Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć

Po wielu latach dzisiaj przestały działać słuchawki Takstar PRO 82

Wróciłem do biurka, założyłem na głowę i słyszałem muzykę tylko w jednej słuchawce, wypiąłem jacka, wpiąłem ponownie i cisza 😢

Kabel wygląda "na zdrowy" o cały zestaw dbałem i uważałem, słuchawki wciąż wyglądają jak nowe.

Nie mam zapasowego kabla więc nie mam jak sprawdzić. Może ktoś ma pomysł jak w Trójmieście można by to zweryfikować?

A gdyby okazało się, że to jednak kabel, czy muszę szukać oryginału, czy może wystarczy inny - jaki? Czego wtedy i gdzie szukać.

Oczywiście zależy mi na jakości muzyki, słuchawki przypadły mi do gustu, są bardzo wygodne, korzystam z nich w pracy.

Będę wdzięczny za pomoc i wszelkie rady i sugestie.

Posted (edited)

serwis RTV

kabel moze byc inny, np polecany do recablingu sluchawek jest kabel Canare Star Quad L-4E5C, do tego wtyczka jack (polecam firmę amphenol lub ew. neutrik)

Edited by meehooj
Posted
8 minut temu, meehooj napisał(a):

serwis RTV

kabel moze byc inny, np polecany do recablingu sluchawek jest kabel Canare Star Quad L-4E5C, do tego wtyczka jack 

Pisząc serwis masz na myśli "ogólnie", bez konkretnego miejsca?

A proponowany kabel "do zarobienia"?

A jakiś kabel "gotowiec"? Te słuchawki mają z obu strony wtyczkę, z jednej jack 3.5mm z drugiej 2.5mm

Posted (edited)

tak, kazdy porzadny serwis rtv ci zdiagnozuje problem

aha, czyli ktos by musial zrobić ci taki kabel, zapytaj użytkownika @Perul, moze zrobi ale to wysyłkowo bo on chyba jest z Wa-wy

albo poszukaj gotowych kabli na allegro : ja znalazłem wpisujac hasło 'kabel takstar'

Edited by meehooj
Posted

Jeśli tak nagle się to stało to padł głośnik. Miałem tak samo z PRO750. Rano grały, wieczorem podłączam, gra już tylko jedna strona.