Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

Handmade z duszą – kilka słów o marce ZMF Headphones

ZMF Headphones to jedna z tych marek, które w świecie audio budzą bezdyskusyjny szacunek. Amerykańska manufaktura założona przez Zacha Mehrbacha słynie z tego, że do tworzenia słuchawek podchodzi jak do sztuki użytkowej. Każdy ich model to połączenie rzemieślniczej obróbki unikatowych gatunków drewna z brzmieniem, w którym priorytetem są barwa, emocje i muzykalność.

Wśród ich portfolio szczególne miejsce zajmuje model ZMF Verité Closed.

To absolutna, ścisła czołówka zamkniętych konstrukcji dynamicznych na rynku. Dzięki zastosowaniu autorskich przetworników pokrytych berylem, Verité Closed łączą niesamowitą szybkość, mikrodetaliczność i dynamikę z dojrzałym, wyważonym i obfitym dołem. Największe wrażenie robi jednak to, jak potrafią oszukać fizykę – budują scenę i przestrzeń, o które trudno byłoby podejrzewać słuchawki o zamkniętej obudowie .

Kunszt wykonania, niepowtarzalny wygląd drewna i dźwięk, od którego po prostu trudno się oderwać. Za to właśnie audiofile na całym świecie kochają ZMF.

Słuchawki ZMF są dostępne do odsłuchu i zakupu w MP3Store Wrocław po wcześniejszym umówieniu.

Szukasz modelu Verite Closed? Zapytaj o specjalną ofertę na priv.

ZMF VERITE CLOSED MP3Store Wrocław 1.jpg

• Like 7
Posted
9 godzin temu, kurop napisał(a):

To absolutna, ścisła czołówka zamkniętych konstrukcji dynamicznych na rynku...

Pełna zgoda. Osobiście uważam je za najlepsze zamknięte na rynku (jakich słuchałem). Duże, ciężkie ale na tyle wygodne, że można pół dnia w nich przesłuchać.

Co ciekawe wersja zamknięta ma lżejszy, mniej dociążony dźwięk od wersji otwartych. Brzmią przez to trochę mniej rozrywkowo ale bardziej "referencyjnie" :) 

• Like 1
Posted

Dzień dobry.

Czy jest sens w posiadaniu zestawu Verte C i Eikon ?

Posted
2 godziny temu, Maniolo napisał(a):

Czy jest sens w posiadaniu zestawu Verte C i Eikon ?

Tak jeżeli portfel pozwala to jest sens posiadania całej kolekcji słuchawek od ZMF.

• Like 1
  • Haha 2
Posted

W Eikonach brakuje mi takiego impaktu na basie (Boże wybacz ale w Focal Bathys jest w moim zdaniem lepszy)

• Moderator
Posted
W Eikonach brakuje mi takiego impaktu na basie (Boże wybacz ale w Focal Bathys jest w moim zdaniem lepszy)
W verite closed jest go pod dostatkiem

Wysłane z mojego Pixel 9 Pro XL przy użyciu Tapatalka

Posted

Miałem VC dwukrotnie, obecnie nie mam w zasadzie tylko ze względu na zmianę koncepcji i że nie można mieć wszystkiego. Podobno ;). Basu na pewno nie brakuje i właśnie on oraz częściowo średnie czynią je w moim mniemaniu tak dobrymi. Ciągle przypominam sobie jak wybrzmiewały w nich niektóre utwory.

Posted
5 godzin temu, tommir napisał(a):

Miałem VC dwukrotnie, obecnie nie mam w zasadzie tylko ze względu na zmianę koncepcji i że nie można mieć wszystkiego. Podobno ;). Basu na pewno nie brakuje i właśnie on oraz częściowo średnie czynią je w moim mniemaniu tak dobrymi. Ciągle przypominam sobie jak wybrzmiewały w nich niektóre utwory.

Ikony mam od ciebie 😀👍.

• Like 1
Posted

Miałem Verite Open, najlepsze dynamiki jakie słuchałem 

• Like 2