Jump to content

Recommended Posts

Posted
25 minut temu, ZebLong napisał(a):

To pozwól, że odpowiem krótko: nie lubię marudzenia (pie...nia), które akurat Ty uskuteczniasz bajając o tym co jest żenujące a co nie. 

Co lubisz a czego nie lubisz to już akurat najmniej mnie obchodzi ;) Jeśli nie pasuje ci, że na forum ludzie dyskutują na różne tematy, a nie tylko przytakują na twoje zachwyty dotyczące danego sprzętu, to nie musisz mi (czy komukolwiek innemu) odpisywać. Olej moją wypowiedź i tyle.

39 minut temu, ZebLong napisał(a):

Nie tknąłeś sprzętu a masz tyle do powiedzenia...

Nie muszę tykać danego sprzętu by wydać werdykt na temat jego specyfikacji technicznej. 

• Like 3
Posted
W dniu 17.01.2026 o 18:17, ZebLong napisał(a):

Ceny w Pl nie znam. Ja tu tylko oblatuję nową maszynę. 

Takie mam pierwsze wrażenia:

Brzmienie DX270 jest moim zdaniem niesamowicie wciągające czego nie mogłem powiedzieć o DX340, który mnie nie przekonał. Jest to połączenie bardzo precyzyjnego przekazu zawierającego ogrom detali, prawdziwy mikro kosmos drobinek (jeśli tak jest zrealizowany utwór) z masą barw i lekkim ociepleniem. Co rusz przewijają się w dalszych planach niesłyszane wcześniej niuanse. Jeśli do tego dołożyć świetną holografię to otrzymujemy prawdziwy muzyczny StimPack. 

Całość jest pięknie poukładana: detale nie rażą, niuanse nie przeszkadzają. Osobiście chciałby, mocniej doświetlonej góry, ale to takie tam głupie czepialstwo. W górze jest bardzo dobrze: masa informacji, dużo powietrza, precyzja. 

Średnica mnie oczarowała: tak wokale (zwłaszcza kobiece - miękkie, wilgotne) jak i instrumenty są naturalne, kolorowe i żywe. Fantastyczne gitary!

Dół mnie mocno zdziwił: nie wiedziałem, że moje Dity tak potrafią. Jest tu i kop i masa, potrafi być gęsto, ale i szybko (gitary basowe!).

Scenicznie: wiele planów, duże obszarowe źródła a przestrzeń pomiędzy nimi pełna dźwiękowego planktonu (nie lubię sterylnej, pokawałkowanej sceny). Bardziej szeroko niż głęboko. Gdzie potrzeba jest masa pogłosów. 

Nowy "średniak" od iBasso jest moim zdaniem nastawiony na emocje, na piękno muzyki, na radość. 270 to prawdziwy lek na zimową depresję.

Dawno nie spotkałem tak wpasowującego się w mój gust sprzętu. Cayin N8 II, który u mnie gościł przez dłuższy czas był co prawda bardzo muzykalny ale jednocześnie ospały i mało energetyczny. Kann Ultra, do którego się przymierzam jest i owszem napakowany energią, ale nie tak barwy i wciągający.

DX340 jest doskonały technicznie, ale jakoś taki (dla mnie) szary. Robiłem ze trzy podejścia do niego i jakoś nie siadło.

270 jest dla mnie ogromnym, pozytywnym zaskoczeniem. Mogę określić go jednym słowem: FANTASTYCZNY!

Uszami i serduchem kupuję (chociaż nie znam jeszcze ceny), a co na to rozum i domowy budżet - to się zobaczy. 

Polecam spróbować, posłuchać - polepszy się Wam nastrój w czasach zalewu "geopolitycznej c**jni".

Taaaa…nie tyle „średniak” co średnicowiec - i to wybitny przedstawiciel tego typu. Należy co prawda do gromady półprzewodnikowców, ale gra jak lampowce. Nie wiem czy to nie słynny gen R2R jest za to odpowiedzialny:ph34r:.

Holografia - lampowa.

Średnica - lampowa.

Plastyka brzmienia - lampowa.

Soprany - lampowe.

Dół - lampowy.

Miękkość -lampowa.

Namacalność głosów i instrumentów - lampowa.

Co nie jest lampowe? 
Brak bzyczenia, brumienia, szumienia i tym podobnych oznak życia wewnętrznego lamp.

Brak słyszalnych zniekształceń.

Brak powyginanego, jak w krzywym zwierciadle, dźwięku.

Prezentacja, jak wspomniałem, jest typowo średnicowa. Bas i góra nie są ani tak rozciągnięte, jak choćby w dx340ti, ani tak mocno zaznaczone…i tak ma być! Inaczej pasowałyby do tej koncepcji brzmienia jak pięść do oka. Skraje pełnią raczej rolę akompaniamentu dla autentycznej gwiazdy spektaklu, którą jest tu rewelacyjna średnica - organiczna, plastyczna, trójwymiarowa, fizjologiczna,  namacalna, gęsta, super naturalna, dociążona, przyjemna w dotyku, wilgotna i soczysta. Jeśli ktoś to lubi, to zakocha się w dx270. Jeśli natomiast ktoś jest zatwardziałym zwolennikiem konturowego, analitycznego grania z wyrazistym dołem i mocną górą to… jest duże prawdopodobieństwo, że zmieni zdanie albo dokupi kolejnego dapa do kolekcji 😂.

Taaaak…to bardzo spójne, brzmienie, w którym nie chce się nic zmieniać i trudno się od niego oderwać!

Hmmm…niby siedzi tam gen R2R, ale w dx270 znajduje się jakaś jego mutacja:ph34r:.

Soprany owszem, niewyrywne, ale huh! co za jakość! Subtelne, finezyjne, dźwięczne, naturalne, zróżnicowane, imo doskonałe. Bas nie schodzi do piekła, ale tak jest zszyty ze środkiem, że pasuje jak ulał. Innego ja tu sobie nie wyobrażam. 

Ogólnie świetny styl i petarda.

4 godziny temu, Palpatine napisał(a):

Prawda, ale niestety większość producentów traktuje audio jak obszar gdzie można upchnąć przestarzałe komponenty na archaicznym sofcie.

No, Astell jest nie do pobicia w te klocki.

5 godzin temu, Dirian napisał(a):

Ciekawe czy system się przycina przy podglaśnianiu jak to miało miejsce w DX 260 

Być może w Twoim tak było🙃.
Jak dla mnie to dx260 nie działał gorzej niż m23 przy normalnym codziennym użytkowaniu.

5 godzin temu, Dirian napisał(a):

Niestety iBasso nie potrafi dobrze optymalizować softu,

4 godziny temu, Dirian napisał(a):

iBasso (DX260, DX180, DX300 i DX340 - tego ostatniego miałem pożyczone na kilka dni). Każdy z tych DAP-ow używając streamingow działał dużo wolniej niż chociażby wspomniany FiiO M23

O 3 milisekundy czy więcej?

• Like 1
Posted (edited)
Godzinę temu, audionanik napisał(a):

No, Astell jest nie do pobicia w te klocki.

Porównując tylko procesory w modelach flagowych AK i Ibasso to ładują ten sam badziew więc wszystko rozbija się o optymalizację.

Edited by Palpatine
Posted
7 minut temu, Palpatine napisał(a):

Porównując tylko modele flagowe AK i Ibasso to ładują ten sam badziew więc wszystko rozbija się o optymalizację.

Porównajmy jeszcze ceny flagowych A&K i Ibasso😎

Posted (edited)
18 minut temu, audionanik napisał(a):

Porównajmy jeszcze ceny flagowych A&K i Ibasso😎

Tylko jaki to ma sens. Bentley też odstąpiło silnik VW Phaetonowi...

Edited by Palpatine
  • Confused 1
Posted
11 minut temu, Palpatine napisał(a):

Tylko jaki to ma sens. Ferrari też odstąpiło silnik VW Phaetonowi...

Który? :D VR6? W12? A może V10 TDI? xD

Posted
1 godzinę temu, audionanik napisał(a):

Być może w Twoim tak było🙃.

Jak dla mnie to dx260 nie działał gorzej niż m23 przy normalnym codziennym użytkowaniu.

To widzisz, dla mnie działał zdecydowanie gorzej, ale zaznaczam, że piszę o streamingach (głównie Apple Music). Wbudowane playery działają na tych sprzętach bardzo dobrze.

1 godzinę temu, audionanik napisał(a):

O 3 milisekundy czy więcej?

O tyle, że trzeba by być mocno upartym albo nie zwracać uwagi na płynność, żeby tego nie zauważyć. Ja jestem po prostu na to wyczulony, więc może mi to bardziej przeszkadzać niż tobie. Co nie znaczy, że problemu nie ma.

Nawet nawigacja po sklepie Play czy instalowanie apek, to wszystko M23 robił trochę szybciej, bez dość wyraźnego opóźnienia jak w iBasso. Na tyle, że sam byłem zdziwiony, że jednak ten stary Snap daje w miarę rade jak się się dobrze soft zoptymalizuje. Ew. druga opcja - M23 być może ma szybszą pamięć, bo to też ma istotny wpływ na prędkość działania sprzętu.

Posted
36 minut temu, Dirian napisał(a):

Nawet nawigacja po sklepie Play czy instalowanie apek, to wszystko M23 robił trochę szybciej, bez dość wyraźnego opóźnienia jak w iBasso.

A mój gejfon robi to jeszcze szybciej, ale jednak wolę muzę z mojego Ibasso. Jestem chyba naprawdę bardzo uparty:D

Posted

Tak tylko dorzucę, że w temacie optymalizacji działania bez względu na markę czy model jest tak wiele zmiennych, że dyskusja jest kompletnie bezproduktywna. Po pierwsze nie używajcie sklepu google play. Uruchomienie tego badziewia to na dzień dzień dobry dziesiątki nawiązanych połączeń do serwerów google. Statystyki, marketing, analizowania zachowań, klikań, czego szukamy, jak długo czytamy o danej apce - wszystko nie dość, że cachowane to wysyłane. Sklep google puchnie, procek mieli i tylko nam spowalnia wszystko. Czyszczenie cache playa to obowiązek a najlepiej w ogóle tego nie używać. Jest tyle darmowych zamienników albo w ogóle gołych apk do zainstalowania, że nie jest to nikomu potrzebne. Android to nie iOS i niestety też rolę odgrywa co pracuje w tle. W porównaniu do iOS to Android raczkuje w temacie. Czasem konfig jednej apki wpływa na zużycie zasobów w tle bardziej a inny mniej. Aby móc porównać responsywność pomiędzy dwoma urządzeniami to na prawdę dłuugo by trzeba było przygotować środowisko do rzetelnego testu. Gadanie, że na X przewijało się szybciej a na Y wolniej to jakaś abstrakcja bez konkretnej lustrzanej konfiguracji softu. 

• Like 3
Posted

@audionanik a jak scena w tym klocku? napisałeś że lampowa ale jaki poziom, jak np względem 340tki sie prezentuje?Czy jest to poziom akuratny do ceny czy wyżej?

Apropo waszej wojny o starego snapa, gdzieś ostatnio czytałem komentarz i był to komentarz chiński pod jakimś filmem z recenzją dapa że celowo stosuje sie starsze systemy bo te całkowicie nowe i aktualne wprowadziły by za dużo brudu do dapa, że najważniejsza jest implementacja itd a system na którym to ma chodzić jest drugorzędny.Pisał to chińczyk i dostał wiele odpowiedzi potwierdzających słuszność jego zdania, zreszta przedstawił się jako ktoś chyba z ibasso albo innej chińskiej marki.Musze poszukać ten filmik

Posted (edited)
50 minut temu, piotrek86 napisał(a):

Apropo waszej wojny o starego snapa

Na pewno to nie moja wojna...a raczej komedia:D

50 minut temu, piotrek86 napisał(a):

@audionanik a jak scena w tym klocku? napisałeś że lampowa ale jaki poziom, jak np względem 340tki sie prezentuje?Czy jest to poziom akuratny do ceny czy wyżej?

Szersza i taka bardziej...ogarniająca, "imersywna". Mam wrażenie, że prawdziwsza. Generalnie dx270 to naturalność w każdym aspekcie. DX340ti słuchany po nim zaczął mnie troszkę męczyć, a ta jego wyrazistość wydaje się taka "hiper", która na żywo nie występuje. Gdybym wcześniej miał do wyboru oba klocki, to nie wiem czy nie łyknąłbym 270-kę.

Edited by audionanik
  • Like 1
Posted
9 godzin temu, bigmaras napisał(a):

Gadanie, że na X przewijało się szybciej a na Y wolniej to jakaś abstrakcja bez konkretnej lustrzanej konfiguracji softu. 

Dochodzimy do momentu, gdy ocena płynności działania urządzenia nazywana jest abstrakcją. Robi się coraz ciekawiej.

A mowa cały czas jest o urządzeniach świeżo wyciągniętych z pudełka, z czystym systemem i dogranym jedynie softem do streamingu. Nie porównuję używanego przez rok DAP-a zawalonego toną aplikacji do DAP-a świeżo wyciągniętego z pudełka, bo to faktycznie byłoby abstrakcją biorąc pod uwagę to jak działa Android i jak się zaśmieca przez kolejne miesiące użytkowania. Jeśli jednak mam dwa urządzenia, które powiedzmy używam od 2-3 dni i mam zainstalowane tylko dwie apki streamingowe, to nie jest dla mnie żadną abstrakcją porównanie ich płynności działania. 

Po pierwsze nie używajcie sklepu google play.

Czyszczenie cache playa to obowiązek a najlepiej w ogóle tego nie używać. 

Przy tak słabej konfiguracji sprzętowej to faktycznie cenne rady, tyle że wracamy do sedna tematu - wystarczyłoby, że Chińczyk nie oszczędzałby tak mocno na podzespołach i problemu by nie było. A tak kupuję sprzęt za kilka klocków i nie mogę (albo inaczej - nie powinienem) używać podstawowej funkcji systemu o który oparty jest dany sprzęt.

Żeby nie było - ja nie jadę tylko po iBasso, bo to jak ****i*nie działają chociażby wymieniane wcześniej Astelle za dużo większą kasę to jeszcze większa abstrakcja 🙃

44 minuty temu, piotrek86 napisał(a):

celowo stosuje sie starsze systemy bo te całkowicie nowe i aktualne wprowadziły by za dużo brudu do dapa. zreszta przedstawił się jako ktoś chyba z ibasso albo innej chińskiej marki.Musze poszukać ten filmik

Kurde, to idąc tym tokiem rozumowania, ten nowy HiBy RS8 II na Snapdragonie Elite 2, to będzie nieźle szumić ;) 

To są teorie grubymi nićmi szyte wg mnie, a jeśli to faktycznie napisał ktoś z iBasso czy innego FiiO, to tym bardziej podchodziłbym do tego z dużym dystansem z wiadomych powodów.

• Like 3
Posted
17 minut temu, Dirian napisał(a):

wystarczyłoby, że Chińczyk nie oszczędzałby tak mocno na podzespołach i problemu by nie było

Niestety problem byłby dalej. Telemetria i śmieciowe appki zawalą Ci nawet najmocniejsze konfiguracje. Zresztą podobny przykład mamy na rynku gamingowym i fatalnie zoptymalizowanych tytułach.

Mocniejszy sprzęt tylko tuszuje problemy, ale nawet średniej klasy podzespoły będą pięknie chodzić na czystym sofcie, często dając wrażenie większej płynności w stosunku do mocniejszych, ale zaśmieconych konfiguracji.

Oczywiście zgadzam się z tym, że lepiej mieć tzw bufor w postaci lepszych zasobów sprzętowych, ale świadome użytkowanie sprzętu jest bardzo ważne. Sklep google, nawet jak nic nie instalujesz, ma włączoną telemetrie i będzie mieć negatywny impakt na baterię oraz wydajność. Nie wszystkiego unikniemy, to jasna sprawa, ale warto to wszystko mieć na uwadze.  

Posted

Mi lagował jedynie DX180, już jak sie włącza to jest zamuła, potem włacznie UAPP kolejna zamuła.To już nawet DX160 lepiej chodził.Ale ja już w to wbijam, teraz mam Shanlinga który śmiga pięknie i jedyne z czego tak naprawde korzystam to UAPP.

Widziałem różna cuda na hedfaju, ludzie pytali czy da sie oglądać netflixa na dapie, widziałem dapy z zainstalowana masą aplikacji które są dedykowane do telefonu.Dla mnie to już była gruba przesada.Kupuje przenośny odtwarzacz który ma mi odtwarzać muzyke a jak ktoś jeszcze instaluje tam allegro czy netflixa to chyba mu sie styki popaliły.

Posted

Ja z kolei nie miałem problemów z DX180. Jedynie 160 mogę obarczyć problemami, gdyż łapał masę zakłóceń w tym od domowego routera, ale to prehistoria.

DX270 działał szybko i z mojego punktu widzenia nie widziałem powodów do narzekań. Dźwiękowo zaś urządzenie mogę postawić bardzo wysoko. W kategorii tzw "immersji" to chyba najlepszy dap jaki słyszałem. Strasznie trudno się od niego oderwać. Polecam posłuchać.

• Like 1
Posted
25 minut temu, Artorias napisał(a):

Niestety problem byłby dalej. Telemetria i śmieciowe appki zawalą Ci nawet najmocniejsze konfiguracje.

Nie zgodzę się z tym, bo w obecnych czasach nawet low-endowe telefony działają płynnie i to nie tylko przez pierwsze tygodnie po wyjęciu z pudełka. Ja nie oczekuję, że DAP będzie śmigał na poziomie mojego OnePlusa 13, bo nie o to chodzi. Oczekuję jednak płynnego użytkowania bez przycinających animacji, a do tego wystarczy budżetowy SoC w stylu Mediateka Dimensity 6300 czy Snapdragona 778G. Czyli tanich, budżetowych układów, ale dających wydajność mniej więcej 2x taką jak przestarzały 660 / 665, a do tego pozwalających skorzystać z szybszych pamięci. Przy tych układach nie musielibyśmy się zastanawiać czy możemy korzystać ze sklepy Play czy jednak musimy kombinować z alternatywnymi rozwiązaniami, czy mozemy zainstalować kilka apek czy nie, itp. Ofc pod warunkiem, że pań Chińczyk nie da du*y z optymalizacją systemu ;) 

Posted
1 minutę temu, Dirian napisał(a):

Nie zgodzę się z tym, bo w obecnych czasach nawet low-endowe telefony działają płynnie i to nie tylko przez pierwsze tygodnie po wyjęciu z pudełka.

Nie zaprzeczam, ale po dłuższym użytkowaniu już niekoniecznie. Mnie zawsze znajomi pytają, "Co robisz, że Ci telefon trzyma 4-5 dni, a mój max 2?". Odpowiedź prosta. Nie używam appek googla ani sklepu. Szybciej, zdrowiej dla baterii, bez śledzenia.

Dodam też, że od roku nie wyłączyłem telefonu i zero laga, zero restartów czy zwiech systemu. Działa jak po wyjęciu z pudełka. U moich znajomych już tak kolorowo nie jest bo jakieś tam narzekania mniejsze lub większe się pojawiają i to nawet u użytkowników nowych iPhone-ów.

Posted
Godzinę temu, Dirian napisał(a):

Dochodzimy do momentu, gdy ocena płynności działania urządzenia nazywana jest abstrakcją. Robi się coraz ciekawiej.

Nie, przeczytaj powoli i ze zrozumieniem co napisałem. Pisałem aby porównać urządzenie X i Y w ocenie płynności należy stworzyć takie same środowisko. Jedna wersja aplikacji może znacząco różnić się od innej w kwestii wydajności, tak samo jak to co pracuje w tle i jak obciążony jest system innymi rzeczami lub konfigiem.

wystarczyłoby, że Chińczyk nie oszczędzałby tak mocno na podzespołach i problemu by nie było.

Czytając Twoje posty wydaje się, że porównujesz budowę DAPa do składanego kompa PC, gdzie możemy wrzucać różne podzespoły i podnosić wydajność. To tak nie działa niestety w tym wypadku. Każdy element - procek, opamapy, kondziory i masa innych układów muszą ze sobą współgrać. Wielokrotnie pisałem z działem dev iBasso i to nie jest tak, że wsadzisz lepszy procek, lepszy opamp i nagle magicznie wszystko jest lepiej. Czasem bywa wręcz odwrotnie. Wyższy model, jego implementacja, konfig i kooperacja z innymi podzespołami to wyzwanie, które nie zawsze kończy się sukcesem. Dodaj też do tego ciągłe problemy z układami. Nie chce wymieniać już marek ale miałem u siebie już demówki, już klepnięte zamówienia, zdjęcia, instrukcje, marketing i fajerwerki w necie i nagle sruuu, sorry nie damy rady tego zrobić bo nie ma podzespołów i nie ma czym tego zastąpić. Dwa lata działu dev w plecy. 

Żeby nie było - ja nie jadę tylko po iBasso, bo to jak ****i*nie działają chociażby wymieniane wcześniej Astelle za dużo większą kasę to jeszcze większa abstrakcja 🙃

Znany, dobrze opisany i powtarzający się tutaj często na forum audiofilski syndrom wyparcia. Najpierw jest etap odrzucenia, szukamy na siłę wad, a to pokrętło brzydkie, a to procek słaby, a to ekran za małą rozdzielczość ma, a to gra ma za mało FPS. Finalnie walczymy, rozum mówi nie ale na koniec i tak silna wola zwycięża. Miałem takich rekordzistów co wylewali kilkanaście postów dziennie jakie to złe, nie dobre i do doopy a potem pisali "Maras zrób rabat, please"  

Posted
6 minut temu, bigmaras napisał(a):

Znany, dobrze opisany i powtarzający się tutaj często na forum audiofilski syndrom wyparcia. Najpierw jest etap odrzucenia, szukamy na siłę wad, a to pokrętło brzydkie, a to procek słaby, a to ekran za małą rozdzielczość ma, a to gra ma za mało FPS. Finalnie walczymy, rozum mówi nie ale na koniec i tak silna wola zwycięża. Miałem takich rekordzistów co wylewali kilkanaście postów dziennie jakie to złe, nie dobre i do doopy a potem pisali "Maras zrób rabat, please"  

To samo mogę napisać o twoim bronieniu sprzętów które sprzedajesz, gdy tylko ktoś napisze coś negatywnego na ich temat ;) Wystarczy tylko wywołać temat iBasso czy xDuuo, napisac do tego coś co nie idzie w parze z narracja produktu idealnego, i już mamy wywołanego Marasa z lasu. Ile to już razy tak było :)

Ja wiem, że wolałbys żeby wszyscy tylko się zachwycali i pisali jakie to "FANTASTYCZNE" (cytując z tego wątku) urządzenia sprzedajesz, ale to nie kółko wzajemnej adoracji tylko forum dyskusyjne. U mnie w tych fantastycznych urządzeniach wypalały się ekrany, pojawiały się bad pixele i psuły się pałaki, a także padały drivery. Więc póki co się z nich wyleczyłem.

A rabat zawsze jest mile widziany, nie oszukujmy się, łaski nikomu nie robisz go udzielając przy tych marżach.

Posted

Na pewno można lepiej w optymalizację tego, co już jest na pokładzie DAP-a. Jak brzmienie któregoś z DX-ów się spodoba na tyle, że pojawi się chęć kupienia, można spróbować z opcją od Matta. Co stronę na HF poleca swoje czary w temacie optymalizacji. Ja nie potrzebowałem przy dx180, ani jak miałem wypożyczonego dx340. W Shanlingu M9 nie mam problemów z płynnością ani razu. Ja w każdym swoim dapie z andkiem wyłączam wszystko, czego nie potrzebuję, upraszczam animacje etc. Chyba jestem lucky boy :) 

Posted
11 minut temu, Dirian napisał(a):

To samo mogę napisać o twoim bronieniu sprzętów które sprzedajesz, gdy tylko ktoś napisze coś negatywnego na ich temat ;) Wystarczy tylko wywołać temat iBasso czy xDuuo, napisac do tego coś co nie idzie w parze z narracja produktu idealnego, i już mamy wywołanego Marasa z lasu. Ile to już razy tak było :)

Ja wiem, że wolałbys żeby wszyscy tylko się zachwycali i pisali jakie to "FANTASTYCZNE" (cytując z tego wątku) urządzenia sprzedajesz, ale to nie kółko wzajemnej adoracji tylko forum dyskusyjne. U mnie w tych fantastycznych urządzeniach wypalały się ekrany, pojawiały się bad pixele i psuły się pałaki, a także padały drivery. Więc póki co się z nich wyleczyłem.

Ponad pół roku nie zaglądałem na forum więc mocno nie trafiona przypinka z Twojej strony, ale ok, odnotowane.

11 minut temu, Dirian napisał(a):

A rabat zawsze jest mile widziany, nie oszukujmy się, łaski nikomu nie robisz go udzielając przy tych marżach.

hmm, nawet nie wiesz w jak dużym błędzie jesteś :)

Posted
28 minut temu, Dirian napisał(a):

A ja z żadnym nie miałem takich problemów... 

Mam wrażenie, że trwa tu dyskusja nie do końca na temat. Wątek dotyczy DX270, o którym jakoś się koledzy nie wypowiadają. 

• Like 1
Posted (edited)

Miałem do czynienia z wieloma dapami Ibasso, klockami xduoo, słuchawkami od Marasa i spodobała mi się tylko część. O tych które wypadły średnio lub słabo też pisałem jak np o kilku dapach, słuchawkach od ibasso sr, Sivga oriole, sendy aiva, kilku hybrydach od xduoo i jakoś nie przypominam sobie, żeby Maras miał z tym problem…więc zaczynasz już kocopolić po prostu i tyle…

to samo dotyczy tych rewelacji na temat softu, sprzętu, optymalizacji; problemy trochę wyssane na siłę z tyłka. Czepić to się można było Astella np. Cube 🤪

Edited by audionanik
  • Like 1
Posted

Do kogo leci dalej dx270 po naniku?

Jakkolwiek płynność działania, jakość wykonania, a co za tym idzie użytkowania, są bardzo ważne przy cenie ok. 5000 złotych, jednak nadal najbardziej interesują mnie wrażenia opisujące brzmienie tego dapa.

Zwłaszcza, że na słowa r2r i/lub średnicowy podnoszę uszy z zaciekawieniem.

• Like 1