Mike244 Posted May 31 Report Posted May 31 Cześć Szukam sprawdzonych głośników do PC, które mają służyć głównie do gier i sporadycznie do słuchania muzyki Budżet to max 700 zł. Głośniki będą stały bezpośrednio na biurku. Zależy mi na dobrej przestrzeni i pozycjonowaniu w grach oraz czystym brzmieniu. Przesiadam się ze starego, budżetowego zestawu 2.1, Na ten moment mocno zastanawiam się nad trzema modelami: Edifier R1700BT - bardzo chwalone i kompaktowe 2.0, ale czy bez osobnego subwoofera nie braknie im potęgi w grach i niskiego zejścia? Edifier R2750DB - kuszą konstrukcją trójdrożną i potężnym zapasem mocy, ale są ogromne i obawiam się, czy słuchanie ich z bliskiej odległości na biurku ma sens. Edifier CX7 - zestaw 2.1 z zewnętrznym wzmacniaczem. Pod kątem wygody i basu w grach wygląda to super, ale jak wypada jakość muzyczna (średnie i wysokie tony) w porównaniu do serii R? Co z tej trójki Waszym zdaniem najlepiej połączy dynamiczne granie z muzyką? A może w tym budżecie król jest inny i warto wziąć pod uwagę coś zupełnie spoza tej listy? Z góry Dzięki za pomoc! Quote
Dirian Posted May 31 Report Posted May 31 (edited) 1700BT mają całkiem niezły bas jak na 2.0, ale nie będzie on tak "łupiący" i "potężny" jak przy subwooferze z CX7. Generalnie poza basem, to 1700BT grają lepiej od CX7, ale to tak z pamięci bo CX-ów słuchałem dawno. btw. zamiast 1700BT to lepiej kupić nowsze 1855DB - https://sklep.edifier-polska.pl/product-pol-21431-Glosniki-2-0-Edifier-R1855DB-czarne.html Edited May 31 by Dirian Quote
Mihu83 Posted June 1 Report Posted June 1 Dorzuciłbym parę groszy i kupił iLoud Micro Monitor - ostatnio idzie je wyłapać za 900 zł z hakiem. Może nawet udałoby się wyłapać jakieś używki, ale chyba nie pojawiają się zbyt często. Małe gabaryty, a grają o niebo lepiej od wszystkich wymienionych Edifierów. Quote
iMpus Posted Saturday at 12:55 PM Report Posted Saturday at 12:55 PM Poczytaj o r1700BTs z wyjściem na sub. Sprawdź czy dołączenie do niego suba jest proste - powinno być bo edifier oferuje dedykowanego suba do tej linii głośników. W takim wypadku mógłbyś kupić r1700BTs a jeśli to będzie za mało to po jakimś czasie dołożysz suba. Quote
Zgredek666 Posted yesterday at 10:46 AM Report Posted yesterday at 10:46 AM To ja się podepnę bo sam mam zagwozdkę co obecnie zakupić. Waham się miedzy iLoud Micro Monitor, ADAM D3V, Edifier MR5. Będą podłączone pod Dragonfly Red albo SMSL SU-1. Quote
Recommended Posts