Jump to content

Recommended Posts

• MP3store
Posted

Questyle Sigma Pro - mobilny DAC/AMP słuchawkowy z wbudowaną baterią.

20260504_124921.jpg

To nie jest zwykły DAC. To Twoje mobilne centrum Hi-Fi.
Questyle Sigma Pro łączy bezkompromisową jakość dźwięku z potężną mocą i nowoczesną technologią, dzięki czemu każda nuta brzmi doskonale.

🔥 Dual DAC ESS – krystaliczna precyzja
Current Mode Amplifier – dynamika bez zniekształceń
🎶 Hi-Res Audio (PCM 768kHz / DSD512 / MQA)
📶 Bluetooth 5.4 z LDAC i aptX Adaptive
🔌 3.5 mm / 4.4 mm balanced / 6.35 mm – pełna kompatybilność

więcej info: https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/wzmacniacze-z-dac/questyle/2026590231408131143/6972007012468/questyle-sigma-pro-black-przenosny-dac-amp-sluchawkowy-z-bluetooth

Zapraszam na odsłuchy :)

20260504_124830.jpg

• Like 5
Posted
56 minut temu, mp3storeBDG napisał(a):

Current Mode Amplifier – dynamika bez zniekształceń

Czy to jest nie jest aby pierwszy przenośny sprzęt który może działać jako wzmacniacz?  Questyle nie ma w planach samego wzmaka portable ? Może ostatnie nowiści od Ibasso, Aune czy Astel PA10 da do myślenia...

• MP3store
Posted

Nie mam pojęcia czy mają w planach samego ampa. Z tego co pamiętam to chyba FiiO i Ifi  mogły mieć analogowe wejścia, ale mogę się mylić ( trochę tego sprzętu się przewinęło przez lata ;)

• Like 1
Posted

@kuman - Ifi Gryphon może działać jako wzmak analogowy, @side go testował w takim połączeniu z Hiby RS2, o ile mnie pamięć nie myli.

• Like 1
Posted

Tak, jest kilka urządzeń portable z line in : topping g5, gryphon, shanling h5?

i kilka dedykowanych wzmakow PA10,NX7, Ifi ICan, ten nowy Ibasso i pewnie cos od KAI czy KAEI

Ale mnie chodziło o mloda focka Direct Mode Amplification ( kiesys sluchalem cma400 i tak mi zostalao w glowie)

Posted

Fajny sprzęt, ale Questyle ma coś problemy z opanowaniem szumu:

Cytat

"Some noise/hiss on sensitive IEMs"

CMA18 Portable miał to samo, a szkoda bo grał świetnie.

Przy nausznikach nie ma problemu, ale za tę kasę chciałoby się uniwersalny sprzęt.

btw. ma to tryb stacjonarny? Odcina baterię po naładowaniu do 100% i można jechać na zasilaczu czy nie?

Posted
57 minut temu, Dirian napisał(a):

btw. ma to tryb stacjonarny? Odcina baterię po naładowaniu do 100% i można jechać na zasilaczu czy nie?

Z ciekowości zerknąłem na stronę producenta. Nie ma takiej informacji, pewnie jeszcze sami nie wiedzą 🤣 bosze ....

Jest tylko jakiś wpis Unlimited Battery 🤣

Posted
Godzinę temu, Dirian napisał(a):

Przy nausznikach nie ma problemu, ale za tę kasę chciałoby się uniwersalny sprzęt.

Nie umieją robić sprzętu pod iemy. 

Posted
8 godzin temu, vonBaron napisał(a):

Nie umieją robić sprzętu pod iemy. 

M15 jest spoko, nie ma szumow z IEMami...

Posted
20 godzin temu, trez0r napisał(a):

M15 jest spoko, nie ma szumow z IEMami...

Szumów może i nie ma, ale nieźle łapie zakłócenia z sieci komórkowej (przynajmniej na czułych IEMach po balansie).

Posted
46 minut temu, greg_jg napisał(a):

Szumów może i nie ma, ale nieźle łapie zakłócenia z sieci komórkowej (przynajmniej na czułych IEMach po balansie).

Stockowy kabelek jest do d*, na ddHiFi tc09s jest o wieeeeeeeeele lepiej 🆗

Posted
W dniu 5.05.2026 o 11:51, Dirian napisał(a):

Dołóż trochę cebulionów i masz Ibasso D17 który jest dziełem wybitnym i zamiata wszystko.

Chyba najlepsze co udało sie stworzyć tej firmie na przestrzeni ostatnich 20lat.

No i zeeeero szumu, sprawdzałem na andromedach.

Posted
Godzinę temu, piotrek86 napisał(a):

Dołóż trochę cebulionów i masz Ibasso D17 który jest dziełem wybitnym i zamiata wszystko.

Trochę dużo tych cebulionów trzeba dołożyć, w tej kasie wolałbym już jednak jakiegoś DAP-a.

Posted
W dniu 6.05.2026 o 18:48, trez0r napisał(a):

Stockowy kabelek jest do d*, na ddHiFi tc09s jest o wieeeeeeeeele lepiej 🆗

Nie używam stockowego, tylko któregoś Fiio, ale nie pamiętam już którego. Swoją drogą nie sądzę, aby przewód miał na to wpływ.

Posted

Swego czasu czytałem wypowiedzi przedstawicieli Questyle'a (chyba na head-fi.org) w tym temacie i twierdzili oni, że jest to kwestia wewnętrznej budowy samego urządzenia.

Posted
11 minut temu, greg_jg napisał(a):

Swego czasu czytałem wypowiedzi przedstawicieli Questyle'a (chyba na head-fi.org) w tym temacie i twierdzili oni, że jest to kwestia wewnętrznej budowy samego urządzenia.

Czytalem... posty nawet byly, jak M15, czy RU6 owijali w folie aluminiowa...