maba Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 więc dowiedziałeś się ile octu i ile przypraw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 3/4 szklanki octu 5 ziaren czarnego pieprzu 5 goździków ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej jedna laska cynamonu ~5cm wysokości 1cm grubości i szerokości - koniecznie laska, cynamon mielony ma uboższy smak Wszystkie przyprawy dla 3kg pomidorów. [edit] Poprawiony przepis: keczup___przepis_uaktualniony__bardziej_szczeg__owy___opatologiczny_13.08.08r..doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 thx, teraz tyko zaktualizuj pierwszy post, z przepisem i życie będzie piękniejsze EDIT. no właśnie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subWOOFer Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Mnie takie cus wyszlo (z lewej strony cos skaplo niewiem czemu, moze za duzo proszku do pieczenia:P) Ogolnie ciastko nawet niezle - dluzej sie je niz przyzadza:P Ale troche za suche moim zdaniem (wiecej mleka sprobuje nastepnym razem). No i orzechy, rodzynki by pasily - ale wybredny jestem:P Edit: A mycie kubeczka po zjedzeniu to jest prawdziwa masakra (trzeba szorowac:( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burgerking Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja też już robiłem to ciasto i to nie raz, i za każdym razem cisto było bardzo suche. Wiecie może jak to zrobić żeby tak nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 @Sub, mam takie same talerze w domu . Spróbujcie bez żadnych efektów typu grill itp. Można też "piec" na niższej mocy, ja np. stosuje 700W przez 3.5 min. Albo talk jak wspomniał Sub więcej mleka, albo i oleju. Zawsze daje 2x więcej proszku do pieczenia - wychodzi zajebiście dużo ciacha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 @Buszido, mój keczup jeszcze się gotuje, ale na razie zero gęstości.. jest jak woda. Mam nadzieję, że zgęstnieje ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esder Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jeśli masz to dodaj mąki ziemniaczanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignacy Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Bushido - ciasta Ci nie wychodzi więcej - jest bardziej spuchnięte i w dodatku cholernie niezdrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zawsze daje 2x więcej proszku do pieczenia - wychodzi ******ście dużo ciacha . wtedy smakuje jak syf... ba w ogóle nie smakuje, bo połowa ciasta to powietrze, jest suche, lekkie i nie dobre, lepiej dodać mniej tego proszku Bushido - ciasta Ci nie wychodzi więcej - jest bardziej spuchnięte i w dodatku cholernie niezdrowe niezdrowe ? dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burgerking Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 No teraz zrobiłem ciasto z większą ilością mleka i oleju i wyszło świetnie. Kiedy dotychczas robiłem to po 1 godzinie ciasto było już twarde, teraz gdy dodałem 4,5 łyżki mleka i 4 łyżki oleju jest akurat, jest miękkie i bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignacy Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Poszukaj sobie z czego się składa proszek do pieczenia, to się dowiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 a mi keczup wyszedł cholernie rzadki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 to pogotuj jeszcze, maba... a proszek to prawie sama soda jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 a mi keczup wyszedł cholernie rzadki.. Pierwszy raz jest najtrudniejszy ;]. Następnym razem gotuj aż do momentu, gdy ktoś inny zauważy "Ale to gęste" . Trzeba go gotować aż będzie mu bliżej do żelu niż do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malas Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 i gotuj bez pokrywki, aż zgęstnieje, wtedy powinna poprostu woda wyparować i po akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 W dzisiejszym odcinku kolejna ciekawa i prosta potrawa, czyli: Sałatka Kebap. Oddajmy głos naszemu gościowi z Pure: No więc tak potrzebujemy: +pierś z kurczaka 0,5 kg +przyprawę do kebaba może być do gyrosu (dostępna w hipermarketach) +kapustę pekińską, nie za dużą +puszka kukurydzy +ze 3 cebulki średniej weilkości +z 6 sztuk ogórka konserwowego +trochę majonezu +ketchup +olej ;] -potem można sobie już dorzucać czego podniebienie zapragnie, czy oliwki czy pomidorki, świeżego ogórka itp. ale to zależy od was:] Kurczaka kroimy w paski, jakieś malutkie kawałki. wrzucamy na patelnie mięsko na rozgrzaną niewielką ilość oleju. smażąc posypujemy go przyprawą do kebaba/gyrosu, zużywamy tak 3/5 paczki tej przyprawy, z reguły ma 20 gram. mięsko już dobrze przysmażone przykrywamy na chwilę jakieś 10 minut, by się miękkie zrobiło. W tym czasie obieramy i kroimy cebulkę w paski, ogóreczki też w paski. Zdejmujemy już gotowe mięsko z patelni, wrzucamy na dno miski. Drugą warstwę układamy z cebuli, 3 warstwa ogórek 4 piętro to ketchup kto ile lubi, ja radzę umiarkowanie 5 warstwa to kukurydza 6 na nią przychodzi majonez, tak ładnie rozsmarowany. 7 i na koniec kroimy drobno kapustę Życzę smacznego ! mi smakuje jak diabli... Właśnie się tym opycham, pychota... Dodam tylko, że dobrze jest jako sos dać opakowanie jogurtu naturalnego, majonez w postaci 80% ilości dodanego wcześniej jogurtu i ketchup ~50% ilości jogurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 w-z. (na 2. może wyglądać, jakby było przeładowane, ale nie jest... rozpuszcza sie - za długo robiłem dokumentację xd) przepis zaraz się przepisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztaniak Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Co to toto? I domagam się na toto przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 trochę zaspałem, sry ;d moje ciasto mogło mieć objętościowo trochę więcej śmietany, bo mi zostało z innego ciasta nvm, do rzeczy: 'wuzetka' xd (łopatologicznie) Ciasto: - 3 jajka- 1,5 łyżki stołowej mąki krupczatki (albo jedna 'czubata') - 1 łyżka kakao - 3 łyżki stołowe cukru - szczypta sody Białka ubijamy. Można mikserem, jest duuużo szybciej i łatwiej ;p Po ubiciu dodajemy cukier, mieszamy. Następnie dodajemy żółtka, mieszamy. Później dodajemy mąkę, kakao i sodę, mieszamy. Pieczemy trzy takie placki, temp ok. 180°C (u mnie z termoobiegiem akurat tyle wyszło, hehe). Po upieczeniu ostrożnie wyjmujemy placek z formy, najlepiej, żeby go nie porwać Trzeciego placka nie wyciągamy z formy. Krem: - 1l śmietany kremówki (30% lub 36%, wedle uznania )- 3/4 szklanki cukru pudru - 2 opakowania cukru waniliowego - łyżka żelatyny - 5 łyżek mleka Rozpuszczamy żelatynę w gorącym mleku, pozostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie powinniśmy zdążyć ubić śmietanę. Przy użyciu miksera może pryskać - zaleca się użycie ostrożności i specjalnych misek Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder (może być kupny, a jakże), mieszamy. Do śmietany powoli dodajemy ostudzoną (lekko ciepłą - "letnią") żelatynę, mieszamy. Przekładamy ciasto kremem, zostawiając 2-3 łyżki, które rozsmarowujemy po wierzchu ciasta (tak, trzecia warstwa). Posypujemy startą czekoladą. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Wz'tka, mniam, moje ulubione. Dzięki za przepis, bo takiej jeszcze nie widziałem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brestinder Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 chyba sobie taka upieke zaniedługo ;]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 że niby to ma być wuzetka? brzydka no ale przynajmniej ma dużo kremu ;* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Ja zawsze robie - ciasto - krem (dość gęsty) - ciasto - polewa czekoladowa - i taka kropka ze śmietany dekoratorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 że niby to ma być wuzetka? brzydka to moje pierwsze 'ambitne' ciasto, a cukiernikiem nie jestem... doceń to xd of course, można kombinować z rękawami, dekoratorami, posypkami, owocami, dżemami i innymi różnościami... jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.