mulleekk Posted May 27 Report Posted May 27 Cześć. Jakiś czas temu, kupiłem sobie używany Fiio DM13. Fajna rzecz gry ktoś pracuje w delegacji. Załadowałem kiedyś na nim nową, prosto ze sklepu płytę zespołu Archive i pod jej koniec słychać było wyraźnie trzaski co jakiś czas. Początkowo myślałem, że po prostu taki zamysł artysty, ale bardzo szybko doszedłem do wniosku, że nie o to tutaj chodzi. Niedawno kupiłem nowy Fiio DM15 r2r, zapuściłem płytę A Swarm Of The Sun i cholera znowu słyszę te trzaski. Tym razem nie na samym końcu płyty, tylko gdzieś z 2/3 jej trwania. Co jest do cholery? Gdzieś wyczytałem na reddicie, że odtwarzacze te nie radzą sobie z płytami które trwają powyżej 70 min. Tak się składa, że większość moich płyt to długie molochy, bo takiej akurat muzyki słucham. Co niby mam teraz zrobić? Reklamować to? Nie mam pojęcia, czy jak im odeśle to nie sprawdzą na swoich płytach, że u nich działa jak trzeba i zostanę z tym problemem. Macie jakieś złote rady? Pozdrawiam. Quote
Tommy66 Posted May 27 Report Posted May 27 Płyty które trzaskały u mnie na cd z Blu - Ray szły dobrze. Domyślam się że zakup bezpośrednio od Braci ? Nagraj filmik porównawczy jako dowód . Quote
Kubasz Posted May 28 Report Posted May 28 (edited) Akurat w tym odtwarzaczu problem leży w mechanice lasera oraz oprogramowaniu. Rozważałem niedawno DM13 ale po znalezieniu informacji o problemach z mechanizmem odpuściłem sobie zakup. Więcej do poczytania jest na forum head-fi : https://www.head-fi.org/threads/fiio-dm13-hifi-balanced-output-portable-stereo-cd-player-dm13-is-officially-released.973241/page-75 Nic się z tym nieda zrobić, zostaje reklamacja lub zwrot. Edited May 28 by Kubasz 1 Quote
mulleekk Posted May 28 Author Report Posted May 28 Kupione w mp3store więc myślę, że z reklamacją problemu nie będzie. Zaś co do zwrotu to myślę, na jakiej podstawie mógłbym go uzyskać, bo jest jeszcze odtwarzacz od Shanling i podobno tam tego problemu nie ma. Quote
Recommended Posts