Filip77 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Mam pytanie o iriver plus 3. Używam tego programu do zgrania muzyki na Player. Ostatnio jednak mam problemy i jak zaznaczam w nim album do zgrania to program zaczyna kopiować ten album i dodatkowo kilka innych które zostały wcześniej prawidłowo usunięte z playera. Poprawnie dzieła mi tylko opcja przeciągnij i upuść. Nie wiem co zrobic z tym fantem? Jest może inny program bez bajerów do wgrywania muzyki na player? Trochę to już odgrzewany kotlet ale może komuś się przyda. Miałem ten sam problem co Mcarto i kombinowałem na wiele sposobów aż w końcu okazało się, że jak zwykle najciemniej jest pod latarnią...wystarczyło ponownie zainstalować Plusa3. U mnie problem znikł...bynajmniej na jakiś czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eRazel Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 e10 vs clix2 który z wyżej wymienionych plajerów jest jaśniejszy i neutralniejszy ? szukam plajera do klipsch custom 3 (charakterystyka zbliżona do um2) i zastanawiam się, który będzie bardziej do nich pasował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teros Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 E10 o wiele lepszy od clix2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 e10 vs clix2 który z wyżej wymienionych plajerów jest jaśniejszy i neutralniejszy ? szukam plajera do klipsch custom 3 (charakterystyka zbliżona do um2) i zastanawiam się, który będzie bardziej do nich pasował. E10 jest jaśniejszy i ma większego kopa. Poza tym na clix2 nie posłuchasz ogg przez IEMy, bo będziesz słyszał pyrczenie i artefakty od czasu do czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eRazel Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 E10 o wiele lepszy od clix2. nie rozchodzi się, które źródło jest lepsze, tylko które jaśniejsze/bardziej neutralne. E10 jest jaśniejszy i ma większego kopa. Poza tym na clix2 nie posłuchasz ogg przez IEMy, bo będziesz słyszał pyrczenie i artefakty od czasu do czasu. taką odpowiedź chciałem usłyszeć, choć nie ukrywam, że spodziewałem się, że z barwą dzwięku jest raczej na odwrót w obydwu modelach czyt. clix2 jaśniejszy od e10. troszke mi to sytuacje komplikuje, bo nastawiony byłem na clixa2, jednak dla ewentualnej lepszej synergii trzeba poświęcić design i flasha. custom3 to naprawdę ciemne słuchawki, obecnie jadą w parze z m6 SP, i troszkę to przesadzone połączenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawLiSzAk Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Czy bez żadnego wzmachola e10 uciągnie Fostexy T-7 bezproblemowo? Czy trzeba jakiegoś dokupić? Fiio styka? PS Czy e10 odtworzy OGG ABR 256 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selphy Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Bez problemu grają T-7 bez wzmacniacza >>>PS Czy e10 odtworzy OGG ABR 256 ? Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaa Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Przepraszam za odkop ale jakie obecnie słuchawki zgrały by się dobrze z e10 do 300-350zł ? Grado sr60i, Sennheiser HD380 Akg k450 Czy może jakieś inne ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fructo Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Majkel do e10 poleca HD438. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trance Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Widzę że do e10 polecacie T7.. Jak to gra ? Jest jakaś recenzja ? I ile one kosztują ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsztyniak Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 do E10 rzeczywiście świetnie pasują HD438 - dźwięk jest naturalny (a to duży sukces jak na Seennheiser), bas dokładny, trochę chyba za mało, ale za to bogaty - tzn. zróżnicowany, z "pomrukiem", średnica i góra - dokładne, nie kłujące, bez sybilantów, tylko, że te słuchawki są baaardzo ciche (podobnie jest z HD448). Shure SRH 440 - podobnie jak z HD438, ilość basu też mała, ale nie jakoś szczególnie mało, chyba głębszy niż w HD438, średnica i góra szczegółowe, niektórzy stwierdzą "suche", mnie się podoba, ten zestaw na pewno nie jest dla bassheadów, Uważam, że trudno dopasować słuchawki do E10, z Shure 440 jest dobrze, ale nie b. dobrze, ten player jest jednak zbyt kolorowy, nawet z EX700 dźwięk jest bardzo sztuczny, to też wina podbitej średnicy EX700, czekam na EX500, spodziewam się w końcu dobrego połączenia... Dla miłośników dużego zalewającego basu - AKG K450 Po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, ze legenda E10 została stworzona trochę na wyrost, dzisiaj blaknie przy naprawdę dobrych playerach - Sony X, czy Touchu, choć nie znam jeszcze iRiverów H---... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
microb1987 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Legenda e10 została stworzona na podwalinach legendy ifp, jako, że grają niemal identycznie, a e10 ma większą pojemność i mniej szumi . Dzisiaj odsłuchiwałem zachwalanego zestawu e10 + hd438, dźwięk faktycznie realistyczny, bez podbarwień, podkolorowań i bardzo przyjemny w odbiorze, tyle można powiedzieć o średnicy i górze, natomiast dół pasma bardzo kuleje, nie chodzi tu tyle o jego jakość, a o ilość, jest go stanowczo za mało, nie jestem maniakiem bassu, ale tym słuchawkom stanowczo go brakuje. W spokojnym jazzowym repertuarze nie ma na co narzekać, ale w mocniejszym graniu brakuje *******nięcia i zejścia. Limp Bizkit, Flaw czy Goodsmack na tym zestawieniu są parodią samą siebie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trance Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 A jak e10 zagra z CAL? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted August 25, 2010 Author Report Share Posted August 25, 2010 @microb1987 nie każdy odtwarzacz gra dobrze z każdymi słuchawkami... przykładowo ze słuchawkami jakich ja używam (dokanałówki, np. EP-630 czy CX300) e10 miał wyjątkowo sporo basu (w porównaniu do innych odtwarzaczy) - czego mi potem brakowało w innych odtwarzaczach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
microb1987 Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 @microb1987 nie każdy odtwarzacz gra dobrze z każdymi słuchawkami... przykładowo ze słuchawkami jakich ja używam (dokanałówki, np. EP-630 czy CX300) e10 miał wyjątkowo sporo basu (w porównaniu do innych odtwarzaczy) - czego mi potem brakowało w innych odtwarzaczach... @KHRoN ja to doskonale rozumiem i zdaję sobie z tego sprawę, jednak chciałem opisać jak sprawa się rysuje na wychwalanym połączeniu hd438 z e10, które przez niektórych zachacza niemal o referencję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jvx32tv Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Podobnie było z niby to idealnym połączeniem E10 z Sennheiserami HD25-1, a dla mnie tego po prostu nie da się słuchać. Trzeba wszystko samemu przesłuchać, bo często można się przejechać bazując na opiniach innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Ja nie narzekam na ilość i zejście basu w zestawieniu E10 z HD438. Wystarczy mi tak jak jest. Pogoń za idealnym playerem zakończyłem ponad dwa lata temu. Nie wymagam cudów, bo się wyleczyłem z wiary, że je będę miał w kieszeni, ani mi to niepotrzebne w terenie, a lepszosć Sony X to sprawa względna. Gra zupełnie inaczej. Kiedyś mnie zafascynował Sony NWZ-E445, bo się zgrywa z EX700, ale dałem sobie siana z zakupem, skoro playera już mam. Jeszcze bym musiał przekodować wszystko do AAC, bo mam w ogg. HD438 też bym musiał wtedy odpuścić, bo do Sony nie pasują. Jak ktoś chce wyciągnąć całą jakość z E10, to niech sobie podłączy Grado RS1 albo jeszcze lepiej PS1000. Zadziwiająco dobrze sobie z nimi radzi, nieco gorzej z RS2 i GS1000. HD438 robią sporo rzeczy dobrze, na poziomie znacznie droższych słuchawek. Zejście mają lepsze od HD448, tylko że wyższy bas nie jest w nich podbity, to się wydaje, że go brakuje. EX700 to w ogóle dobrze grają tylko z najmniejszymi tipsami, bo wtedy nie ma świszczenia, i po rozciągnięciu gąbek w ujściach przetwornika, np. zakrzywionym drutem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsztyniak Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) A jak e10 zagra z CAL? fatalnie, gęsto, z rozlazłym zalewającym basem, średnica ocieplona, słodkawa, podobnie jest z Sony MDR-EX85. Tak jak pisze Majkel - dobre są HD438, EX700 (muszę jeszcze raz sprawdzić najmniejsze wkładki), teraz słucham E10 + EX500 - wszystko w dobrych proporcjach, wystarczająco szczegółowo, trochę ciemno, ale nie ciepło Podobnie było z niby to idealnym połączeniem E10 z Sennheiserami HD25-1, a dla mnie tego po prostu nie da się słuchać. Trzeba wszystko samemu przesłuchać, bo często można się przejechać bazując na opiniach innych. dokładnie, ja też inaczej wyobrażałem sobie te słuchawki - jako bardzo ostre, szczegółowe, a jak podłączyłem czy do E10 czy do Toucha - to po pierwsze słychać ten za duży buczący bas, kiedyś przymierzałem się do jakichś lepszych słuchawek GRADO, ale nauczony wiem już , że najpierw muszę je przesłuchać. Co do opinii innych, to można polegać, ale trzeba wiedzieć jaką miarą mierzą recenzenci, bo dla każdego np. duży / mały bas oznacza coś innego. Edited August 26, 2010 by olsztyniak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trance Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 A jak e10 zagra z CAL? z rozlazłym zalewającym basem, średnica ocieplona, słodkawa, ale bas i ''ciepło'' to ja lubię Więc nie dla każdego jest to fatalne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthass Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 A jak e10 zagra z CAL? z rozlazłym zalewającym basem, średnica ocieplona, słodkawa, ale bas i ''ciepło'' to ja lubię Więc nie dla każdego jest to fatalne Jak lubisz bas i ciepło to polecam KSC75 - jest miła barwa, ale jednocześnie nie ma zmulenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciej3 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Na moim Meizu zaczynają się pojawiać białe pionowe paski na wyświetlaczu i po mału zaczynam się rozglądać za następcą i nie wiem czy wybrać kolejne Meizu M6 czy może poszukać E10 w rozsądnej cenie. Sprzęt ma się zgrać z jasnymi ATH-SJ5. Grajek ma mieć dobry bas i dlatego zrezygnowałem z Vedia V39. E10 czy M6 będzie lepszym wyborem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts