Squeal Posted April 21, 2008 Report Posted April 21, 2008 Pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich. Jutro stanę się posiadaczem D2. Mam nadzieje, że dołącze do grona miłośników tego odtwarzacza mp3. Związku z tym mam parę pytań. 1. Czy powinienem od razu zaktualizować firmware? Za nim zaczne zgrywać pliki. 2. Czy powinienem zaktualizować D2 do 2.55 ? 3. Czy muszę instalować firmware pokolei - najpierw zaktualizować do 2.21 -> 2.22 -> 2.23 itd. czy wystarczy odrazu 2.21 do 2.55? 4. Czy wgranie firmware w wersji 3.xx wiąze się z utratą gwarancji? 5. Która wersja firmware ma lepszą jakość dzwięku 3.xx czy 2.xx? Pozdrawiam Quote
squonk Posted April 21, 2008 Report Posted April 21, 2008 Pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich. Jutro stanę się posiadaczem D2. Mam nadzieje, że dołącze do grona miłośników tego odtwarzacza mp3. Związku z tym mam parę pytań. 1. Czy powinienem od razu zaktualizować firmware? Za nim zaczne zgrywać pliki. 2. Czy powinienem zaktualizować D2 do 2.55 ? 3. Czy muszę instalować firmware pokolei - najpierw zaktualizować do 2.21 -> 2.22 -> 2.23 itd. czy wystarczy odrazu 2.21 do 2.55? 4. Czy wgranie firmware w wersji 3.xx wiąze się z utratą gwarancji? 5. Która wersja firmware ma lepszą jakość dzwięku 3.xx czy 2.xx? Pozdrawiam 1/ mozesz, ja nim wgralem pliki, altualizowalem f/w. 2. ja mam 2,54, jeszcze 2,55 nie instalowalem, ale mozesz. 3. nie. mozesz od razu najnowszy. 4. z tego co pisal Ksy od wersji 3,53 juz chyba nie tracisz http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=27198&st=0 5. porownywalem tylko 3.54 i 2.54 - nie slysze roznicy. Quote
KHRoN Posted April 21, 2008 Report Posted April 21, 2008 > Czy powinienem od razu zaktualizować firmware? Za nim zaczne zgrywać pliki. nie ma obowiązku aktualizacji... jeśli uznasz że nie ma takiego powodu, to możesz go nigdy nie aktualizować... > Czy powinienem zaktualizować D2 do 2.55 jeszcze nikt nie zgłaszał z nim problemów... > Czy muszę instalować firmware pokolei nie, od razu instalujesz jaki chcesz > Czy wgranie firmware w wersji 3.xx wiąze się z utratą gwarancji? tak, do tej pory wgranie firmware'u 3.xx (przeznaczonego na rynek azjatycki) wiązało się z utratą gwarancji > Która wersja firmware ma lepszą jakość dzwięku 3.xx czy 2.xx? nie powinne się różnić, to nie jest tak, że cowon złośliwie obniża jakość dźwięku w europie... Quote
fillion Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 To ja dodam swoje pytanie: czy firmware można zdowngrade'ować? Quote
Moderator kurop Posted April 25, 2008 Moderator Report Posted April 25, 2008 Można downgradować ja tak robiłem i nic złego się nie stało Quote
Recommended Posts