Popular Post ViaRazeri Posted November 3, 2025 Popular Post Report Posted November 3, 2025 Crinear Protocol Max Lekki i ładny, ale nie sprawia wrażenia produktu premium. Prawdopodobnie został wyprodukowany przez Shanling na bazie modelu ONIX Alpha XI1. Dźwięk tego dongla z IEM-ami jest płaski i niepełny. Wokale są suche i pozbawione rezonansu (klasyczny problem układów 43198 i 41331). Nawet w FiiO Melody i Dawn Pro 2 udało się już to rozwiązać znacznie lepiej, a tutaj dźwięk przypomina stare dongle na 41331 (nieco lepsza gęstość dzięki wzmacniaczom). Z IEM-ami UA4 jest lepszy pod każdym względem. Z pełnowymiarowymi planarami brakuje mocy – KA17 deklasuje go całkowicie pod względem dynamiki i pełni brzmienia. Jako produkt nie wnosi nic nowego na rynek, poza wygodnym korektorem EQ. Gdyby nie ten korektor, dałbym mu ocenę 2/5, a tak – 3/5. Kupiłbym go tylko w jednym przypadku – do pełnowymiarowych dynamicznych słuchawek i tylko gdyby kosztował około 60-70 dolarów. Nie widzę w nim nic nowego dla rynku, raczej krok wstecz do roku 2023. Jeśli ktoś chce – wyślę za 310 zł. 7 5 Quote
Najner Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 Tak myślałem, że hype nakręcony przez YouTuberów tylko dlatego, że to produkt Crin'a. Szkoda, bo bajer z equalizerem bardzo fajny. Quote
docentore Posted November 3, 2025 Report Posted November 3, 2025 6 godzin temu, Najner napisał(a): Tak myślałem, że hype nakręcony przez YouTuberów tylko dlatego, że to produkt Crin'a. Szkoda, bo bajer z equalizerem bardzo fajny. Widziałeś tego Neuron Daca? Tam jest bajerancki DSP. 1 Quote
Najner Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 Nie widziałem, ale Kolega @telemach go opisywał, na papierze super. Quote
ViaRazeri Posted November 4, 2025 Author Report Posted November 4, 2025 Trzeba je zestroić (zrównoważyć) korektorem, a mimo to nie są najlepszym wyborem. Quote
trez0r Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 23 godziny temu, docentore napisał(a): Widziałeś tego Neuron Daca? Tam jest bajerancki DSP. Potwierdzam , nie znam innego, tak malego urzadzenia z taka mnogoscia opcji... jest tylko jeden "minus" - zawsze, ale to zawsze, chce sie cos poklikac, zamiast posluchac muzyki 😁 8 godzin temu, side napisał(a): A @trez0r kupił Nawet sie chwalilem Quote
Dirian Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 13 minut temu, trez0r napisał(a): jest tylko jeden "minus" - zawsze, ale to zawsze, chce sie cos poklikac, zamiast posluchac muzyki 😁 To można łatwo wejść na wyższy level audio-nervosy przez taki sprzęcior Quote
docentore Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 19 godzin temu, side napisał(a): A @trez0r kupił Dokładnie. Nawet dał mi się pobawić swoim donglem 🤣 Quote
side Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 No, wywołałem kolegę, aby opisał jak to gra. Czy po prostu możliwość ustawienia pod siebie jest tak duża, że zawsze ktoś coś sobie ustawi miłego i nie o czym się rozwodzić? Quote
trez0r Posted November 5, 2025 Report Posted November 5, 2025 8 godzin temu, side napisał(a): No, wywołałem kolegę, aby opisał jak to gra. Czy po prostu możliwość ustawienia pod siebie jest tak duża, że zawsze ktoś coś sobie ustawi miłego i nie o czym się rozwodzić? Po ustawienie wszystkich upiekszaczy na 'None', ustawieniu odpowiedniej kompensacji THD/Mocy dla Aful P5 + Linum SuperBax G2... gra "poprawnie" Podbija zauwazalnie subbass, minimalnie midbass. Czarne tlo, jak w zdecydowanie drozszych konstrukcjach - nie zauwazylem zadnego wplywu EMI/RFI. Scena jak i efekty stereo zauwazalnie poszerzone na boki (vs. apple dongle, moondrop echo-b, onix, Alo pilot v1). Generalnie b. poprawna implementacja, ktora przy tych opcjach zacheca do ciaglego klikania/szlifowania dzwieku. Wczoraj pojawil sie nowy FW, z nowa wersja aplikacji i sa nastepne - nowe - opcje, do klikania 1 Quote
Recommended Posts