Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej,

przymierzam się do wymiany wysłużonego xDuoo X2 (bez S) na coś lepszego, nowszego. Założenia: nówka sztuka, odtwarzanie formatów mp3, flac, wav; możliwość włożenia karty microSD i wyjście 3,5 jack. No i ewentualnie mocniejszy bas :) + budżet raczej max 500 zł.

Znalazłem w sieci coś takiego jak: HiBy R1 i Mechen M30. Konkretów troszkę brak, raczej ogólniki i typowa papka marketingowa o tych produktach. 

Jakieś porady/sugestie? :)

Posted
5 godzin temu, SanDiego napisał(a):

czy tam bas można jakoś sensownie/mocniej podbić?

Można i to w bardzo dużym zakresie, zarówno przez EQ jak i MSEB.

Poczytaj jeszcze o wadach tego grajka jako odtwarzacza Tidal, ale jeśli zamierzasz korzystać tylko z tego co na karcie, to jest całkiem spoko.

https://forum.mp3store.pl/topic/234982-tani-dappamięć-1-tbdo-srh1540-sundara-lub-iemów/#findComment-2114931

• Thanks 1
Posted (edited)

Bas zależy od słuchawek, V3 Blaze napędzi większość słuchawek dostępnych na rynku. Jest na kościach AKM, więc jest to firmowy AKMowski "Velvet Sound". Ja go używam do własnych plików zgrupowanych z moich płyt CD, więc nie mam problemu z Tidalem/ Qobuzem. Raczej do plików lokalnych ciężko znaleźć w tej cenie konkurencję dorównującą zarówno dźwiękiem jak i mocą

@side masz rację poprawiłem trzeci z mobilnych

Edited by Jaro54
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Mnie ten V3 jakoś specjalnie nie podszedł, mocy na papierze ma sporo a w praktyce to większe słuchawki idą z niego średnio, z iem też trzeba konkretne słuchawki dobrać bo gra dosyć gęsto na dłuższą metę brak powietrza i rozdzielczości w nim męczy w odsłuchach, lepiej wypadł fiio jm21 na Androidzie😉

Edited by sheffunio
  • Thanks 1
Posted

Ja korzystam tylko z utworów lokalnych MP3 i FLAC na karcie, z żadnych spotifajów tidalów etc nie korzystam.

Ten FIIO też wygląda spoko, kwestia dołożenia ~300 zł, na alledrogo za 949 nówka, a V3 wychodzi jakieś ~650 po przeliczeniu kursu.

Posted

Fiio brałem ostatnio z Ali na 11.11 504pln z oficjalnego sklepu z dostawą do paczkomatu, często cena spada trzeba obserwować.

• Thanks 1
Posted
1 godzinę temu, SanDiego napisał(a):

jakieś cło czy inne opłaty mogą doliczyć?

Jak przekroczysz 150 EUR (obecnie jakieś 634zł), to jak najbardziej się spodziewaj.

Z tej aukcji widzę z kuponem 620zł, więc nie powinno być.

• Thanks 1