Jump to content

Recommended Posts

Posted

To musi być hit.

Posted

No zobaczymy na ile FiiO potrafi w R2R. K11 chyba całkiem niezły był. Będzie trzeba posłuchać i zestawić z donglem Hiby FC6, którego miałem w sumie sprzedawać, ale chyba sobie go jeszcze potrzymam dla pojedynku 1 vs 1 :)

• Like 1
Posted
14 godzin temu, side napisał(a):

Na hifigo jest preorder za 650 dolarów

14 godzin temu, side napisał(a):

jakie terminy/ceny u nas?

Dolar w mipie z reguły stoi powyżej 5 zeta, więc łatwo policzyć. Wyjdzie co najmniej 3250pln.

13 godzin temu, x86 napisał(a):

To musi być hit.

Musi to na Rusi. Się pomaca, posłucha, się oceni. Zapowiada się na ładny.

Posted
5 minut temu, Najner napisał(a):

Jest global EQ, jest zabawa.

Zabawa przypominająca dolewanie soku do dobrego wytrawnego wina.🤔

• Like 1
Posted

Jak wyjdzie ok. 3300, to nie będzie przepaści cenowej między dx270 a m33. Wszystko zależeć będzie od ewentualnych rabatów.

M33 ma jednak specyfikację lepszą (ram, procek). Dużo zależeć będzie - oczywiście - od dźwięku. 

Posted
56 minut temu, audionanik napisał(a):

Musi to na Rusi. Się pomaca, posłucha, się oceni. Zapowiada się na ładny.

Zapowiada się na : ładny, szybki, lepiej zoptymalizowany i dużo tańszy od rywali bo msrp 650 usd vs 1300 za dx270 dlatego ibasso musi zweryfikować swoje ceny bo inaczej cinqocienko to widzę.

Posted

Fiio już niejednokrotnie pokazało, że korelacja ceny i tego co na papierze do tego, co się finalnie dostawało nie zawsze wyglądało tak dobrze. Mówiąc obrazowo, miał być kotlet w panierce, a dostawało się panierkę ze śladową ilością kotleta. Chyba żadna inna firma na rynku nie ma na koncie tylu fuck-up'ów co Fiio :D Te często legendarne DAPy czy doki, które miały zawojować rynek bo oferowały uber-specyfikację i osiągi za ułamek ceny konkurencji... Cóż, ich żywot był jak spadająca gwiazda - krótki błysk na kanwie hype'owania przez recenzentów i potem równie spektakularny upadek :D 

Papier przyjmie wszystko. Trzeba czekać na faktyczne, obiektywne opinie. 

• Like 1
Posted

Ostatnio idzie im coraz lepiej, M23 i M21 są bardzo dobre i dobrze wycenione, M17 też gra super moim zdaniem, ale to już innego rodzaju sprzęt. W każdym razie bądźmy dorośli i nie siejemy fermentu nad dapem, którego jeszcze nikt nie słyszał ;)

• Like 1
Posted
18 minut temu, x86 napisał(a):

ibasso musi zweryfikować swoje ceny

Znowu - musi to na Rusi.
Od weryfikowania to my jesteśmy .

48 minut temu, Najner napisał(a):

Jak się nie umie, to dokładnie tak to wygląda ;)

Zawsze tak wygląda.

• Haha 1
Posted (edited)
18 minut temu, audionanik napisał(a):

Znowu - musi to na Rusi.

Na Rusi nikt nic nie musi bo dalej chodzą do wychodka ;)

18 minut temu, audionanik napisał(a):

Od weryfikowania to my jesteśmy .

Jak zwykle zwarci i gotowi ale więcej optymizmu ! 😎

Edited by x86
  • Haha 2
Posted

Takie coś znalazłem ;)

Cytat

Fiio M33 R2R : sounds like the M21 (very close), some bass heavy tracks did sound muddy at higher volume, where as the DX270 was clean

Cytat

would be very curious how the m33 r2r compares with this

-M33 sounded dull and basic when compared to this... I prefer good bass impact and texture, mainly being more enjoyable.

Posted

Pewnie zależy od tego jaką szkołę grania się lubi, dla wielu dx260 był zbyt analityczny, dx270 podobno nastawiony mocno na średnicę. Dla każdego coś dobrego, posłuchamy na własnym sprzęcie i własnych uszach. 

• Like 3
Posted
2 godziny temu, Najner napisał(a):

Ostatnio idzie im coraz lepiej, M23 i M21 są bardzo dobre i dobrze wycenione, M17 też gra super moim zdaniem, ale to już innego rodzaju sprzęt. W każdym razie bądźmy dorośli i nie siejemy fermentu nad dapem, którego jeszcze nikt nie słyszał ;)

Ja tam swojego M11 Ltd bardzo lubiłem i uważam nadal, że był to prześwietny DAP :)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Najner napisał(a):

Pewnie zależy od tego jaką szkołę grania się lubi, dla wielu dx260 był zbyt analityczny

Ten gość z reddit raczej jest po tej jasnej / cieńszej stronie mocy, skoro mu tak DX260 podszedł :) Ale patrząc po tym co napisał w kwestii niskich tonów, to może być, że FiiO nie do końca ogarnęło lekcję, skoro bas jest "muddy". Z tych R2R-ek co słuchałem, to właśnie chyba jeden z większych problemów - że tego basu potrafi być sporo, ale technicznie nie jest on wybitny i dobrze okiełznany. Jeśli iBasso w DX270 to lepiej ogarnęło, no to muszę tym razem ich zaplusować :D

Posted

Nie ukrywam, że w kwestii basu nigdy nie słyszałem urządzenia r2r, które by mnie porwało. Średnica i wokale owszem, nawet z głupiego gwizdka RU6 potrafią wydobyć magię. Zresztą Panowie w wątku DX270 zachwycają się właśnie głównie średnicą ;)

• Like 1
Posted

Nie tylko, basem też.Widząc Twoje preferencje jestem pewien, że pod względem basu byłbyś bardzo zadowolony.

Teraz po tych kilkunastu godzinach bas sie utwardził, słucham na zmiane Toola i RATM i jest taki wygar, że masakra.

To jest najbardziej basowy DAP od Ibasso jaki słyszałem.DAP z dużym dzwiękiem, mimo swojej muzykalności bardzo dobrze radzi sobie z metalem, nie brakuje mu dynamiki a bas naprawdę robi robotę.

Sorry za offtop w nie tym temacie co trzeba.

Posted

A jak oceniasz różne pasma względem M8T? Mi się ten Shanling bardzo podobał i Tobie chyba też, skoro jednak wygrał z DX270.

Posted

Ja nie umiem pisać o dźwieku, dla mnie poprostu mówiąc łopatologicznie w M8T wszystko jest perfekcyjnie dostrojone pod mój gust.Nic mi tam dosłownie nie brakuje, nic.Wszystko jest wyważone w punkt, jest świetna holograficzna scena z doskonałą separacją, najlepszy bas jaki słyszałem we wszystkich dapach jakie przerobiłem, góra szczegółowa ale ogarnięta na tyle, że nie gryzie.Średnica jest troszkę cofnięta, tylko troszkę ale to na lampach w trybie Triode.Trzy bardzo użyteczne sygnatury, ja siedze głównie na lampach ale tranzystorowy jak już włącze również robi ogromne wrażenie.M8T zagra wszystko dobrze albo bardzo dobrze, ludzie zauważyłem jakoś sie boją dapów z lampami bo były już przypadki, że próby lampowe w niektórych dapach zakończyły sie słabo.Shanling odwalił kawał roboty, wyszedł DAP kompletny.

Sam system działa rewelacyjnie.

EdiT: źle zrozumiałem pytanie i sie rozpisałem o M8T...

To w skrócie, DX270 to nie ten detal co M8T, jest też dla mnie troche za ciasny tzn ma świetną scene tak czy siak ale M8T potrafi jeszcze więcej jeśli chodzi o scene.No i bas, mimo że teraz po kilkunastu godzinach sie znacznie utwardził i nie jest taki ''rozlazły'' jak na początku to mam wrażenie, że przy niektórych płytach daje zabardzo o sobie znać.Ogólnie charakter tego dapa uważam za ciepły i dość ciemny.Po przejściu z M8T takie odniosłem wrażenie.

Nie wiem jaka by była moja reakcja jakbym nie miał M8T, odnosze sie tylko i wyłacznie do Shanlinga.Ja i tak uważam, że DX270 by Ci sie spodobał.Pożycz demo i sie przekonaj.

• Thanks 1
  • Moderator
Posted
23 godziny temu, side napisał(a):

@kurop A jakie terminy/ceny u nas? Jak to widzisz?

Też dostałem info o marcu. Pamiętajcie że przed nami chiński nowy rok czyli realnie 3 tygodnie wolne w chinach... nic nie wysyłają, nie pracują.

9 godzin temu, audionanik napisał(a):

Dolar w mipie z reguły stoi powyżej 5 zeta, więc łatwo policzyć. Wyjdzie co najmniej 3250pln.

A kupiłeś kiedyś coś u nas z takim przelicznikiem? 

Odezwij się to albo ja albo Michał ustalimy Ci indywidualnie kurs na tego M33 ;) 

Posted
Godzinę temu, kurop napisał(a):

A kupiłeś kiedyś coś u nas z takim przelicznikiem? 

Nie, bo każdy mój zakup u Michała odbywał się z zachowaniem pełnego rytuału targowania - „ta cena to rozbój, ten sprzęt jest wart mniej niż połowę tej ceny, rabat pomoże mi nie kupić u Chińczyka, zaraz podrę na sobie ubranie…” itd…

Właśnie ten przelicznik powoduje, że nigdy nie obraziłem sprzedawcy zakupem bez targu.:D

9 godzin temu, x86 napisał(a):

ale więcej optymizmu !

Optymizm jest. M23 bardzo mi się podobał. M33 też może się okazać dobrym klockiem, tylko że po dx270 ma wysoko poprzeczkę zawieszoną, Na pewno chętnie posłucham.

• Like 1
  • Haha 1
Posted

No to Fiio w pełnym kontrataku. Ma być m25 r2r obok m33 r2r

Screenshot_20260130_130756.jpg

• Like 2
Posted
35 minut temu, side napisał(a):

No to Fiio w pełnym kontrataku. Ma być m25 r2r obok m33 r2r

Uff..dobrze, że nie napisali, że lepsze od Warmera. Mogę spać spokojnie :D :D 

• Like 1