yozayan Posted January 30 Report Posted January 30 Cześć! Moje Koss Porta Pro Wireless (pierwsza wersja) padły w zeszłym roku (po ok. 5 latach od zakupu). No, może nie padły całkowicie, ale przestała grać lewa słuchawka. Defekt fizyczny, przewód ewidentnie uszkodzony, bo przy odpowiednim ustawieniu potrafi jeszcze złapać Pisałem do supportu Koss - niestety Wireless są objęte tylko roczną gwarancją. Chciałem normalnie zapłacić za naprawę, ale odpisali mi bardzo zdawkowo, że w Polsce nie mają żadnego serwisu. Macie jakieś doświadczenia z wymianą przewodu w tym modelu? Czy są jakieś serwisy, które się tym zajmują? Z góry dzięki za pomoc! Quote
Perul Posted January 30 Report Posted January 30 Mogę się tym zająć, podeślij fotkę jak wygląda miejsce uszkodzenia. 1 Quote
trez0r Posted January 30 Report Posted January 30 8 godzin temu, yozayan napisał(a): Cześć! Moje Koss Porta Pro Wireless (pierwsza wersja) padły w zeszłym roku (po ok. 5 latach od zakupu). No, może nie padły całkowicie, ale przestała grać lewa słuchawka. Defekt fizyczny, przewód ewidentnie uszkodzony, bo przy odpowiednim ustawieniu potrafi jeszcze złapać Pisałem do supportu Koss - niestety Wireless są objęte tylko roczną gwarancją. Chciałem normalnie zapłacić za naprawę, ale odpisali mi bardzo zdawkowo, że w Polsce nie mają żadnego serwisu. Macie jakieś doświadczenia z wymianą przewodu w tym modelu? Czy są jakieś serwisy, które się tym zajmują? Z góry dzięki za pomoc! Robota dosc prosta jesli to sam kabel... Osobiscie bym wstawil gniazda mmcx (sa gotowce na Ali), i mial 2w1 - wired/wireless 👌 1 Quote
yozayan Posted January 31 Author Report Posted January 31 W dniu 30.01.2026 o 11:56, Perul napisał(a): Mogę się tym zająć, podeślij fotkę jak wygląda miejsce uszkodzenia. Byłoby super! W sumie uszkodzenie nie jest widoczne, ale przy odpowiednim ustawieniu odcinka przy lewej słuchawce potrafi łapać dźwięk 🙂 Quote
Perul Posted January 31 Report Posted January 31 Dałoby radę to naprawić skracając kabelek od uszkodzonego miejsca, ale to zbliży pilot/baterię do słuchawki i już nie będzie wyglądać jak fabryczne. Wymiana tego odcinka raczej też możliwa, ale zdecydowanie bardziej problematyczna przez to, że trzeba pilot rozbierać, mogą się zatrzaski połamać albo coś. Jakby co napisz PM. Quote
Recommended Posts