej reakcji... Może to wina firmware - moje 2.54 nie ma takiej opcji to nie zalezy od firmware po prostu sie nie da tak zrobic. odtwarzacz jest w trybie transferu danych i da sie nim tylko zarzadzac z poziomy tego urzadzenia. jak transferujesz dane z kompa to tez nie mozesz. chyba ze wieza zostanie wykryta w odtwarzaczu jako urzadzenie
bartekliga Posted November 4, 2008 Author Report Posted November 4, 2008 nie ma takiej opcji to nie zalezy od firmware po prostu sie nie da tak zrobic. odtwarzacz jest w trybie transferu danych i da sie nim tylko zarzadzac z poziomy tego urzadzenia. jak transferujesz dane z kompa to tez nie mozesz. chyba ze wieza zostanie wykryta w odtwarzaczu jako urzadzenie co masz na myśli mówiąc wykryta jako urządzenie??
szczerbol Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 to ze w cowonie d2 nie ma takiej mozliwosci:P zreszta w Twojej wierzy pewnie tez
bartekliga Posted November 5, 2008 Author Report Posted November 5, 2008 Kurde... Będę musiał teraz 300 razy klikać żeby do utworu dojść... Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Recommended Posts