Jump to content

Question

Posted

Dzień dobry.

Moje obecne słuchawki Takstar HD 2000 , są już mocno zużyte więc nadszedł czas na zmiany. Szukam słuchawek do muzyki (heavy metal) , jak i do gier (symulatory wyścigowe). Myślałem nad Takstarami Pro 82 , ale może jest coś lepszego w cenie powiedzmy do 500 zł. Interesują mnie słuchawki zamknięte , najlepiej zbliżone kształtem do Tasktarów HD2000,  przewodowe. Dzięki.

Recommended Posts

• 0
Posted

Saviga mocno ponad moj budżet , a Audiotechnica przeleciala mi przez głowe z tym że czytałem pare opinii że do metalu to średnio się nadają 🧐

• 0
Posted

Może nieśmiertelne Beyerdynamic DT770 PRO

• 0
Posted (edited)

Do 500zł minimalnie bo 29zł wyżej z zamkniętych z fajną średnicą to Rode NTH-100 np z komputronika https://www.komputronik.pl/product/753869/rode-nth-100.html (ale jest jedno ale bez EQ słuchawki mają mocno cofnięta górę więc talerze z perkusji mogą być mało dociążone) najbezpieczniej iść w Beyerdynamic DT 770 PRO jeśli ma być heavy metal, tylko tutaj też jest kompromis przez to że masz V shape jako sposób grania taki energiczny i dynamiczny masz wokale w dołku więc nie będą tak dociążone jak na rode coś za coś ;) 

Edited by Lintezz
  • 0
Posted
4 godziny temu, boban666 napisał(a):

Te Ultrasone wygladają dojść ciekawie , ktos może używał , bądź używa słuchawek tej marki i podzieli się swoimi spostrzeżeniami 😁

ja mam i uzywam czasem tych sluchawek. Ultrasone to znana marka w swiecie audiofilskich sluchawek. Model o ktorym mowa dobrze radzi sobie w muzyce metalowej, ma zamknieta konstrukcje, jest porzadnie wykonany. na allegro ktos sprzedaje w bardzo dobrym stanie za 320 zł

• 0
Posted (edited)

nie slyszalem ich, znam tylko poprzednika pro 80, ale ponoć są niezłe choc nie tak dobre jak poprzednik

Edited by meehooj
  • 0
Posted
5 godzin temu, Lintezz napisał(a):

Do 500zł minimalnie bo 29zł wyżej z zamkniętych z fajną średnicą to Rode NTH-100 np z komputronika https://www.komputronik.pl/product/753869/rode-nth-100.html (ale jest jedno ale bez EQ słuchawki mają mocno cofnięta górę więc talerze z perkusji mogą być mało dociążone) najbezpieczniej iść w Beyerdynamic DT 770 PRO jeśli ma być heavy metal, tylko tutaj też jest kompromis przez to że masz V shape jako sposób grania taki energiczny i dynamiczny masz wokale w dołku więc nie będą tak dociążone jak na rode coś za coś ;) 

Rode na Amazonie po 486 😀

• 0
Posted
5 godzin temu, Lintezz napisał(a):

A jak te Rode mają się do grania w symulatory wyścigowe ?

• 0
Posted (edited)
  • 0
Posted (edited)

Chciałbym jednak coś lepszego , tylko 🤣widzę że musiał bym iść na jakieś kompromisy 😄 albo metal , albo granie w simy 😁 Czyli kupic dwa modele 

Edited by boban666
  • Like 1
  • 0
Posted
1 godzinę temu, boban666 napisał(a):

A jak te PRO 80 się sprawdzały ?

I czy beda lepsze niz moje poprzednie HD2000

Pro 80 to zupełnie inna bajka w stosunku do 82 Pro. Byłem pierwszym, który zapisał się w preorderze na 82 Pro i jak posłuchałem w mp3store testowego to byłem pierwszy, który wypisał się z preorderu. Jestem właścicielem Pro 80 V2

• 0
Posted
Godzinę temu, boban666 napisał(a):

Chciałbym jednak coś lepszego , tylko 🤣widzę że musiał bym iść na jakieś kompromisy 😄 albo metal , albo granie w simy 😁 Czyli kupic dwa modele 

Jedne do metalu by wystarczyły, a do simsów wkładasz do uszu gęstą watę i słowa na nich powinny być zrozumiałe.

• 0
Posted (edited)

@mierasimy , czyli simracing , a nie simsy 😁

Czyli mam teraz do wyboru

Rode NTH100

Adam Audio H200

Ultrasone Pro 480i 

Audiotechnica ATH M50x

Które z tych wybranych bede najlepsze do grania i muzyki. Zdaje sobie sprawe za kazdy ma inne odczucia i oczekiwanie.

A te BossHIFI B8 ( te drewniane ? ) , idzie je wyszarpac u chinczyka za niecałe 300 zl

Edited by boban666
  • 0
Posted

Jak B8 w tej cenie dostaniesz to bierz i nie zastanawiaj się. Piszę jako wieloletni właściciel B8 

• 0
Posted

Tak, drewno a nie plastik udający drewno. 

Podeślij link 

• 0
Posted

Tak to takie jak moje. Jak pisałem w tej cenie bierz i nie zastanawiaj się 

• Thanks 2