septiq Posted April 11, 2008 Report Posted April 11, 2008 Witam Wszystkich ... Mam pewien problem, z ta MP3`jka, polega on na tym, ze wpinajac Mp3 do usp na mp3`jce pokazuje sie komunikat, ze laczy sie z komputerem i na tym sie konczy. Na komputerze zero komunikatu na temat tej Mp3`jki. W Mp3 pisze, ze jest na niej 1884MB zajetego miejsca, a jak ja przegladam niema w niej nic oprucz wgranej tapety. Wszystkie pliki MP3 znikly, a tapeta zostala ... Raz mi sie sciela Mp3`jka i wykalaczja kliknelem w niej reset, potem probowalem wszystkiego ... Ustawien fabrycznych itd. Jezeli ktos sie domysla co do moze byc, bardzo bede wdzieczny jak sie podzieli tym ze mna Z Gory Dziekuje Quote
Regrin Posted April 12, 2008 Report Posted April 12, 2008 Mam nadzieję że pamięci flash nie masz uszkodzonej. Ale wydaje mi się że w tym przypadku komputer wcale by odtwarzacza nie widział. Jaki masz firmware? Chodzi o to czy odtwarzacz wcześniej był widoczny jako dysk wymienny czy urządzenie multimedialne? Spróbuj go zresetować - nawet 2-3 razy. Mojej "zetpiątce" w przypadku problemów zawsze to pomagało. Jeśli chodzi o niewidoczne mp3 i błędne wskazywanie wolnego miejsca na dysku, to mógłby pomóc format pamięci(zawsze fat32). Tyle tylko że najpierw komputer musi zobaczyć playera jako dysk wymienny. Quote
septiq Posted April 13, 2008 Author Report Posted April 13, 2008 Problem w tym, ze komputer wogole go nie widzi ... Po wpieciu tylko sie laduje, a komputer ni hu hu. Nie wiem jak sie firmware sprawdze, ale w ustawieniach>informacje pisze mi x1.1b50 (1102), z tylu otwarzacza pisze Z5QB/ELS. Nie wiem co zrobic ... Reset nie skutkuje, nawet niemam pojecia gdzie z takim problemem sie udac. 4412916 to jest moje GG, bylbym wdzieczny jakby ktos napisal, ktos kto zna sie na sprawie ... Z Gory Dziekuje !! Quote
Regrin Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 Ustawienia>system>wersja - tam powinna być informacja o wersji firmware. Przynajmniej u mnie tak jest, ale gdy masz starszy soft menu może być trochę inne Spróbuj podłączyć odtwarzacz trzymając wciśnięty przycisk return(wygięta strzałka). Jeżeli to nie zadziała to ja się poddaję. Quote
septiq Posted April 14, 2008 Author Report Posted April 14, 2008 Wciskajac Wersja, pisze mi "system error", a return nie pomaga ... Ma ktos jakis pomysl co zrobic albo gdzie sie z tym udac ? Quote
BratBot Posted April 19, 2008 Report Posted April 19, 2008 Wciskajac Wersja, pisze mi "system error", a return nie pomaga ... Ma ktos jakis pomysl co zrobic albo gdzie sie z tym udac ? Gwarancja . Quote
Recommended Posts