pabloj Posted April 24 Report Posted April 24 (edited) Jak w temacie, tylko z zastrzeżeniem, że nie na handel! ( czyli np dostać Sennheiser HE1 i opierdzielić na ebayu, takie coś odpada ) Ja chyba ZMF Auteur Classic albo jakieś topowe Staxy typu 007 mk2 (tylko oczywiście w zestwie z energizerem bo by mnie nie było na niego stać ;p ) 'Ranking' wg. uczestników wątku: (Stan na 7 maja 2026) ---------------------- Słuchawki: Głosy Sennheiser HE-1 5 Stax 007 mk2 2 Sony MDR Z1R 2 Focal Utopia 2 Sennheiser HE90 2 ZMF Auteur Classic 1 Fostex TH610 1 Ultrasone Edition 8 EX 1 Abyss 1266 1 Hifiman Shangri-La 1 Hifiman Susvara Unveiled 1 Dan Clark E3 1 ZMF Caldera Closed 1 Hifiman Susvara OG 1 Final Audio Sonorous X 1 Erzetich Charybdis 1 IEMy: Craft Ears Omnium CIEM 1 Aroma Audio Fei Wan 1 Loki Divine Mark 1 KZ AS16 PRO X 1 CA Andromeda 2020 1 Aur Aurora 1 CA Andromeda 10 1 Softears Enigma 1 Unique Melody Multiverse 1 Edited May 7 by pabloj 6 Quote
Palpatine Posted April 24 Report Posted April 24 Z dużych Focal Utopia Z iem Craft Ears Omnium CIEM 4 Quote
pabloj Posted April 24 Author Report Posted April 24 Jak będzie sporo odpowiedzi może stworzę jakąś top listę w pierwszym poście wątku 1 Quote
Pioj Posted April 24 Report Posted April 24 Jeśli dowolne do użytku własnego to ja najchętniej HE1. Staxy są fajne ale mają więcej kompromisów. 2 Quote
Bednaar Posted April 24 Report Posted April 24 Całkiem serio Fostex TH610. Zdecydowanie bardziej mi podeszły niż np. kilkukrotnie droższe Focal Utopia. Z drugiej strony bardzo lubię swoje AKG K271 MKII, od momentu ich kupna już nie myślę, jak by brzmiała muzyka której słucham na innych słuchawkach. 3 Quote
miera Posted April 25 Report Posted April 25 Najdroższe sennheisery, żeby sprzedać i móc co chwilę kupować inne. Quote
kjuel Posted April 25 Report Posted April 25 Abyss 1266, Aroma Audio Fei Wan, Loki Divine MarkWysłane z mojego 24030PN60G przy użyciu Tapatalka 2 Quote
chico99 Posted April 25 Report Posted April 25 Je..ć biedę. KZ-y jakieś. Hmm, może KZ AS16 PRO X... 3 Quote
Najner Posted April 25 Report Posted April 25 23 minuty temu, miera napisał(a): Najdroższe sennheisery, żeby sprzedać i móc co chwilę kupować inne. No i ban za złamanie zasad 😛 4 Quote
kjuel Posted April 25 Report Posted April 25 No i ban za złamanie zasad Ewentualne obejście zasad, żeby był z tego profit to kasować za wejściówki na odsłuchy. Wysłane z mojego 24030PN60G przy użyciu Tapatalka Quote
miera Posted April 25 Report Posted April 25 40 minut temu, Najner napisał(a): No i ban za złamanie zasad 😛 Musiałem, moja polska część bardzo chciała to napisać. Quote
Play Posted April 25 Report Posted April 25 Odkąd mam dt1990, to w ogóle nie interesują mnie inne słuchawki, czy można lepiej itp 2 1 Quote
pabloj Posted April 25 Author Report Posted April 25 1 hour ago, miera said: Musiałem, moja polska część bardzo chciała to napisać. Przewidziałem to i stąd zasady w pierwszym poście wątku 1 Quote
kuman Posted April 25 Report Posted April 25 1 godzinę temu, Play napisał(a): Odkąd mam dt1990 jakiej muzy sluchasz ? Quote
timecage Posted April 25 Report Posted April 25 Słuchawki brzmiące jak starsze LCD-X, wygodne jak Nighthawk w obudowie od Peacock i z gniazdami 3,5mm. Oczywiście takie nie istnieją, zatem mój głos pada na Sony MDR-Z1R, słuchawki idealne by otrzymać za darmo, bo inaczej szkoda mi na nie pieniędzy. Alternatywnie Stax 007mk2 z dobrze dobranym energizerem. 2 Quote
Play Posted April 25 Report Posted April 25 (edited) 50 minut temu, kuman napisał(a): jakiej muzy sluchasz ? Różnej. Zależy na co akurat mam fazę Edit: Albo dam linka do plejlisty z moimi ulubionymi kawałkami https://music.apple.com/pl/playlist/favorite-songs/pl.u-25UGv71Zo5?l=pl&ls Edited April 25 by Play 1 Quote
chico99 Posted April 25 Report Posted April 25 3 godziny temu, Play napisał(a): Odkąd mam dt1990, to w ogóle nie interesują mnie inne słuchawki, czy można lepiej itp Szacun 1 Quote
Rafacio Posted April 25 Report Posted April 25 6 godzin temu, Play napisał(a): Odkąd mam dt1990, to w ogóle nie interesują mnie inne słuchawki, czy można lepiej itp Mam tak samo z Sundara 2 Quote
BearPL Posted April 25 Report Posted April 25 (edited) Jakby za darmo dawali z maksymalnie wykokszonym torem , to najchętniej Focal Utopía (koniecznie OG a nie nowa wersja). Ewentualnie Raal Immanis, ale za krótko ich słuchałem. HE-1 też ok. Aktualnie najczęściej słucham Fiio FT7 i nie czuję potrzeby zmiany. Szczególnie, że słuchawek używałam może ze 4 godziny w tygodniu. Edited April 26 by BearPL 2 Quote
badyl Posted April 26 Report Posted April 26 (edited) Hifiman Susvara Unveiled. Edited April 26 by badyl 2 Quote
pabloj Posted April 26 Author Report Posted April 26 We wpisie zaczynającym wątek zrobiłem aktualną tabelke Quote
Recommended Posts