Jump to content

Recommended Posts

Posted

Może ja się za bardzo nie znam, ale czy lampy to nie jest typowa architektura do wzmacniacza a nie samego przetwornika? Jak to ma działać? :v

Posted

Najlepsze DACi, jakie słyszałem były lampowe. Ciekawe jak to zagra.

Posted
Teraz, BearPL napisał(a):

Najlepsze DACi, jakie słyszałem były lampowe. Ciekawe jak to zagra.

Nie ma na rynku daca lampowego. Tutaj za DAC odpowiada drabinka R2R.

Posted
30 minut temu, Palpatine napisał(a):

Nie ma na rynku daca lampowego. Tutaj za DAC odpowiada drabinka R2R.

Dobra, dobra. Przecież wszyscy wiedzą, że sama lampa nie zmienia sygnały cyfrowego na analogowy. Lampy w DACach to przecież nie jest żadna nowość.

Posted (edited)

@BearPL 

Cudów bym się nie spodziewał w tej cenie, ale sprawdzić trzeba koniecznie.

Kolega który słuchał na AVS mówił mi że Fajna sprawa .

Patrząc na FT7 można mieć nadzieję że będzie killerem w swojej cenie.

Nie patrzałem na specyfikację , być może to K11 z buforem lampowym.

edit; chyba miałem rację,  + transformator i lampy

IMG_20251116_222339.jpg

IMG_20251116_222308.jpg

Edited by Tommy66
  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
W dniu 16.11.2025 o 12:59, vonBaron napisał(a):

Nici z tube rolling z tego co widzę? 

Powinno być z tym łatwiej niż w ifi iCan Pro.

• Like 1
Posted

Fiio ewidentnie w gazie, bo do tego "tube daca" na być również oddzielny amp, żeby zrobić dedykowanego stacka :)

Posted (edited)

Warmer gra bardzo dobrze. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jak za tę cenę to już całkiem rewelka i bedzie hype jak nic.

Jest mniej "warm" niż by się mogło wydawać. Bardziej "warm" niż K13 r2r, tyle, że tamten wcale nie jest "warm" tylko neutralny z delikatnym wygładzeniem...

Fiio Warmer jest też idealny dla kogoś, kto jest wyczulony na sybilizację. 

so warning:  If your worry that warmer IS too warm, stay cool because Warmer is not warm. It's just a bit warmer than the other one. 

Pierwsze wrażenia: kapitalna głębia sceny i lokalizacja źródeł pozornych, FT7 gra sceną oddaloną w większości realizacji. Jest gładko, barwnie i kulturalnie. 

Zobaczymy za tydzień jak się wygrzeje.

PC040403.JPG

Edited by BearPL
  • Like 8
Posted (edited)

Kurczę, szkoda że nie mam miejsca i możliwości na słuchanie na pełnowymiarowych słuchawkach. Tyle teraz wychodzi źródeł, jak i słuchawek, które - według opisów tutaj na forum - grają baaardzo dobrze i nie kosztują majątku.

Szczególnie klocki na r2r, które lubię.

Edited by side
  • Like 1
Posted
55 minut temu, BearPL napisał(a):

Trzeba przyznać, piękny sprzęt. Jak na taką cenę, to chyba najładniejszy jaki widziałem z większych klocków.

Mnie zastanawia jak wypada dynamika i taki ogólny drajw. Innymi słowy, czy nie gra za nudno i za spokojnie. Zastanawiam się jak sprawdziłby się w TOOLu itp

Posted
58 minut temu, Artorias napisał(a):

Trzeba przyznać, piękny sprzęt. Jak na taką cenę, to chyba najładniejszy jaki widziałem z większych klocków.

Mnie zastanawia jak wypada dynamika i taki ogólny drajw. Innymi słowy, czy nie gra za nudno i za spokojnie. Zastanawiam się jak sprawdziłby się w TOOLu itp

Tool jeszcze wjedzie na tapet. Wydaje mi się, że może być za grzecznie. Impakt/dynamika nie jest najmocniejszą stroną tego DACa...ale sprawdzę. 

• Thanks 1
Posted
11 godzin temu, BearPL napisał(a):

Warmer gra bardzo dobrze. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jak za tę cenę to już całkiem rewelka i bedzie hype jak nic.

Jest mniej "warm" niż by się mogło wydawać. Bardziej "warm" niż K13 r2r, tyle, że tamten wcale nie jest "warm" tylko neutralny z delikatnym wygładzeniem...

so warning:  If your worry that warmer IS too warm, stay cool because Warmer is not warm. It's just a bit warmer than the other one. 

Pierwsze wrażenia: kapitalna głębia sceny i lokalizacja źródeł pozornych, FT7 gra sceną oddaloną w większości realizacji. Jest gładko, barwnie i kulturalnie. 

Zobaczymy za tydzień jak się wygrzeje.

PC040403.JPG

I ma wycieraczki 😍 Kupiłeś, czy masz wypożyczony? 

Posted (edited)
1 godzinę temu, The Grand Wazoo napisał(a):

I ma wycieraczki 😍 Kupiłeś, czy masz wypożyczony? 

Kupiłem. Wycieraczki fajne. Dziś też doszedł lampowiec i też fajnie się prezentuje. Koniec z zakupami audio w tym roku :) Dobrze, że już grudzień. 

20251204_112507.jpg

20251204_214705.jpg

Edited by BearPL
  • Like 6
Posted (edited)
8 minut temu, Artorias napisał(a):

Będę wdzięczny. Niedawno wjechała nowa recka: https://youtu.be/fNz3vcsXjKE?si=spCcYjanNHf6KtNl

Hehe, właśnie miałem to wrzucać:) Jeszcze nie słyszę tego impaktu basu, o którym on wspomina, ale powinien niedługo się pojawić. Może też kwestia słuchawek Fiio FT7 nie grają zbyt dynamicznie ale za to gl2000 wręcz przeciwnie. 

Jak Warmer i K13 będą miały po minimum 50 godzin to porownam wtedy. 

Toola zdążyłem przesłuchać 4 kawałki na razie na FT7. Gra bardzo dobrze, nic nie kłuje i można słuchać bardzo głośno. Protestuję na innych słuchawkach też. 

Edited by BearPL
  • Like 1