Jump to content

Wzmacniacze Sluchawkowe

x500

Recommended Posts

49 minut temu, The Grand Wazoo napisał(a):

A jak położysz gąbkę szorstkim do góry, to dźwięk też robi się szorstki? ;) 

A jak nawilżysz gąbke, to dźwięk nie będzie taki suchy ;) Kolorowe gąbki będą natomiast powodować lepszą barwę w dźwięku 👍

Edited by MichalZZZ
  • Like 1
  • Haha 1

• 3 months later...

Rozszalało się xDuoo ostatnio...

Ciekawe co to za cudo po prawej stronie 🤔

FB_IMG_1677674067011.jpg

• Like 2

@Elhaz_77 To xDuoo TA20-Plus. Ogólnie zaciekawił mnie ten sprzęt, bo mam słabość do analogowych wskaźników i lubię też cyfrowe wyświetlacze, a całe urządzenie wygląda moim zdaniem bardzo fajnie. Zapowiada się ciekawy wzmacniacz hybrydowy ze sporym trafo, kompletem wyjść i najprawdopodobniej z cyfrową regulacją głośności. Mnie by wystarczyło tylko SE bez balansu, ale rozumiem, że jest popyt na gniazda XLR i 4,4 mm. Przynajmniej nie ma DAC-a, więc jest nadzieja, że cena nie będzie z kosmosu. Może też będzie w nim możliwość pominięcia stopnia lampowego.

• Like 1
  • Thanks 1

Zahl HM1. Myślę, że może być to bardzo ciekawy wzmak i alternatywa dla takich wzmacniaczy jak Niimbus czy Enleum :

Tylko ciężko z dostępnością i wypróbowanie go może graniczyć z cudem. 

Edited by MichalZZZ

@vonBaron

Plus z tego co czytam nie przyjmują zamówień na 2024. Trochę sobie poczytałem o tym wzmaku i musi być petarda. 

Mnie natomiast interesuje bardziej dostępny Bliss. Dużo pozytywnych opinii czytam o tym wzmaku. Nawet rozmyślam czy nie zastąpić Niimbusa Blissem. Musialbym oczywiście najpierw bezpośrednio ze sobą porównać te wzmaki, ale nie powiem, bo kapitalnie by mi się prezentował taki stos Holo :) 

Edited by MichalZZZ

Nie wiem, ciężko się wypowiedzieć bez odsłuchu, cena wydaje się grubo przesadzona przez te wszystkie jego bajery.

Układanie tak sprzętu nie jest zbyt dobrym pomysłem, sam bym chętnie rzucił uchem na tego Blissa ale nie ma na to szans na tą chwilę.