Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy można w jakiś sposób oszukać oprogramowanie tego szmelcu, aby książki pobierane z innych źródeł niż szmaciany Amazon nie były usuwane? Czy zostaje mi tylko wyrzucenie pseudo urządzenia do śmietnika?

Posted
Czy można w jakiś sposób oszukać oprogramowanie tego szmelcu, aby książki pobierane z innych źródeł niż szmaciany Amazon nie były usuwane? Czy zostaje mi tylko wyrzucenie pseudo urządzenia do śmietnika?

Daj znać jak będziesz wyrzucać, chętnie przygarnę.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1
Posted

Internety sugerują, by przełączyć (i trzymać..) Kindle'a w tryb samolotowy, uniemożliwiając mu połączenie z siecią i komunikację z serwerami Amazona.

Lub, co ciekawe, nie przerzucać książek poprzez USB, a zacząć używać funkcji "Send to Kindle" - niezależnie od tego jak absurdalnie może to brzmieć, zwłaszcza w świetle pierwszego zalecenia. 

Sam natomiast przerzuciłem się już 6 lat temu na urządzenia Onyx i dobrze mi z nimi. 

Nova 2 nadal dzielnie służy. 

Posted

Ja swojego trzymam zawsze w trybie offline, książki wczucam z Calibre po USB.

• Like 1
Posted

Dziwne, miałem wcześniej Oasisa, teraz mam PW6 i nigdy nie spotkałem się z problemem usuwania książek. Wgrywam przez USB, albo przesyłam z platform na których kupuję (np. Woblink).

• Like 1