Popular Post ViaRazeri Posted November 3 Popular Post Report Posted November 3 Crinear Protocol Max Lekki i ładny, ale nie sprawia wrażenia produktu premium. Prawdopodobnie został wyprodukowany przez Shanling na bazie modelu ONIX Alpha XI1. Dźwięk tego dongla z IEM-ami jest płaski i niepełny. Wokale są suche i pozbawione rezonansu (klasyczny problem układów 43198 i 41331). Nawet w FiiO Melody i Dawn Pro 2 udało się już to rozwiązać znacznie lepiej, a tutaj dźwięk przypomina stare dongle na 41331 (nieco lepsza gęstość dzięki wzmacniaczom). Z IEM-ami UA4 jest lepszy pod każdym względem. Z pełnowymiarowymi planarami brakuje mocy – KA17 deklasuje go całkowicie pod względem dynamiki i pełni brzmienia. Jako produkt nie wnosi nic nowego na rynek, poza wygodnym korektorem EQ. Gdyby nie ten korektor, dałbym mu ocenę 2/5, a tak – 3/5. Kupiłbym go tylko w jednym przypadku – do pełnowymiarowych dynamicznych słuchawek i tylko gdyby kosztował około 60-70 dolarów. Nie widzę w nim nic nowego dla rynku, raczej krok wstecz do roku 2023. Jeśli ktoś chce – wyślę za 310 zł. 7 5 Quote
Najner Posted November 3 Report Posted November 3 Tak myślałem, że hype nakręcony przez YouTuberów tylko dlatego, że to produkt Crin'a. Szkoda, bo bajer z equalizerem bardzo fajny. Quote
docentore Posted November 3 Report Posted November 3 6 godzin temu, Najner napisał(a): Tak myślałem, że hype nakręcony przez YouTuberów tylko dlatego, że to produkt Crin'a. Szkoda, bo bajer z equalizerem bardzo fajny. Widziałeś tego Neuron Daca? Tam jest bajerancki DSP. 1 Quote
Najner Posted November 4 Report Posted November 4 Nie widziałem, ale Kolega @telemach go opisywał, na papierze super. Quote
ViaRazeri Posted November 4 Author Report Posted November 4 Trzeba je zestroić (zrównoważyć) korektorem, a mimo to nie są najlepszym wyborem. Quote
trez0r Posted November 4 Report Posted November 4 23 godziny temu, docentore napisał(a): Widziałeś tego Neuron Daca? Tam jest bajerancki DSP. Potwierdzam , nie znam innego, tak malego urzadzenia z taka mnogoscia opcji... jest tylko jeden "minus" - zawsze, ale to zawsze, chce sie cos poklikac, zamiast posluchac muzyki 😁 8 godzin temu, side napisał(a): A @trez0r kupił Nawet sie chwalilem Quote
Dirian Posted November 4 Report Posted November 4 13 minut temu, trez0r napisał(a): jest tylko jeden "minus" - zawsze, ale to zawsze, chce sie cos poklikac, zamiast posluchac muzyki 😁 To można łatwo wejść na wyższy level audio-nervosy przez taki sprzęcior Quote
docentore Posted November 5 Report Posted November 5 19 godzin temu, side napisał(a): A @trez0r kupił Dokładnie. Nawet dał mi się pobawić swoim donglem 🤣 Quote
side Posted November 5 Report Posted November 5 No, wywołałem kolegę, aby opisał jak to gra. Czy po prostu możliwość ustawienia pod siebie jest tak duża, że zawsze ktoś coś sobie ustawi miłego i nie o czym się rozwodzić? Quote
trez0r Posted November 5 Report Posted November 5 8 godzin temu, side napisał(a): No, wywołałem kolegę, aby opisał jak to gra. Czy po prostu możliwość ustawienia pod siebie jest tak duża, że zawsze ktoś coś sobie ustawi miłego i nie o czym się rozwodzić? Po ustawienie wszystkich upiekszaczy na 'None', ustawieniu odpowiedniej kompensacji THD/Mocy dla Aful P5 + Linum SuperBax G2... gra "poprawnie" Podbija zauwazalnie subbass, minimalnie midbass. Czarne tlo, jak w zdecydowanie drozszych konstrukcjach - nie zauwazylem zadnego wplywu EMI/RFI. Scena jak i efekty stereo zauwazalnie poszerzone na boki (vs. apple dongle, moondrop echo-b, onix, Alo pilot v1). Generalnie b. poprawna implementacja, ktora przy tych opcjach zacheca do ciaglego klikania/szlifowania dzwieku. Wczoraj pojawil sie nowy FW, z nowa wersja aplikacji i sa nastepne - nowe - opcje, do klikania 1 Quote
Recommended Posts