jarrro Posted February 25 Report Posted February 25 Czy można w jakiś sposób oszukać oprogramowanie tego szmelcu, aby książki pobierane z innych źródeł niż szmaciany Amazon nie były usuwane? Czy zostaje mi tylko wyrzucenie pseudo urządzenia do śmietnika? Quote
marek_m Posted February 25 Report Posted February 25 Czy można w jakiś sposób oszukać oprogramowanie tego szmelcu, aby książki pobierane z innych źródeł niż szmaciany Amazon nie były usuwane? Czy zostaje mi tylko wyrzucenie pseudo urządzenia do śmietnika?Daj znać jak będziesz wyrzucać, chętnie przygarnę.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote
HappyBlack Posted February 25 Report Posted February 25 Internety sugerują, by przełączyć (i trzymać..) Kindle'a w tryb samolotowy, uniemożliwiając mu połączenie z siecią i komunikację z serwerami Amazona. Lub, co ciekawe, nie przerzucać książek poprzez USB, a zacząć używać funkcji "Send to Kindle" - niezależnie od tego jak absurdalnie może to brzmieć, zwłaszcza w świetle pierwszego zalecenia. Sam natomiast przerzuciłem się już 6 lat temu na urządzenia Onyx i dobrze mi z nimi. Nova 2 nadal dzielnie służy. Quote
dijx Posted February 25 Report Posted February 25 Ja swojego trzymam zawsze w trybie offline, książki wczucam z Calibre po USB. 1 Quote
robertos Posted February 25 Report Posted February 25 https://swiatczytnikow.pl/kindle-usuwa-niektore-ksiazki-wgrane-recznie-juz-chyba-wiemy-ktore-i-dlaczego/ Polecam przeczytać akapit na końcu. Jak zapobiec usuwaniu plików? Ja mam podłączony do neta non stop i książki wgrane z Calibre po USB i nic mi amazon nie usuwa Quote
Dirian Posted February 26 Report Posted February 26 Dziwne, miałem wcześniej Oasisa, teraz mam PW6 i nigdy nie spotkałem się z problemem usuwania książek. Wgrywam przez USB, albo przesyłam z platform na których kupuję (np. Woblink). 1 Quote
Recommended Posts