Tommy66 Posted November 16 Report Posted November 16 (edited) Już dostępny https://pl.aliexpress.com/item/1005010343834444.html?spm=a2g0o.productlist.main.2.64992a86s2kmUz&algo_pvid=9a2cb32c-52f9-44a5-a00e-11c05cb61698&algo_exp_id=9a2cb32c-52f9-44a5-a00e-11c05cb61698-1&pdp_ext_f={"order"%3A"68"%2C"eval"%3A"1"%2C"fromPage"%3A"search"}&pdp_npi=6%40dis!PLN!1658.39!1658.39!!!3153.43!3153.43!%40211b6a7a17632939414961753e4911!12000052052875494!sea!PL!0!ABX!1!0!n_tag%3A-29910%3Bd%3A8124e027%3Bm03_new_user%3A-29895&curPageLogUid=j79tRT1ikocL&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A|x_object_id%3A1005010343834444|_p_origin_prod%3A Edited November 16 by Tommy66 Quote
delfin150 Posted November 16 Report Posted November 16 Może ja się za bardzo nie znam, ale czy lampy to nie jest typowa architektura do wzmacniacza a nie samego przetwornika? Jak to ma działać? :v Quote
BearPL Posted November 16 Report Posted November 16 Najlepsze DACi, jakie słyszałem były lampowe. Ciekawe jak to zagra. Quote
Palpatine Posted November 16 Report Posted November 16 Teraz, BearPL napisał(a): Najlepsze DACi, jakie słyszałem były lampowe. Ciekawe jak to zagra. Nie ma na rynku daca lampowego. Tutaj za DAC odpowiada drabinka R2R. Quote
BearPL Posted November 16 Report Posted November 16 30 minut temu, Palpatine napisał(a): Nie ma na rynku daca lampowego. Tutaj za DAC odpowiada drabinka R2R. Dobra, dobra. Przecież wszyscy wiedzą, że sama lampa nie zmienia sygnały cyfrowego na analogowy. Lampy w DACach to przecież nie jest żadna nowość. Quote
Tommy66 Posted November 16 Author Report Posted November 16 (edited) @BearPL Cudów bym się nie spodziewał w tej cenie, ale sprawdzić trzeba koniecznie. Kolega który słuchał na AVS mówił mi że Fajna sprawa . Patrząc na FT7 można mieć nadzieję że będzie killerem w swojej cenie. Nie patrzałem na specyfikację , być może to K11 z buforem lampowym. edit; chyba miałem rację, + transformator i lampy Edited November 16 by Tommy66 1 Quote
x86 Posted November 25 Report Posted November 25 W dniu 16.11.2025 o 12:59, vonBaron napisał(a): Nici z tube rolling z tego co widzę? Powinno być z tym łatwiej niż w ifi iCan Pro. 1 Quote
Artorias Posted November 25 Report Posted November 25 W dniu 16.11.2025 o 12:59, vonBaron napisał(a): Nici z tube rolling z tego co widzę? 2 Quote
Tommy66 Posted November 25 Author Report Posted November 25 (edited) - Edited November 26 by Tommy66 Quote
delfin150 Posted November 29 Report Posted November 29 Fiio ewidentnie w gazie, bo do tego "tube daca" na być również oddzielny amp, żeby zrobić dedykowanego stacka Quote
BearPL Posted Thursday at 07:55 AM Report Posted Thursday at 07:55 AM (edited) Warmer gra bardzo dobrze. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jak za tę cenę to już całkiem rewelka i bedzie hype jak nic. Jest mniej "warm" niż by się mogło wydawać. Bardziej "warm" niż K13 r2r, tyle, że tamten wcale nie jest "warm" tylko neutralny z delikatnym wygładzeniem... Fiio Warmer jest też idealny dla kogoś, kto jest wyczulony na sybilizację. so warning: If your worry that warmer IS too warm, stay cool because Warmer is not warm. It's just a bit warmer than the other one. Pierwsze wrażenia: kapitalna głębia sceny i lokalizacja źródeł pozornych, FT7 gra sceną oddaloną w większości realizacji. Jest gładko, barwnie i kulturalnie. Zobaczymy za tydzień jak się wygrzeje. Edited Thursday at 07:58 AM by BearPL 8 Quote
side Posted Thursday at 08:08 AM Report Posted Thursday at 08:08 AM (edited) Kurczę, szkoda że nie mam miejsca i możliwości na słuchanie na pełnowymiarowych słuchawkach. Tyle teraz wychodzi źródeł, jak i słuchawek, które - według opisów tutaj na forum - grają baaardzo dobrze i nie kosztują majątku. Szczególnie klocki na r2r, które lubię. Edited Thursday at 08:09 AM by side 1 Quote
Artorias Posted Thursday at 08:52 AM Report Posted Thursday at 08:52 AM 55 minut temu, BearPL napisał(a): Fiio Warmer jest też idealny dla kogoś, kto jest wyczulony na sybilizację. Trzeba przyznać, piękny sprzęt. Jak na taką cenę, to chyba najładniejszy jaki widziałem z większych klocków. Mnie zastanawia jak wypada dynamika i taki ogólny drajw. Innymi słowy, czy nie gra za nudno i za spokojnie. Zastanawiam się jak sprawdziłby się w TOOLu itp Quote
BearPL Posted Thursday at 09:51 AM Report Posted Thursday at 09:51 AM 58 minut temu, Artorias napisał(a): Trzeba przyznać, piękny sprzęt. Jak na taką cenę, to chyba najładniejszy jaki widziałem z większych klocków. Mnie zastanawia jak wypada dynamika i taki ogólny drajw. Innymi słowy, czy nie gra za nudno i za spokojnie. Zastanawiam się jak sprawdziłby się w TOOLu itp Tool jeszcze wjedzie na tapet. Wydaje mi się, że może być za grzecznie. Impakt/dynamika nie jest najmocniejszą stroną tego DACa...ale sprawdzę. 1 Quote
The Grand Wazoo Posted Thursday at 07:04 PM Report Posted Thursday at 07:04 PM 11 godzin temu, BearPL napisał(a): Warmer gra bardzo dobrze. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jak za tę cenę to już całkiem rewelka i bedzie hype jak nic. Jest mniej "warm" niż by się mogło wydawać. Bardziej "warm" niż K13 r2r, tyle, że tamten wcale nie jest "warm" tylko neutralny z delikatnym wygładzeniem... Fiio Warmer jest też idealny dla kogoś, kto jest wyczulony na sybilizację. so warning: If your worry that warmer IS too warm, stay cool because Warmer is not warm. It's just a bit warmer than the other one. Pierwsze wrażenia: kapitalna głębia sceny i lokalizacja źródeł pozornych, FT7 gra sceną oddaloną w większości realizacji. Jest gładko, barwnie i kulturalnie. Zobaczymy za tydzień jak się wygrzeje. I ma wycieraczki 😍 Kupiłeś, czy masz wypożyczony? Quote
BearPL Posted Thursday at 08:46 PM Report Posted Thursday at 08:46 PM (edited) 1 godzinę temu, The Grand Wazoo napisał(a): I ma wycieraczki 😍 Kupiłeś, czy masz wypożyczony? Kupiłem. Wycieraczki fajne. Dziś też doszedł lampowiec i też fajnie się prezentuje. Koniec z zakupami audio w tym roku Dobrze, że już grudzień. Edited Thursday at 08:48 PM by BearPL 6 Quote
Artorias Posted Thursday at 09:43 PM Report Posted Thursday at 09:43 PM 11 godzin temu, BearPL napisał(a): Tool jeszcze wjedzie na tapet. Wydaje mi się, że może być za grzecznie. Impakt/dynamika nie jest najmocniejszą stroną tego DACa...ale sprawdzę. Będę wdzięczny. Niedawno wjechała nowa recka: https://youtu.be/fNz3vcsXjKE?si=spCcYjanNHf6KtNl Quote
BearPL Posted Thursday at 09:50 PM Report Posted Thursday at 09:50 PM (edited) 8 minut temu, Artorias napisał(a): Będę wdzięczny. Niedawno wjechała nowa recka: https://youtu.be/fNz3vcsXjKE?si=spCcYjanNHf6KtNl Hehe, właśnie miałem to wrzucać:) Jeszcze nie słyszę tego impaktu basu, o którym on wspomina, ale powinien niedługo się pojawić. Może też kwestia słuchawek Fiio FT7 nie grają zbyt dynamicznie ale za to gl2000 wręcz przeciwnie. Jak Warmer i K13 będą miały po minimum 50 godzin to porownam wtedy. Toola zdążyłem przesłuchać 4 kawałki na razie na FT7. Gra bardzo dobrze, nic nie kłuje i można słuchać bardzo głośno. Protestuję na innych słuchawkach też. Edited Thursday at 09:55 PM by BearPL 1 Quote
Recommended Posts